عضو هیئت علمی و معاون فرهنگی و دانشجویی دانشکده علوم حدیث با تأکید بر اینکه مساجد خانه های خدا بر روی زمین است گفت: باید طرح جهاد مسجد‌سازی را مطرح کنیم، زیرا مسجد در دسترس جامعه جوان امروز به ویژه در مناطق نوساز و جدید شهرها نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی سبحانی‌نیا، عضو هیئت علمی و معاون فرهنگی و دانشجویی دانشکده علوم حدیث در گفتگو با خبرنگار مهر در نقش و کارکرد مسجد گفت: خداوند در آیه 18سوره توبه مؤمنان را به ایمان به خدا و روز قیامت و اقامه نماز دعوت کرده و همچنین عمران و آبادانی مساجد را در گرو حضور پرشور نمازگزاران دانسته است. به عقیده من اگر بخواهیم برای گسترش دین‌مداری در جامعه که مهمترین وظایف و بلکه اهداف نظام و انقلاب است دلسوز باشیم باید اهمیت بیشتری برای مساجد قائل شویم.

وی افزود: در بحارالانوار آمده که امام صادق(ع) نیز یکی از شکایت کنندگان در روز محشر را مسجد خرابی دانسته است که اهلش در آن نماز نمی‌خوانند. (بحار الانوار، ج80 ص385 ح63) در روایات بسیاری از امام باقر(ع) و امام صادق(ع)(جامع أحادیث الشیعة آیت الله بروجردی - ج 4 - ص 441 ح1403 و 1405) نیز رونق و آبادی مساجد در زیادی نمازگزاران و خرابی آنها در خالی ماندن آن از عبادت‌ کنندگان عنوان شده است. پیامبر اکرم(ص) نیز عمران مساجد را معادل رفتن به مسجد دانسته و افرادی که در چنین مکان‌هایی حضور پپدا می‌کنند را مؤمن نامیده‌اند.

این محقق و استاد دانشگاه در ادامه سخنانش اظهار داشت: متأسفانه در مناطق جدید شهرها که در چند دهه پس از انقلاب ساخته شده است مسجد بسیار ناکافی است و در موارد فراوانی مشاهده می‌شود که در شهرکهای چند هزار خانواری مسجدی وجود ندارد! در حدیث شریف نبوی حریم مسجد 40 خانه است.

وی با بیان اینکه قرآن کریم کوه‌ها را به میخ‌های زمین تشبیه کرده است؛ افزود: به نظرم مساجد که به عنوان خانه های خدا بر روی زمین است میخهای دینداری جامعه‌‌اند و اگر بخواهیم دینداری جامعه تضمین شود باید مسجد در دسترس مردم باشد، در تمام محله‌ها و خیابان در منظر مردم باشد تا آحاد جامعه از سنین کودکی با مسجد آشنا شوند و اوقات بیکاری خود را نیز در مسجد و با مسجدی‌ها سپری کنند.

سبحانی نیا با اشاره به اینکه مساجد حافظ دیانت جامعه است، تصریح کرد: مسئولان باید توجه بیشتری به وضعیت مساجد داشته باشند. متأسفانه به میزان رشد جمعیت و افزایش ساخت‌وسازها در کشورمان، به تعداد مناسب مسجد نساخته‌ایم لذا امروز به جهاد مسجدسازی نیازمندیم. بیش از 30 سال است که از انقلاب اسلامی می‌گذرد، ولی متأسفانه نسبت به مسجد کم لطفی شده است. ما از تأثیر شگرف مسجد در پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی غافل شده و توجه ویژه‌ای به این موضوع نکرده ایم؛ در حالی‌ که رسالت دینی و مسئولیت انقلابی مسئولان نظام ما اقتضا‌ می‌کند که بیش از این به مسجد توجه کنند.

وی در پایان سخنانش گفت: باید مثل زمانی که جهاد مدرسه‌سازی در کشور راه انداختیم، جهاد مسجد‌سازی راه بیاندازیم. بعد از 30 سال باید طرح جهاد مسجد‌سازی را مطرح کنیم زیرا مسجد در دسترس جامعه جوان امروز نیست؛ به ویژه در مناطق نوساز و جدید شهرها.