خرم آباد - خبرگزاری مهر: سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان از صرف 400 میلیون ریال برای نورپردازی پل صفوی خرم آباد خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس گودرزی در این رابطه در سخنانی از آغاز عملیات نورپردازی و مرمت جزئی پل تاریخی صفوی خرم آباد از اواخر هفته جاری خبر داد.

وی ادامه داد: این پروژه با بودجه‌ای بالغ بر 400 میلیون ریال از سرفصل اعتبارات ملی به انجام خواهد رسید.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با اشاره به جزئیات اجرای طرح یاد شده افزود: در قالب اجرای این طرح، نورپردازی با استفاده از تکنولوژی لامپ‌های "ال ای دی" و مرمت جزئی بخش‌هایی از این پل تاریخی اجرا خواهد شد.

گودرزی عنوان کرد: این پل که متعلق به دوران قاجار است، دو قسمت شرقی و غربی شهر را به هم متصل کرده و دارای 24 چشمه طاق بوده، طول آن بیش از 350 متر، پهنای آن 8.5 متر و ارتفاع آن از کف رودخانه تا روگذر پل 8 متر است.

وی تصریح کرد: کتیبه سنگی بر سینه شمالی پل صفوی خرم آباد نصب شده که با حروف مقطعه نوشته شده و به عنوان طلسم معروف شده است.

بنابر این گزارش، پل آجری "گپ" یا صفوی در مرکز شهر خرم آباد و برروی رودخانه گلال واقع شده است. مواد و مصالح آن در قسمت پایه ها از سنگهای تراشیده شده با ملات آهک و گچ و پایه های چشمه طاقها از آجر ساخته شده است.

بخش میانی پل و شاه نشین آن شباهت زیادی با شاه نشین پل خواجو در اصفهان دارد که در اثر سیل تخریب شده و مجددا با سیمان مرمت شده است.

این بنا به شماره 2354 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.