سید هادی منبتی مدیرعامل موسسه تصویر شهر معتقد است با وجود یک سالن سینما آن هم به صورت پاره وقت، هیچگاه بخش خصوصی ترغیب به ورود به سینمای سه بعدی نمی‌شود، از همین‌رو باید تعدادی از سالن‌های موجود را به سیستم نمایش فیلم‌های سه‌بعدی تجهیز کرد.

 سید هادی منبتی مدیرعامل موسسه تصویرشهر ضمن بیان این مطلب با ارائه گزارشی از اکران فیلم‌های سه بعدی و ادامه روند نمایش آنها در سالن ایوان شمس به خبرنگار مهر گفت: اکران فیلم‌های سه بعدی "هوگو"، "شنل قرمزی" و "هیولایی در پاریس" پس از پایان جشنواره فجر آغاز شد و تا پایان نوروز ادامه داشت.

وی در ادامه افزود: اکران این سه فیلم سه بعدی در حالی اتفاق افتاد که تنها سالن ایوان شمس فرصت نمایش این فیلم‌ها را ایجاد کرده بود و هیچ سالن دیگری برای نمایش این سه فیلم در اختیار نبود. با این حال 60 میلیون تومان فروش داشتند که این آمار نشان از  استقبال تماشاگران از اکران این فیلم‌ها تنها در یک سالن نمایش دارد.

تحریم عامل تعویق در ادامه اکران فیلم‌های سه بعدی بود

مدیرعامل موسسه تصویرشهر در ادامه با اشاره به توقف کوتاه مدت در نمایش این فیلم‌ها متذکر شد: ادامه اکران این فیلم‌ها مواجه شد با اینکه باید سیستم‌ها را به روز می‌کردیم همچنین با برخی مشکلات سخت افزاری و نرم‌افزاری روبرو شد که متاسفانه به دلیل بحث تحریم‌ها و عدم به‌روز کردن تجهیزات ادامه اکران میسر نبود؛ تا اینکه یک ماه پیش نماینده شرکت ایتالیایی به تهران آمد و تغییرات لازم را انجام داد و مسائل مربوط به به روز کردن سرورها و اشکالات فنی را برطرف کرد و به این ترتیب بود که دور دوم اکران فیلم‌های سه بعدی آغاز شد.

وی در ادامه افزود: پس از آغاز دور دوم اکران فیلم‌های سه بعدی علاوه‌بر فیلم‌هایی چون "شنل قرمزی"، "هوگو"، "هیولایی در پاریس"، فیلم "حریم" هم به مجموعه اضافه شد و بنا داریم فیلم‌های جدید را دوبله و برای نمایش آماده کنیم از همین‌رو پیش‌بینی من این است که تا پایان سال سه فیلم دوبله شده نیز برای نمایش در اختیار داشته باشیم.

این مدیر فرهنگی در پاسخ به این نکته که آیا علاوه‌بر نمایش فیلم‌های سه بعدی خارجی به تولید فیلم‌های سه بعدی ایرانی هم فکر کرده‌اید گفت: تولید فیلم‌های سه بعدی هزینه‌های بالایی هم از جهت تولید و از لحاط تجهیزات فنی در بردارد.

تولید فیلم سه بعدی در ایران هندوانه دربسته است

منبتی افزود: در واقع تولید فیلم‌های سه بعدی در ایران مانند هندوانه دربسته‌ای است که آغاز آن با یک ریسک همراه است. البته به تازگی شنیده‌ام که یک فیلم ایرانی با نام "آقای الف" به کارگردانی علی عطشانی توسط بخش خصوصی در حال تولید است. از این رویداد خجسته بسیار خوشحالم و امید دارم که سنگ بنای تولید فیلم‌هایی از این دست توسط بخش خصوصی ادامه پیدا کند و به نوعی سنگ بنای خوبی باشد و بقیه دوستان هم بتوانند وارد تولید فیلم‌های سه بعدی با رنگ مایه‌های موضوعات ایرانی باشند.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا تولید فیلم‌هایی از این دست در دستور فعالیت‌های نهادهای سینمایی دولتی است یا خیر؟ گفت: اگر طرح و ایده ناب در این زمینه باشد قطعا بخش دولتی استبقال می‌کند. اما به اعتقاد من مهمتر از بودجه بجث فیلمنامه خوب مطرح است. به این معنا که نمی‌توان هر فیلمنامه‌ای را در حوزه سه بعدی وارد جریان تولید کرد چراکه هر موضوعی با فیلم سه بعدی ارتباط پیدا نمی‌کند و موضوعاتی که برای ساخت فیلم‌های سه بعدی در نظر گرفته می‌شود ویژگی‌های خاص خودش را دارد و قطعا باید از عنصر هیجان برخوردار باشد.

مدیرعامل موسسه تصویر شهر گفت: فیلمنامه‌هایی که برای ساخت در نظر گرفته می‌شود باید اقتضای موضوعی داشته باشند به این معنا که اگر عنصر سه بعدی را از موضوع بگیریم برای ساخت یک فیلم دو بعدی جذابیت نداشته باشد؛ به این معنا که فیلمنامه باید به گونه‌ای باشد که مخاطب رغبت به تماشای سه بعدی آن را داشته باشد.

سالن مناسب برای نمایش فیلم‌های سه بعدی نداریم

وی در ادامه افزود: پس از موضوع فیلمنامه آنچه اهمیت دارد بحث دکوپاژ و نوع کارگردانی است که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است به این معنا که کارگردان‌هایی که ساخت فیلم‌های سه بعدی را تجربه نکردند هرچند هم که در حرفه خود استاد باشند اما به سختی از عهده کارگردانی یک فیلم سه بعدی بر می‌آیند. از همین‌رو در تجربه‌های نخست ساخت این فیلم‌ها در ایران نباید انتظار برابری با سینمای سه بعدی دنیا را داشته باشیم.

منتبی در ادامه صحبت‌های خود در پاسخ به این سئوال که تربیت نیروی متخصص چگونه تعریف می‌شود گفت: بحث تربیت نیروی متخصص در این حوزه سینمایی بسیار مهم است. اما به نظرمن قبل از این مهم، باید سالن‌های کافی در این زمینه که از جهت فنی و امکانات تجهیزاتی ظرفیت و قابلیت نمایش فیلم‌های سه بعدی را دارند در اختیار داشته باشد.

وی در پایان افزود: در حال حاضر تنها سالن ایوان شمس که آن هم سالن سینما نیست بلکه یک سالن چندمنظوره است و همچنین سینما آزادی را در اختیار داریم و به جزء این دو سالن، مکان‌های دیگر را در اختیار نداریم. البته در این میان سینما آزادی هم به دلیل سرگروه بودن نمی‌تواند در سالن اصلی خود مهمان فیلم‌های سه بعدی خارجی باشد البته این بحث در حوزه تولیدات داخلی فرق می‌کند و نمایش در سینما آزادی جنبه حمایتی پیدا می‌کند.