وزارت امور خارجه میانمار اتهامات برخی از افراد و سازمانهای خارجی درباره اتخاذ سیاست تبعیض آمیز دولت علیه مسلمانان را رد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، وزارت امور خارجه میانمار امروز چهارشنبه در بیانیه ای ضمن رد اتهامات برخی از افراد و سازمانهای خارجی درباره درگیریهای اخیر در ایالت راخین تاکید کرد این حادثه در غرب کشور موضوعی داخلی بوده و مرتبط با اختلافات مذهبی در میانمار نیست.

در این بیانیه آمده است : میانمار تلاشها برای منطقه ای و بین المللی کردن درگیریهای قومی به دلایل اختلافات مذهبی را نمی پذیرد، زیرا این تلاشها نه تنها کمکی به یافتن حل مشکل نکرده بلکه تنها اوضاع را پیچیده تر می کند.

وزارت خارجه میانمار مدعی شده است: میانمار کشوری است که در آن بودائیان، مسیحیان، مسلمانان و هندوها در کنار یکدیگر و در کمال آرامش با هم زندگی می کنند. 

وزارت خارجه میانمار در این بیانیه با اعلام دخالت خارجیها در امور داخلی این کشور که با هدف ممانعت از برقراری صلح و ثبات در مناطق این کشور انجام می شود، خواهان حمایت از تلاشها برای حفظ نظم، قانون، صلح، ثبات و آشتی میان افراد درگیر و کمک به قربانیان شده است.  

در ادامه این بیانیه به دعوت دولت میانمار از دبیر کل سازمان همکاری اسلامی برای بازدید از ایالت راخین اشاره شده است.

بر اساس اعلام منابع سازمان ملل از زمان آغاز دور جدید کشتار مسلمانان در میانمار و به واسطه حمله نیروهای پلیس میانمار که مسلمانان را هدف قرار می دهند نزدیک به 100 هزار مسلمان میانماری، خانه های خود را ترک کرده اند.

مسلمانان روهینگیا برای زنده ماندن در حالی که فرزندان خود را در بغل دارند در زیر باران شدید و برخی با پای برهنه از جنگل عبور می کنند تا به ساحل رسیده و از آنجا به بنگلادش بروند.

در کمپهای مهاجرانی که مسلمانان روهینگیا از سال 1993 به آنها پناه می برند، مردم وابسته به کمکهای غذایی سازمان های خیریه و بین المللی هستند.

بر اساس یک آمار دولتی، فقط در یکی از کمپ های کاکس بازار شش هزار خانواده که بالغ بر 70 هزار نفر می شوند زندگی می کنند و اغلب در سرپناه هایی که فقط 15 متر مربع وسعت دارد سه خانواده باهم زندگی می کنند.