خبرگزاری مهرـ گروه فرهنگ و ادب: داستان دلدادگی ایرانیان به کتاب و کتابخوانی داستان تازهای نیست. گشتی در دل تاریخ و میان سرگذشت شاعران و نویسندگان ایرانی میتواند شاهد این مدعا باشد اما این روایتها وقی جالب و خواندنیتر میشود که بشنوی از میان همه جلوهها و زرقبرقهای بازیهای دیجیتالی امروز برای کودکان و نوجوانان، دو نفر از آنها کتاب و کتابخانه را برگزیدهاند و حاضر شدهاند در یک کتابخانه عمومی به صورت رایگان خدمت کنند.
کیمیا بهرامی و سیده اسما موسوی دو نوجوان 11 ساله اهل لرستان حکایت عجیبی از دلدادگی به کتاب دارند؛ داستانی که تعجب بسیاری از دوستان آنها را برانگیخته است.
کتابخانه حضرت مهدی(عج) یکی از معدود کتابخانههای عمومی شهر خرمآباد است که بخش ویژه کودک و نوجوان را در گوشهای از سالن خود احداث کرده و حتی برای اعضای آن نیز کارت عضویت ویژه صادر میکند.
ماجرای این دو نوجوان شیفته کتاب اما از روزهای ابتدایی تابستان امسال و حضور آنها در این کتابخانه و پیشنهاد جالبشان به مدیریت آن آغاز میشود.
مرادینیا یکی از کتابداران این کتابخانه در این زمینه به مهر گفت: اوایل تابستان امسال این دو نوجوان با حضور در کتابخانه پیشنهاد کردند که برای پر کردن اوقات فراغت تابستانی خود، در روزهای زوج که این کتابخانه به بانوان اختصاص دارد با حضور در بخش کودک به دوستان خود برای انتخاب و امانت گرفتن کتاب کمک کنند و این پیشنهاد به منظور روحیهبخشی به آنها مورد پذیرش مدیریت نیز قرار گرفت.
وی افزود: این دو نوجوان پشتکار عجیبی برای این کار به خرج دادند. از تزیین محل ویژه کتابهای کودک و نوجوان تا تقسیم کار برای دریافت و امانت دادن کتابها و حتی شاهد بودیم که به دوستان و حاضران برای انتخاب کتاب، پیشنهاد نیز میدهند.
این کتابدار در ادامه حتی از ارائه پیشنهاد این دو کتابدار نوجوان برای غنیکردن آثار کتابخانه به مدیریت مجموعه خبر داد و گفت: فعالیت این دو تا اندازهای قابل توجه و جذاب بود که مدیریت تصمیم گرفت در مراسمی از آنها تجلیل به عمل آورد به ویژه اینکه این فعالیت به صورت رایگان در حال انجام است.
کیمیا و سیده اسماء اما تا چند هفته دیگر نخستین میهمانان کلاس تازه تاسیس ششم ابتدایی در مدارس خود خواهند بود و کتابخانه کوچکشان چشم انتظار آنها خواهد ماند.
مرادینیا در این زمینه گفت: خانواده این دو نوجوان تاکید بسیار زیادی برای تحصیل آنها قائل هستند به ویژه اینکه این دو نوجوان متقاضی شرکت در آزمون مدارس استعدادهای درخشان نیز شدهاند. به همین دلیل شاید تداوم حضور آنها در کتابخانه به تحصیلشان صدمه بزند اما در صورت ادامه حضورشان، ما از این موضوع استقبال خواهیم کرد و حتی مدیریت این کتابخانه به فکر مستقل کردن بخش کودک و نوجوان نیز افتاده است.
کتابخانه حضرت مهدی(عج) تنها یکی از شاهدان علاقهمندی و رغبت نوجوانان ایرانی به مطالعه و کتابخوانی است و یادآور این سوال که آیا این همه اشتیاق با امکانات مناسبی برای پاسخ گویی همراه است یا خیر؟ آیا گوش شنوایی برای پاسخ و ترتیب اثر دادن به نیازهای نوجوانان ایرانی برای مطالعه وجود دارد؟