ناصح قادری در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: سرشماری تابستانه وحوش در استان کردستان در مناطق حفاظت شده این استان توسط 25 نفر از پرسنل اجرایی در قالب 12 تیم انجام می شود.
وی افزود: در بیجار 31 هزار هکتار، قروه 43 هزار هکتار، عبدالرزاق سقز 39 هزار هکتار و منطقه کوسالان و شاهو در شهرستان های مریوان و سروآباد 57 هزار هکتار منطقه حفاظت شده وجود دارد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: این 12 تیم قرار است گونه های شاخص از جمله قوچ و میش ارمنی، کل و بز، گراز، کفتار و گرگ را مورد سرشماری قرار دهند.
قادری یادآور شد: تخریب زیستگاه و شکار غیرقانونی و بی رویه، خشکسالی و نداشتن منابع آبی مناسب و کافی از مهمترین عوامل تهدیدکننده پستانداران وحشی در استان کردستان محسوب می شود، که افزایش تعداد مامورین اجرایی، افزایش تعداد پاسگاه های محیط بانی در مناطق تحت مدیریت و ترمیم نقاطی از زیستگاه های آسیب دیده از اقداماتی است، که برای حفاظت بیشتر از حیات وحش کردستان توسط این اداره کل در دست اقدام است.
معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان نیز طی سخنانی با اشاره به جزئیات برگزاری این طرح در استان گفت: این سرشماری با استفاده از روش مستقیم و بهره گیری از تجهیزاتی چون GPS، دوربین چشمی، دوربین تله ای و تلسکوپ انجام می شود.
طیب محمودی افزود: هدف از این کار دستیابی به میزان زادآوری وحوش و جمعیت کلی آنها، آگاهی از نحوه پراکنش گونه های شاخص، آگاهی از وضعیت زیستگاه ها و کمبودها و نارسایی ها، مقایسه میزان جمعیت و تنوع پستانداران در هر یک از مناطق تحت مدیریت و تجزیه و تحلیل داده ها و ارائه روش های بهبود مدیریت با توجه به نتایج به دست آمده است.
وی اظهار داشت: استان کردستان دارای پنج منطقه تحت مدیریت است که این استان را یکی از منحصر به فردترین نقاط کشور در تنوع گونه های جانوری و گیاهی قرار داده است.