اردبیل – خبرگزاری مهر: مدیر بنیاد کودک استان اردبیل گفت: در حال حاضر 110 کفیل اردبیلی حامی دانش آموزان نیازمند استان هستند، اما آماری از کفیلان مقیم کشورهای دیگر در دست نیست.

اعظم باقر زارع در گفتگو با خبرنگار مهر اضافه کرد: تعداد کفیلان مقیم خارج از کشور مشخص نیست و در این خصوص دفتر مرکزی تهران اطلاعات لازم را دارد و ما اطلاعی از محل سکونت، شماره تماس و تعداد این افراد نداریم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر شایعه کمکهای نقدی با مبالغ قابل توجه کفیلان مقیم خارج به بنیاد کودک اردبیل از ارائه آمار تعداد این کفیلان و مبالغ کمک شده خودداری کرد و متذکر شد: کمکهای ارائه شده از سوی این کفیلان تفاوت چندانی با کمکهای کفیلان اردبیلی ندارد.

مدیر بنیاد کودک استان تصریح کرد: هدف بنیاد کودک حمایت از دانش آموزان با استعداد و بی بضاعت است و در این راستا کمکهای نقدی و معنوی بسیاری برای دانش آموزان تحت پوشش انجام شده است.

وی که کمتر از یک ماه قبل تعداد کفیلان بنیاد کودک را 600 نفر اعلام کرده بود، از ارائه گزارش وضعیت درسی و زندگی دانش آموزان تحت پوشش در شهریور و بهمن ماه هر سال به کفیلان خبر داد و در پاسخ به ابهام نحوه ارائه این گزارش در حین بی اطلاعی آمار دقیق کفیلان یادآور شد: گزارشها از طریق مرکز تهران ارسال می شود.

باقر زارع با بیان اینکه از بدو تاسیس این موسسه به مدت هفت سال، نزدیک به 700 دانش آموز تحت پوشش خود داشته است، تعداد فعلی افراد تحت پوشش را 371 نفر عنوان کرد و افزایش این رقم تا 500 دانش آموز را از جمله برنامه های سال جاری این موسسه برشمرد.

تناقض در ارائه کمکهای مالی به دانش آموزان نیازمند

وی با اشاره به تحت پوشش قرار گرفتن 80 کودک توسط یک مددکار اجتماعی متذکر شد: مددکاران این بنیاد با تماس مداوم با دانش آموز و خانواده اش جویای وضعیت تحصیلی، زندگی و نیازمندیهای وی هستند.

باقر زارع با بیان اینکه هم اکنون برای هر دانش آموز تحت پوشش رقمی بین 500 هزار ریال تا یک میلیون و 500 هزار ریال پرداخت می شود، اضافه کرد: معدل 19 و 20 برای ابتدایی، معدل 18 برای راهنمایی و معدل 17 برای دبیرستان شرط عضویت بوده و در صورتی که دانش آموز با افت تحصیلی مواجه شود حداکثر سه ترم تحصیلی فرصت جبران دارد و در غیر این صورت کمک وی حذف خواهد شد.

پیگیری خبرنگار مهر از برخی دانش آموزان عضو این موسسه نشان داد که مبلغ حداقلی 500 هزار ریال به همه پرداخت نمی شود و برخی دانش آموزان مبالغ کمتری دریافت می کنند.

وی در پاسخ به سئوالی در خصوص عدم پرداخت مبالغ کمتر از 500 هزار ریال به برخی دانش آموزان بیان داشت: تعداد کودکانی که کمتر از 500 هزار ریال دریافت می کنند حدود 10 درصد است و این به دلیل ضعف تحصیلی دانش آموز و عدم رغبت کفیلان برای حمایت از دانش آموز است.

با این وجود اینکه باقر زارع معتقد است بنیاد کودک تلاش می کند تعداد کفیلان یک دانش آموز را به حدی افزایش دهد تا محدوده مبلغ حمایتی رعایت شود، اما در عمل مغایرتهایی با سیاستهای اجرایی این موسسه غیر دولتی دیده می شود.

پوشش 60 دانش آموز زلزله دیده آذربایجان شرقی

باقر زارع همچنین با اشاره به ثبت نام از 60 دانش آموز بی بضاعت مناطق زلزله زده شهرستان اهر ادامه داد: بنیاد کودک اردبیل از 25 مرداد در مناطق زلزله زده حضور داشت اما به دلیل بی اطلاعی از نیازمندی مردم، هر گونه کمک مردمی مانند پتو، پوشاک، پیک نیک و موادغذایی جمع آوری شده را به مناطق زلزله زده هدایت کردیم.

وی افزود: در ابتدا همکاران بنیاد کودک تهران سپس اردبیل و پس از آن تبریز در محل حضور داشتند که مجددا پس از استقرار همکاران ارومیه، بنیاد کودک اردبیل برای بازدید از مناطق زلزله زده اعزام خواهد شد.

باقر زارع در پاسخ به سوال خبرنگار مهر از علت مراجعه بنیاد کودک اردبیل در حین تاکیدات مسئولان آن به حمایت شهروندان اردبیلی برای حمایت از کودکان بی بضاعت به دلیل ضعفهای مالی موسسه تاکید کرد: موقعیت بحرانی ایجاب می کند که کمکها به سمت دانش آموزان نیازمند هدایت شود بطوریکه ما سقف حمایت از برخی از این دانش آموزان را تا دو میلیون ریال در نظر گرفتیم.

وی تاکید کرد: برخلاف سختگیری رایج این موسسه، دانش آموزان را بدون در نظر گرفتن شرط معدل ثبت نام کردیم و امیدواریم افراد ثبت نام شده در بازرسیها و نظارتهای بعدی واقعا نیارمند باشند و گزینش همکاران مددکار خالی از ایراد بوده باشد.

مدیر بنیاد کودک استان متذکر شد: کانکس بنیاد کودک اردبیل در محوطه بانک ملی شعبه مرکزی شهرستان اهر دایر است و انبار بانک نیز در اختیار این بنیاد برای انتقال کمکهای مردمی است.

وی ساماندهی وضعیت دانش آموزان مناطق زلزله زده را نیازمند بسیج همگانی دستگاههای اجرایی مرتبط دانست و افزود: در یک ساعت 36 دانش آموز از روستای قراجه معرفی شد که طبق گفته های مردم روستا نزدیک به 100 دانش آموز داشت.

استقرار 22 واحد دستشویی و حمام سیار در مناطق زلزله زده

باقر زارع با بیان اینکه مشابه این وضعیت در روستای "باجی باج" هم دیده شد که 11 نفر از بین 40 دانش آموز آن ثبت نام کردند، عنوان کرد: به دلیل وضعیت بحرانی و مشکلات متعدد کودکان بی سرپرست، به طور استثنایی از 10 کودک که زیر سنین مدرسه بودند، ثبت نام شد.

وی توجه به بهداشت دانش آموزان این مناطق را لازم و ضروری عنوان کرد و افزود: با بازرسیهایی که انجام شده، در مناطق زلزله زده کمبود دستشویی و حمام احساس می شد که با تماسهایی که با همکاران مرکز داشتیم 10 واحد دستشویی و 12 واحد حمام سیار در این مناطق تعبیه شد.

به گفته مدیر بنیاد کودک استان کودکان مناطق زلزله زده اکثرا روستایی و یا مقیم حاشیه شهر هستند که لازم است در بهداشت جسمی و تربیتی آنها توجه کامل شود.

بهره برداری از ساختمان جدید بنیاد کودک اردبیل در اسفندماه

وی ارائه خدمات به کودکان را صرفا در کمک نقدی خلاصه نکرد و افزود: ارائه مشاوره های روانشناسی، افطاری در ماه رمضان، برگزاری کلاسهای تقویتی و خصوصی، همکاری با دانشجویان کارورز رشته های روان شناسی و علوم تربیتی و برگزاری اردوهای روزانه و هفتگی از جمله اقدامات دیگر این موسسه است که هزینه تمام این طرحها توسط خیرین تهیه می شود.

باقر زارع در پاسخ به زمان بهره برداری از ساختمان جدید این موسسه تصریح کرد: در حال حاضر ساختمان اصلی موسسه در میدان ارتش استیجاری و ساختمان واحد فرهنگی موسسه در میدان سرچشمه از طریق یکی از خیرین در اختیار موسسه است و به همین دلیل موسسه نیازمند ساختمان جدید است.

وی افزود: در همایش مشترک با بانک ملی مبلغ  دو میلیارد ریال از طریق بانک ملی و مبلغ یک میلیارد ریال از طریق یکی از خیران این موسسه برای ساخت هدیه شد و پروانه ساخت نیز به صورت رایگان از طریق شهرداری واگذار شد.

مدیر کل بنیاد کودک استان اضافه کرد: با توجه به موارد ذکر شده پیش بینی می شود تا عید و در اسفند ماه سال جاری بتوان از ساختمان جدید این موسسه در شهرک سبلان فاز یک بهره برداری کرد.

به گزارش مهر، بنیاد کودک، 16 شعبه در سراسر کشور دارد که با اخذ مجوز از وزارت کشور به صورت غیر دولتی فعالیت می کنند.

در استان اردبیل طی عمر هفت ساله این بنیاد، خیرین بسیاری اقدام به مشارکت با خدمات این موسسه کرده اند بطوریکه درخشش چهره های علمی از میان دانش آموزان بی بضاعت تحت پوشش این موسسه در استان موجب دلگرمی حامیان و کفیلان موسسه شده که در برخی مواقع بصورت گمنام از دانش آموزان حمایت می کنند.
.........................
گفتگو: ونوس بهنود