خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: دین و اخلاق اهمیت فراوانی برای سیرت زیبا قائل است، اما این بدان معنا نیست که صورت زیبا و اندام متناسب دخالتی در تحکیم روابط زناشویی باشد.

با مرور زندگی روزمره انسان ها در می یابیم که زیبایی یک از معیارهای اصلی آنان در انتخاب نیازمندی های زندگی است. آیا به خاطر همین حس نیست که دوست داریم از خانه، ماشین، فرش، لباس، ظرف و گل زیبا در زندگی بهره مند باشیم. ما در طول شبانه روز بارها چشمان به آنها دوخت می شود و مایلیم در کنار ارضای حس زیبا شناختی، غرق در سرور و شادمانی شویم.

تولید کنندگان انواع کالاها بر اساس همین حس زیبایی و دوستی ها می کوشند در کنار استحکام و مقاومت اجناس، آنها را در زیباترین شکل عرضه کنند تا چشم مشتریان را بیشتر خیره سازد و آنان را به خرید ترغیب کند.

اگر ضرورت اصل زیبا شناختی تا این حد در اشیای دور و بر ما پذیرفته شده است. آیا دختر و پسری که قرار است تا پایان عمر در کنار یکدیگر زندگی کنند و چشمانشان هر لحظه به چهره و اندام هم دوخته شود، می توانند از این حس غافل شوند؟!

قرآن کریم بر همین اساس در کنار ویژگی های روحی و معنوی همسران بهشتی، همچون طهارت روحی و پاکدامنی و حفظ حریم خانواده، از برخی زیبایی های ظاهری آنان یاد می کند.

همسران بهشتی، بر اساس این آیات چشمانی زیبا و درشت دارند وزوّجناهم بحور عین "عین" جمع "اعین" و "عیناء" به معنای زن و مردی است که چشمانی درشت، جذاب و زیبا دارند. آنان به سان لؤلؤی تازه خرج شده از صدف، بسیار زیبا، شفاف و جذاب اند، و به سان یاقوت و دری سرخ و درخشندگی هستند همچون مرجان سفید و زیبا می بانشد.

در روایات اهل بیت (ع) نیز بر اصل زیبا شناختی همسر تاکید شده است. امیرمومنان علی (ع)، مومن را دارای سه ساعت می داند؛ ساعتی برای مناجات با خداوند، ساعتی برای اصلاح امر معاش و ساعتی برای خلوت کردن با لذات نفسانی در آنجا که حلال و زیبا هست.

این روایت به خوبی از سه نیاز اصلی انسان بر اساس اولویت، یعنی نیاز معنوی، نیاز اقتصادی و نیاز شخصی به مفهوم عامش حکایت دارد. امام برای بهره مندی مومن از ساعت سوم زندگی اش دو ویژگی (حلال بودن و زیبایی) یاد کرده است. تاکید بر قید زیبایی در گفتار امام بسیار جالب است بدیهی است یکی از بارزترین مصادیق خلوت کردن انسان با لذت های حلال ، خلوت کردن و نشست و برخاست با همسر خود است و برخورداری از همسری زیبا، می تواند تامین کننده یکی از نیازهای اساسی روحی و روانی انسان باشد. در روایاتی دیگر برخی از ویژگی های ظاهری و زیبا شناختی همسران به عنوان امتیازهای همسر برشمرده است، همچون زیبایی چهره، خوش بویی، خوش اندامی، رنگ ما بین سفیدی و سیاهی.

باید به این نکته نیز توجه داشت که زیبایی تضمین کننده بخشی از لوازم سعادت و خوشبختی در زندگی زناشویی است و چه بسا میزان والای زیبایی های معنوی و شخصیتی بتواند کمبود زیبایی ظاهری را تحت الشعاع قرار دهد.

بنابراین اهتمام به زیبایی های روحی و جسمی تابع میزان توجه و حساسیت زن و شوهر به این دو است. باید توجه داشت که زیبایی نسبی است و نمی توان بر آن خط و اندازه مشخص تعیین کرد و مدعی شد که چه کسی زیبا و چه کسی نازیبا است؛ بنابراین هیچ دختر و پسری نباید خود را جزو نازیبایان بپندارند.

آنچه در این بین اهمیت دارد، علاقه صادقانه دختر و پسر نسبت به هم است که می تواند در شکل گرفتن بنیاد مستحکم زندگی مشترک مفید و موثر باشد.

آراستگی زن برای شوهر
- آرایش زن برای شوهر

پیامبر اکرم (ص) به یکی از زنانش فرمود: چرا تو ژولیده مو هستی و در اثر نکشیدن سرمه، چشمت سفیده شده، چرا خضاب نمی کنی؟ (موهای خود را رنگ نمی کنی)

- استفاده از عطر و بوی خوش
حضرت علی (ع) فرمود: زن مسلمان باید خودش را برای شوهرش خوشبو کند.

البته استفاده از عطر برای شوهر مطلوب و برای نامحرم نامطلوب است.

- آرایش و عزاداری

امام صادق فرمود: هیچ زنی نباید بیش از سه روز ترک زینت کند (و لباس مشکی بپوشد) مگر زنی که شوهرش از دنیا رفته است که چنین زنی باید تا پایان عده وفات (4 ماه و ده روز) زینت را ترک کند.

آراستگی شوهر برای زن
امام باقر (ع) فرمود: همان طور که شوهران دوست دارند زن خود را زینت شده ببینند، زنان نیز دوست دارند شوهر خود را آراسته ببینند.

پیامبر خدا (ص) فرمود: باید هر یک از شما مردان خود را برای همسرش آماده کند. همان طور که همسرش برای او آماده می شود. امام صادق (ع) فرمود: یعنی مرد خود را با نظافت کردن آماده کند.

آراستگی زن و مرد برای یکدیگر عفت و پاکدامنی را در جامعه گسترش می دهد و این امر باعث می شود که زن و مرد از عفاف خارج نشوند.