به گزارش خبرگزاری مهر، کشور فیلیپین در جنوب شرقی آسیا در آب های اقیانوس آرام واقع است. پایتخت آن مانیل و دین مردم آن مسیحی است. جمعیت این کشور بیش از 80 میلیون نفر است.
تاریخچه ورود اسلام و آمار مسلمانان
اسلام در سال 1380 میلادی به این کشور وارد شد و بازرگانان مسلمان اسلام را در این کشور اشاعه دادند. 81 درصد ساکنان این کشور کاتولیک، 9 درصد پروتستان و بقیه از سایر ادیان می باشند. مسلمانان این کشور بعد از مسیحیان و در میان سایر اقلیت هاى مذهبى بالاترین رقم را تشکیل مىدهند. بیشتر مسلمانان فیلیپین در میندانائو و سیبو و سایر جزایر جنوبى فیلیپین زندگى مىکنند. تعداد آنها بین 6 تا 7 میلیون نفر تخمین زده می شود، اما آمارهای غیر رسمی این تعداد را تا 10 میلیون نفر نیز اعلام کرده اند.
مسلمانان جنوب فیلیپین، تاریخ پر فراز و نشیبى را پشت سر نهاده اند. آنان که به موروها شهرت دارند در طول قرن ها مقاومت در برابر متجاوزان متحمل خسارات جانى و مالى عظیمى شده اند. آنها در طول سال هاى مبارزه موفق شدند با مسلمانان دیگر کشورها نیز ارتباط برقرار کنند.
مسلمانان این کشور در کارهایی چون : برنج کارى و کشت غلات اشتغال داشته و در ساخت صنایع دستى و ظروف برنجى و چوبى ماهر هستند. عده دیگرى از مسلمانان تاجر و ماهیگیر بوده و در بنادر فعالیت می کنند و برخی دیگر در ادارات و کارخانه جات مشغول هستند.
مساجد و مراکز اسلامی
مسجد السلطان حسن بلقیه به عنوان بزرگترین مسجد فیلیپین به همت کشور برونئی اخیرا تأسیس شده است.
در شهر سیبو ( بخش مرکزی مجمع الحزایر فیلیپین) حدود شش مسجد وجود دارد و مسلمانان آن از مهاجران جزایر جنوبی کشورند. مسجد بزرگ و زیبای الخیریه با پشتیبانی مسلمانان دبی ساخته شده است. در این مسجد علاوه بر اقامه نماز جماعت و جمعه، کلاس های آموزش زبان عربی و آموزش تطبیقی اسلام با سایر ادیان، به ویژه مسیحیت برگزار می شود.
حسینیه زامبوآنگا در منطقه مسلمان نشین شهر زامبوآنگا قرار دارد که در سال 1985 میلادی به همت برادر سالم ماسیلام از پیروان اهل بیت علیهم السلام تأسیس شد.
بافت شهر مراوی بسیار قدیمی و فرماندار آن مسلمان است. به طوریکه 90% از زنان و دختران شهر باحجاب بوده و شهر حال و هوای یک جامعه اسلامی را دارد.
تعداد مساجد موجود در مانیل (پایتخت فیلیپین) و حومه 19 مسجد فعال و پانزده مسجد نیمه فعال است که مهمترین مساجد آن شامل این مساجد می شود: مسجد طلایی که به عنوان مرکز فرهنگی مسلمانان به شمار می رود، مسجد آبی یکی از بزرگترین مساجد مانیل در جنوب شرقی شهر در محله مسلمان نشین مهارلیکا قرار دارد و مسجد بزرگ مانیل ( مسلم سنتر) که در محله قدیمی کیاپو و در مجاورت رودخانه پاسیک قرار دارد.
در این کشور سازمان ها، نهادها و بنیادهای اسلامی مختلفی نیز فعالیت می کنند.
نیازهای مسلمانان فیلیپین
یکی از مشکلاتی که مسلمانان این کشور با آن دست و پنجه نرم می کنند، مشکل اقتصادی است، زیرا بیشترمسلمانان این کشور فقیر بوده و از وجود تبعیض های موجود رنج می برند.
مسلمانان این کشور دارای فقر مطبوعاتی هستند. به طوریه علاقه بسیاری به داشتن رادیوها، شبکه های تلویزیونی اسلامی، روزنامه هستند؛ اما از آنها بهره بسیار کمی برده اند.
مسلمانان این کشور نیازمند فراگیری و توسعه اسلام اصیل و ترویج سنت های نبوی هستند؛ اما به این ضرورت آنها کمتر پاسخ داده شده است، از این رو وهابیون زمینه ای برای فعالیت های خود با تأسیس مسجد و مراکز متعدد پیدا کرده اند.
آنها علاقه دارند تا با سایر مسلمانان جهان ارتباط برقرار کنند و تعالیم اسلامی را از سوی مبلغان مسلمان آشنا به زبان های فیلیپینی فراگیرند.