قم - خبرگزاری مهر: افتتاح 216 پروژه و آغاز عملیات اجرایی 30 طرح در هفته دولت، تلاش برای انجام سفر رئیس جمهور به قم، پرهیز از بیان وعده‌های عمل نشدنی و... از موضوعاتی بود که استاندار قم در نخستین نشست خبری خود مطرح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، کرم رضا پیریایی در ابتدای این مصاحبه که ظهر سه شنبه برگزار شد با اشاره به فرارسیدن هفته دولت، یاد و نام شهیدان باهنر و رجایی را گرامی داشت و گفت: هر سال هفته‌ای به اسم هفته دولت مقرر شده که نامگذاری بامسمایی است.

از نظر استاندار قم، دهه فجر انقلاب اسلامی و هفته دولت دو فرصت مهمی برای مسئولان فراهم می‌کند که دستاوردها و عملکرد نظام و دولت را تشریح کنند. بدین جهت که در دهه فجر خدمات کل نظام و فعالیت‌های دولت‌ها ارائه می‌شود و هفته دولت بیشتر به کارکرد و عملکرد مقاطع اخیر دولت و مقایسه آن با دولت‌های قبلی گرایش دارد.

پیریایی گفت: امسال در هفته دولت تعداد 216 پروژه عمران شهری و روستایی در بخش‌های انرژی، کشاورزی و دامپروری، آموزشی، صنعت و معدن، راه، ورزشی و گردشگری با هزینه‌ای بالغ بر 286 میلیارد تومان در قم  به بهره‌برداری می‌رسد و علاوه بر آن 30 طرح با پیش بینی هزینه 92 میلیارد تومان کلنگ زنی می‌شود.

وی بهره‌برداری از 5 هزار واحد مسکن مهر و افتتاح تقاطع سه سطحه 72 تن را از برنامه‌هایی برشمرد که بعد از هفته دولت با حضور مسئولان ارشد کشور انجام می‌شود.

نقدها سازنده باشد

انتقاد از برنامه‌های روز خبرنگار که در یکی از تالارهای حاشیه شهر برگزار شد فرصتی برای استاندار قم ایجاد کرد که اولین مصاحبه مطبوعاتی خود را نقطه آغاز همکاری با رسانه‌های جمعی بداند.

پیریایی گفت: در جلسه روز خبرنگار وقت کم آمد و کسی صحبت نکرد. ممکن بود کسی از قلم افتاده باشد، بنابراین مدیرکل روابط عمومی استانداری یک بار از موضع استانداری، هر تعداد خبرنگاری که در قم فعالیت می‌کنند را به ضیافت شام دعوت کند تا مسائل مربوط به این قشر بررسی و تبادل نظر شود.

استاندار قم در ادامه به بررسی نحوه انتخاب تیتر برای مطالب و تناسب آن با سمت و فعالیت مصاحبه شونده پرداخت و اظهار داشت: در تیترزدن دقت کنید، چون وقتی به تناسب مسئولیت تیتر بزنید تعهد آن شخص را در نظر می‌گیرید و انتخاب تیتر متناسب خود به خود فرهیختگی ایجاد می‌کند.

وی با تاکید بر لزوم پرهیز از سیاسی کاری در فعالیت‌های رسانه‌ای، از خبرنگاران خواست که در بیان انتقادات، منافع مردم و نظام را در نظر بگیرند.

پیریایی افزود: نقد خوب است اما شرط آن این است که در این نقد نفع مردم و نظام را در نظر بگیریم. نقد اگر کارشناسی شده و سازنده باشد برای مردم منفعت دارد اما اگر کارشناسی شده نباشد هیچ منفعتی ندارد.

در تدارک سفر رئیس جمهور به قم

استاندار قم در ادامه، از خبرنگاران خواست که این جلسه را تنها نشست خبری تلقی نکنند و هر موضوعی که تمایل دارند را مطرح کنند. این گفته استاندار فرصتی به خبرنگاران دست داد تا علاوه بر مسائل مربوط به استان، به دغدغه‌های دیگر هم اشاره کنند.

یکی از خبرنگاران در مورد اعلام سفر رئیس جمهوری به قم از استاندار پرسید که پیریایی گفت: من نگفتم سفر انجام می‌شود، بلکه از عزم خودم برای تلاش در راستای انجام این سفر و اهمیت آن سخن گفتم.

وی با بیان اینکه تکذیب در عالم مطبوعات به درد نمی‌خورد، تصریح کرد: تکذیب وقتی است که انسان اصل ماجرا را قبول نداشته باشد. به اعتقاد من این سفر باید انجام شود و بنده در تدارک آن هستم.

استاندار افزود: در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه راجع به تحولاتی که سفر رئیس جمهور برای هر استان ایجاد می‌کند سخن گفتم.

وعده نشدنی نمی‌دهم

خبرنگار دیگری از افزایش جابجایی و تغییر مدیران دولتی در سال آخر عمر دولت دهم و علت گماردن وی بر مدیریت استانداری قم پرسید که استاندار گفت: هر مجموعه‌ای در هر زمانی می‌تواند تغییراتی انجام دهد و برای آن هم فلسفه و دلایلی دارد.

استاندار قم تاکید کرد: من یک نفر هستم که از همدان به قم آمدم و قصد دارم حضور قوی‌تر در عرصه‌های اجرایی و ماموریتی که به بنده واگذار کرده‌اند داشته باشم.

وی با تشریح سوابق رسانه‌ای خود به خبرنگاران گفت: بنده هم مدیرمسئول رسانه و هم مدیر اجرایی هستم و خودم را جزء شما می‌دانم و قول و وعده عمل نشدنی نمی‌دهم.

پیریایی اظهار داشت: آنچه انجام می‌دهیم را در کمیسیون‌ها و شوراهای مربوطه مصوب می‌کنیم.

استاندار از گره گشایی در تصویب طرح بلوار پیامبر اعظم(ص) در کمیسیون ماده 5 استان خبر داد و گفت: علاوه بر این شورای تقویت اولویت‌های شهرداری را با حضور معاونان استاندار و مشاوران ارشد و شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر تشکیل دادم تا اولویت‌های شهرداری تقویت شود.

پیریایی گفت: قول و وعده وقتی قطعی باشد قابل قبول است، بنابراین هیچ چیزی را سرپایی پاراف نمی‌کنم بلکه با حوصله مشورت می‌کنم که آیا این کار شدنی است یا خیر.

بافت فرسوده هم تهدید است، هم فرصت

استاندار قم در پاسخ به سئوال دیگری در مورد خطرات ناشی از وقوع زلزله در قم با وجود هزار و 800 هکتار بافت فرسوده و عدم تجهیز کامل نهادهای خدمات رسان به تجهیزات مورد نیاز، ضمن تائید تهدید جدی بافت‌های فرسوده برای شهروندان اظهار داشت: هزار و 800 هکتار بافت فرسوده در قم وجود دارد که از جهتی تهدید جدی است و از طرف دیگر فرصت است.

وی افزود: در هیچ دولتی به ویژه دولت دهم، استدلال تامین مسکن با وجود هزار و 800 هکتار بافت فرسوده کنار گذاشته نمی‌شود، بنابراین دغدغه تامین مسکن و نوشدن و نوکردن و طراوت بخشی به محیط شهری پابرجاست.

پیریایی ایجاد زمینه‌های اشتغالزایی را از دیگر مزیت‌های احیای بافت‌های فرسوده دانست و معتقد است که پرداختن به موضوع بافت‌های فرسوده باعث آماده شدن ذهن چند مجموعه مرتبط به این مسئله می‌شود که اگر کاری در زمینه احیای بافت‌های فرسوده انجام ندهند ممکن است هر اتفاقی بیفتد.

یکی دیگر از خبرنگاران در مورد ناهماهنگی برخی دستگاه‌های اجرایی گلایه کرد که استاندار قم از خبرنگاران خواست در صورت شفاف نبودن وظایف دستگاه‌ها، با معاونان و مدیرکل حوزه استاندار تماس بگیرند و از ماموریت و اهداف دستگاه‌ها جویا شوند.

برای اجرای رهنمودهای مراجع آماده‌ام

خبرنگار دیگری در مورد عدم دیدار پیریایی با برخی مراجع تقلید منتقد وی پرسید که پیریایی گفت: همان گونه که در نماز جمعه اعلام کرده‌ام ما آماده‌ایم برای نه فقط دیدار با مراجع بلکه برای اجرای رهنمودهای مراجع تقلید اقدام کنیم.

این خبرنگار در ادامه از پیریایی پرسید که آیا بازدیدهای سرزده حجت‌الاسلام موسی‌پور استاندار سابق قم از پروژه‌های استان در زمان مدیریت وی نیز ادامه خواهد داشت که استاندار در پاسخ به این سئوال گفت: بازدید سرزده ویژگی دولت دهم است و من نمی‌خواهم از زیربار این مسئولیت خارج شوم.

این سئوال خبرنگار فرصتی برای پیریایی فراهم کرد که بخشی از برنامه‌های خود را در دوران پیشین مدیریتی تشریح کند.
استاندار قم گفت: در دولت دهم بیش از 800 واحد تولیدی را بازدید کردم و 108 سفر شهرستانی انجام دادم و در 21 شهر کوچک جلسات 8 ساعته داشتم.

موظف به اجرای تمام وعده‌ها نیستم

یکی دیگر از خبرنگاران جویای وعده‌های استاندار سابق شد که پیریایی گفت: خودم را موظف به اجرای تمام وعده‌های مکتوب و غیر مکتوبی که در شورای برنامه‌ ریزی یا کارگروه‌ها و شوراهای مربوطه به تصویب نرسیده نمی‌دانم.

پیریایی با حالت کنایه آمیز تصریح کرد: ادبیات من باید جوری باشد که دولت بپذیرد و من انجام دهم. وعده‌های منطبق با نگاه دولت و یا مصوب در شورای برنامه‌ریزی باید عملی شود و ما باید اولویت‌ها و زمان را در نظر داشته باشیم.

وی ادامه داد: اینکه ما می‌گوئیم قهرمان بازی نباشد به خاطر این است که برخی‌ها ممکن است کارهایی که قبلی‌ها انجام می‌دادند را تعطیل کنند یا انجام ندهند، در حالی که باید همان کارهایی که اگر مصوب شده تمام شود و به وظیفه خودمان عمل کنیم.

خبرنگار دیگری از تعلل در بهره برداری از طرح ذخیره سازی گاز در سراجه پرسید که پیریایی به خاطر کمبود وقت، از وی خواست بعد از نشست خبری این مسئله را از معاون عمرانی استاندار که در جلسه نیز حضور داشت جویا شود.

فرصت اجلاس غیرمتعهدها برای نظام

یکی دیگر از موضوعاتی که استاندار قم در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران به آن پرداخت، بیان ظرفیت و اهمیت حضور سران کشورهای مختلف در اجلاس غیرمتعهدها بود.

پیریایی افزود: حضور گسترده کشورهای عضو غیرمتعهدها در جمهوری اسلامی ایران آثار جهانی خوبی برای کشورمان دارد.

استاندار قم سپردن ریاست شانزدهمین دوره این جنبش را فرصت خوبی برای ایران، کشورهای خاورمیانه و جهان دانست که جمهوری اسلامی از موضع رئیس دوره‌ایی، حرف‌های خود را مطرح کند.

وی با اشاره به حضور قوی مسئولان نظام و رئیس جمهور در عرصه‌های بین‌المللی، توجه همگان را به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری جلب کرد و گفت: برگزاری شانزدهمین اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد می‌تواند مکمل جریان بیداری اسلامی باشد.

خبرنگار دیگری درباره مشخص نبودن وضعیت مصلای قم پرسید که پیریایی به گونه ای وانمود کرد که در جریان خبرهای مربوط به مصلای قم هست اما در حال حاضر اطلاع چندانی از این پروژه ندارد و قصد دارد آن را مورد پیگیری قرار دهد.

توجه به مسائل فرهنگی یکی دیگر از مسائلی بود که در این نشست مطرح شد و استاندار علاوه بر تاکید به تدوین آمایش سرزمین، گزارشی از برگزاری جلسه با مسئولان دانشگاه‌های استان و ضرورت تدوین آمایش آموزش عالی را ارائه کرد.

مراجع تقلید طراز جهانشهر قم هستند

یکی از خبرنگاران حوزوی از سیاست کلی استاندار برای ارتباط با مراجع تقلید و موسسات فرهنگی و حوزوی پرسید که پیریایی گفت: طراز جهان شهر قم مراجع عظام تقلید هستند و ما به دنبال این هستیم که بیشترین استفاده را از این ظرفیت‌ها داشته باشیم تا هم مدیران استان و هم مسئولان کشور از آنها بهره ببرند.

به گفته استاندار قم وقتی وزیران و مسئولان برای دیدار با مراجع تقلید و علمای برجسته به قم سفر می‌کنند خود به خود ظرفیتی برای قم شکل می‌گیرد که کارکرد این شهر را سامان می‌دهد و تقویت می‌کند.

این جلسه که حدود 90 دقیقه به طول انجامید با تاکید استاندار قم مبنی بر حمایت رسانه‌های جمعی از مجموعه استانداری و ایجاد ارتباط دو سویه به پایان رسید.