رشت - خبرگزاری مهر: گیلان دارای نقاط بسیار جذابی برای گردشگری است، تنها با کمی سلیقه و توجه می ‌توان از این نعمت که به وفور در گوشه ‌و کنار این خطه سرسبز وجود دارد، بهره ‌های مناسب برد.

به گزارش خبرنگار مهر، وجود مواهب طبیعی و جاذبه های گردشگری باعث شده این خطه سرسبز شمالی کانون توجه گردشگران قرار گیرد و در زمره مناطق گردشگر پذیر کشور محسوب شود.

در این ارتباط نماینده مردم آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر در مجلس گفت: گیلان ویترینی از نمونه‌ های طبیعی، تاریخی، فرهنگی، اقلیمی و اکولوژیکی کشور است.

محمد حسین قربانی با اشاره به اینکه سرمایه ‌گذاران بخش خصوصی در زمینه صنعت گردشگری باید فعال تر عمل کنند، افزود: با سرمایه‌ گذاری در بخش صنعت گردشگری می ‌توان به درآمد بالای جامعه و ایجاد اشتغال پایدار کمک کرد.

سرمایه ‌گذاران بخش خصوصی در زمینه صنعت گردشگری فعال تر عمل کنند

وی اظهارداشت: جوامع صنعتی و پیشرفته دنیا برای رشد و توسعه کشور خود در زمینه گردشگری تلاش می ‌کنند و امروزه این صنعت به عنوان یک نیاز جدی در سبد خانوار گنجانده شده است.

نماینده مردم آستانه اشرفیه ادامه داد: زمانی که در یک جامعه، زندگی ماشینی حاکم ‌شود نیاز به لطافت و بهره ‌برداری از منابع طبیعی جایگاه بیشتری پیدا خواهد کرد.

با وجود اهمیت بی بدیل صنعت گردشگری در توسعه و شکوفایی اقتصادی، سیاست گذاری های مناسبی باید در این عرصه انجام شود چرا که این صنعت امروزه درردیف صنعت های پردرآمد، پاک و کم هزینه دنیا قرار گرفته است.

گرچه نفت از منابع اصلی درآمدزایی است اما انسان در تولید اصلی ترین منبع درآمدزایی نقشی ندارد زیرا این منبع حاصل فرآیندهای طبیعی بوده و منبعی زوال پذیر به شمار می رود که نمی توان با ترسیم آینده ای روشن از آن به عنوان زیرساخت اقتصادی نام برد.

در این میان توریسم گردشگری به عنوان صنعتی پایدار، با شتاب جهان به سوی زندگی ماشینی اهمیت خود را در زندگی فردی و اجتماعی بیشتر نمایان می سازد.

صنعت توریسم امروز در بسیاری از کشورها با رشد سریعتری نسبت به سایر بخش های اقتصادی پیش می رود و با ایجاد فرصت های شغلی جدید یک صنعت پیشرو تلقی می شود که اقتصاددانان آن را " صادرات نامرئی " نیز می نامند.

استاندار گیلان در این زمینه با بیان اینکه توسعه صنعت گردشگری دراستان نیازمند اجرای طرحهای اساسی است، گفت: برای توسعه این بخش گامهای زیادی باید برداشته شود.

مهدی سعادتی افزود: توسعه بخش گردشگری به عنوان یک ضرورت در این استان پیگیری می ‌شود که می ‌تواند کمک شایانی برای درآمدزایی مردم منطقه باشد.

وی همچنین با اشاره به ضرورت اجرای طرحهای گردشگری در نقاط مختلف استان تاکید کرد: هر طرحی که در حوزه بخش گردشگری می‌ خواهد اجرا شود باید دارای اهداف تعیین شده و مشخصی باشد.

تمامی طرحهای گردشگری دراستان باید مطابق با موازین زیست محیطی انجام شوند

استاندار گیلان با بیان اینکه تمامی طرحهای گردشگری دراستان باید مطابق با موازین زیست محیطی انجام شوند، گفت: هیچ طرحی بدون رعایت مسائل زیست محیطی در حوزه گردشگری انجام نخواهد ‌شد.

وی افزود: گردشگری روستایی امروز در دنیا مورد توجه است پس باید این مهم در اولویت صنعت گردشگری کشور و استان قرار گیرد.

سعادتی اعلام کرد: گیلان دارای قابلیتهای فراوان در جذب گردشگر است که باید سهم قابل توجهی از درآمد صنعت گردشگری کشور را به خود اختصاص دهد.

وی گفت: خوشبختانه در دولت نهم و دهم اقدامات زیادی در توسعه گردشگری کشور و منطقه انجام شده تا جایگاه واقعی خود را پیدا کند.

استاندار گیلان به مصوبات دوره نخست سفر هیئت دولت در بحث گردشگری اشاره کرد و یادآورشد: با اجرایی شدن این مصوبات صنعت گردشگری در منطقه توسعه بیشتری خواهد یافت.

گیلان استانی است که جاذبه های گردشگری آن به اعتقاد بسیاری از صاحبنظران، هر گردشگری را به وجد می آورد، در کنار داشتن جاذبه های تاریخی، میراث غنی و جلوه های بی نظیر از اکوتوریسم عواملی هستند که هر یک به تنهایی می توانند صنعت توریسم کشور را با تحولی بزرگ روبه رو کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در این باره گفت: این خطه سر سبز شمالی از حیث آب و هوا به عنوان یکی از استانهای پرتنوع و جاذب برای حوزه های مختلف از قبیل میراث فرهنگی، طبیعی، معنوی، صنایع دستی و آثار تاریخی است.

گیلان فرصت بی بدیلی برای توسعه سرمایه گذاری گردشگری است

امید عزیزی افزود: آب و هوای متنوع در گیلان به عنوان یک فرصت برای توسعه گردشگری و سرمایه گذاری در مناطق نمونه و ویژه گردشگری است.

وی همچنین به شاخصهای مورد ارزیابی و استفاده از مواهب طبیعی استان اشاره کرد و اظهار داشت: حضور گردشگر خارجی در استان به عنوان یکی از شاخصهای مهم می تواند جاذبه های بالقوه طبیعی را با استفاده از سرمایه گذاری تبدیل به بالفعل کند.

مدیرکل میراث فرهنگی گیلان در ادامه به مسئله سرمایه گذاری در بخش گردشگری استان اشاره کرد و یادآور شد: گردشگری به دلیل خاصیت بازدهی زودهنگام آن بسترمناسبی برای سرمایه گذاریست و می تواند سرمایه گذاری داخلی و خارجی را جذب و اقتصاد را به حرکت در‌آورد.

به هر حال با توجه به شرایط اقلیمی، طبیعی و فرهنگ غنی گیلان صنعت توریسم استان باید به صنعتی پردرآمد برای کشور تبدیل شود چرا که درآمدهای کلان این صنعت پشتوانه محکمی برای اقتصاد کشور خواهد بود.