به گزارش خبرنگار مهر، خداداد غیاثوند ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه استان لرستان با اشاره به فعالیت 5 هزار واحد سنگ بری در کشور اظهار داشت: در این واحدهای سنگ بری بیش از 160هزار فرصت شغلی ایجاد شده است.وی با بیان اینکه در حال حاضر 20 انجمن در قالب کانون سنگ ایران فعالیت دارند، عنوان کرد: در حال حاضر 10 درصد کل ذخائر سنگ دنیا در ایران وجود دارد.
نایب رئیس و دبیر کانون سنگ ایران با اشاره به میزان تولید سنگ در کشورمان نیز بیان داشت: در حال حاضر سالانه 12 میلیون تن سنگ ساختمانی از معان ایران استخراج می شود.
غیاثوند تصریح کرد: این در حالیست که میزان تولید سنگ در دنیا 120 میلیون تن است.وی با اشاره به وضعیت تولید سنگ ساختمانی در استان لرستان افزود: در حال حاضر میزان تولید سنگ در استان لرستان سالانه سه میلیون تن است.
نایب رئیس و دبیر کانون سنگ ایران میزان تولید سنگ از معادن لرستان را 27 درصد کل تولید سنگ در ایران عنوان کرد و گفت: استان لرستان به لحاظ وجود تنوع سنگ بالا یکی از استانهای مطرح در کشور محسوب می شود.
غیاثوند با تاکید بر اینکه علیرغم ظرفیتهای مطلوبی که در حوزه سنگ در لرستان وجود دارد این استان از جایگاه مطلوبی در این صنعت برخوردار نیست، ادامه داد: مهم ترین عامل در این زمینه آمار پایین صادرات و بازرگانی مطلوب است.
وی با بیان اینکه متاسفانه در حال حاضر میزان صادرات سنگ لرستان نسبت به صادرات جهان کمتر از دو درصد است، تصریح کرد: همچنین معضل دیگر در رابطه با صنعت سنگ لرستان معضل خام فروشی است.نایب رئیس و دبیر کانون سنگ ایران با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 60 درصد سنگ لرستان به صورت خام صادر می شود، ادامه داد: این در حالیست که لرستان با وجود ظرفیتهای فراوان در حوزه سنگ با معضل خام فروشی مواجه است.
غیاثوند از لغو مصوبه ایجاد عوارض برای صادرات سنگ کوپ کشور انتقاد کرد و گفت: متاسفانه صنعت سنگ کشور تنها یک سال توانست از این مصوبه استفاده کنند و در سالجاری این مصوبه لغو شد تا سنگ کشور مانند گذشته با معضل خام فروشی دست و پنجه نرم کند.
وی مهم ترین چالش پیش روی صنعت سنگ را معضل خام فروشی عنوان کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر به عنوان مثال سنگ گوهره خرم آباد به صورت خام به کشورهایی مانند اسپانیا و یونان فروخته می شود و این استان از عواید فرآوری و ارزش افزوده آن محروم است.نایب رئیس و دبیر کانون سنگ ایران با تاکید بر اینکه در حال حاضر نسبت به ارزش افزوده ای که سنگ می تواند در استان و کشور داشته باشد توجهی صورت نمی گیرد، ادامه داد: در صورت عدم خام فروشی سنگ این صنعت می تواند بیش از 5 برابر سنگ کوپ ارزش افزوده داشته باشد.غیاثوند با بیان اینکه "خام فروشی" ضربه ای سنگین بر پیکر صنعت سنگ کشور است، یادآور شد: باید در این زمینه تدابیر جدی اندیشیده شود.