مهارت های لازم برای ازدواج و تشکیل خانواده
ابتدا بکوشید خود را بهتر بشناسید تا بدانید چه فردی برای همسری شما مناسب است، می توانید در یک برگه، ویژگی های جسمانی، اخلاقی، اعتقادی و خانوادگی خود را یادداشت کنید؛ سپس ویژگی های همسر مطلوب خود را به گونه ای که با شما تناسب داشته باشد بنویسید:
- ویژگی های جسمانی (سلامت، سابقه بیماری مهم جسمی یا روانی، ویژگی ظاهری چون قد واندام و...)
- ویژگی های عقیدتی ( باورها و بینش های دینی و مبانی فکری)
- ویژگی های اخلاقی و رفتاری ( درون گرا یا برون گرا بودن، عادات خاص، حساسیت های رفتاری، ارتباط اجتماعی )
- سطح درک و میزان هوش فرد
- حساسیت های سیاسی
- مشخصات خانوادگی ( سطح فرهنگی، اجتماع و اقتصادی خانواده، جایگاه فرد در درون خانواده ونگرش خانواده نسبت به ان ازدواج)
- مسائل اقتصادی ( شغل، میزان درآمد، برنامه ریزی جهت هزینه درآمد، مسکن و توقعات مالی)
پس از یادداشت ویژگی های همسر مطلوب خود، در مقابل هر معیار مشخص کنید که حداقل میزان مورد انتظار شما چقدر است. اکنون با شناخت معیارهای مورد نظر خود آمادگی بیشتری برای انتخاب همسر دارید.
برای شناخت بهتر فردی که قصد ازدواج با او را دارید، می توانید ضمن صحبت با او و دقت در گفتار و رفتارش، با پرهیز از احساسات، طرح سوالات مناسب و طرح دقیق معیارهای خود ونیز با تحقیق از دوستان، بستگان، همکاران، همسایگان و افراد محل ونیز سوالات بیشتر از معرف اطلاعات دقیق تری به دست آورید. مشاوره با فرد آگاه و صاحب نظر درامر ازدواج وامین به دقت در انتخاب شما کمک خواهد کرد؛ از خداوند خیر خویش را بطلبید در پایان به ایزد یکتا توکل کنید.
درانتخاب همسردقت کنید، اما وسواس به خرج ندهید. تناسب درکلیات، شامل مسائل اعتقادی(اصول و فروع)، سلامت جسمانی وروانی، تناسب خانوادگی، خوش اخلاقی، فهم، شعور و درک لازم است.
اینها ملاک های مهم درانتخاب همسر به شمار می آیند، درانتخاب همسر به ملاک های اصلی اهمیت دهید. شما می توانید از برخی ملاک های فرعی به میزانی که برای شما قابل تحمل باشد، چشم پوشی کنید. ملاک هایی چون تناسب در سطح تحصیلات، میزان زیبایی دختر یا ثروت پسر.
پسران توجه داشته باشند که جمال زن فقط به چشم وابروی او نیست. دختر خوشرو و خوش سخن، از دختر بد خلق وناسازگار درچشم شما زیباتر خواهد بود. دختران نیز ثروت پسر را نشانه توانمندی اقتصادی او نبینند. توانایی کسب درآمد ومدیریت صحیح دخل و خرج اهمیت دارد.
بهتر است خواستگاری ازطرف پسر باشد. این امر با روحیات پسران و دختران تناسب بیشتری دارد. اگر دختری خواهان ازدواج با پسری بود، بهتر است با وساطت فردی امین، بدون مشخص شدن اینکه تقاضا از طرف دختر است، به پسر پیشنهاد ازدواج داده شود.
دقت کنید تا نوع سخنان یا رفتارها از همان آغاز ودرمراسم خواستگاری، ذهنیت منفی ایجاد نکند، به علاوه نوع تحقیق و سوالات، طرف مقابل را طرد نکند و در عین حال صادقانه باشد.
رفتار دختر وخانواده او در جلسه خواستگاری همراه با احترام و وقار وهمچنین دوستانه باشد. این کار سبب جلب نظر مثبت خواستگارمی شود حتی اگر اقدام به ازدواج صورت نگیرد، چه بسا فرد دیگری رابرای خواستگاری معرفی کنند.
اگر پس از شناخت از خواستگار او را برای ازدواج با خود مناسب ندیدید، می توانید فردی را که مناسب او می یابید به او یا خانواده اش معرفی کنید.
از ازدواج های فامیلی هراسی نداشته باشید، چه بسا دراین نوع ازدواج ها تناسب بیشتری وجود داشته باشد و نیز حمایت های فامیلی هم بیشتر خواهد بود. فقط از مشاوره ژنتیک غفلت نکنید. البته ازدواج فامیلی را بر اساس انتخاب عاقلانه انجام دهید ونه فقط پیروی از آداب و رسوم طایفه ای.
برای مراسم ازدواج، میزان مهریه، جهیزیه و مسکن، توقعات بالا نداشته باشید. اگر این امور را ساده برگزار کنید، ازدوح آسان و شیرین خواهد شد. جهیزیه، وسائل ضروری زندگی است ومسکن شما نیز سقفی برای آغاز زندگی مشترک؛ با همت خانه ها بزرگ تر خواهد شد و وسایل زندگی مفصل تر.
والدین و اقوام می توانند برای برگزاری مراسم ازدواج، تهیه جهیزیه و مسکن، کمک های مناسبی داشته باشند. مستقیم و یا غیر مستقیم و توسط فردی امین، آنها را ازنیاز خود مطلع کنید.
تا زمانی که امکان ازدواج شما فراهم شود، برای کاهش آثار روانی منفی تجرد:
- از ورزش غفلت نکنید
- روزانه به فعالیت جدی و زیاد بپردازید تا فرصت فرورفتن درتخیلات آزار دهنده را نیابید
- روابط عاطفی خود را با خانواده تان تقویت کنید
- از دیدن فیلم ها، خواندن رمان ها و اشعار و شنیدن موسیقی هایی که نیاز جنسی شما را تقویت می کند به شدت بپرهیزید
- از شنیدن سخنان افراد متاهلی که روابط عاطفی خود با همسرشان را بازگومی کنند اجتناب کنید.