به گزارش خبرگزاری مهر، درحالی که تحقیقات نشان می دهد زمین از میزان قابل توجهی انرژی باد برخوردار است که میزان آن برای تأمین انرژی تمام جهان کافی است، محققان هنوز هم برای تأمین این انرژی به فیزیک و اقتصاد رجوع می کنند و برخی دیگر از کارشناسان را هزینه برافراشتن تمام توربینها بادی مورد نیاز و ساخت سیستمی که بتواند انرژی را به مصرف کنندگان منتقل کند را قابل توجه ارزیابی کرده اند.
تحقیقات دو گروه علمی مختلف در ایالات متحده آمریکا که طی دو روز مختلف در دو مجله متفاوت منتشر شده تحقق این امر را ثابت کرده است. محققان تخمین زده اند که فناوری توربینهای بادی کنونی می تواند صدها تریلیون وات قدرت تولید کند که این میزان 10 برابر چیزی است که درحال حاضر در جهان مصرف می شود.
انرژی باد دربرگیرده آزاد سازی گرمای ذخیره شده چون سوختن زغال، نفت و گاز طبیعی نیست، اما پرسشهایی در تحقیقات پیشین درباره محدودیتهای فیزیکی که ما را از استفاده این انرژی دور می کند مطرح شده است.
تحقیقات جدید که هرکدام به صورت مستقل انجام شده نشان می دهد که محدودیتهای بالقوه انرژی باد مسئله مهمی نیست، ممکن است مسائل مالی مسئله مهم تری در این عرصه باشد.
کن کلدیرا، دانشمند شرایط جوی در موسسه علم کارنیج در واشنگتن که نویسنده یکی از این تحقیقات بوده که در مجله تغییرات جوی طبیعی منتشر شده اظهار داشت: مسئله اصلی در دسترس بودن منابع بنیادین نیست، بلکه مسئله اقتصاد و مهندسی است.
در این تحقیقات مشخص شده است که باد به صورت بالقوه می تواند 20 برابر میزان انرژی که امروز در جهان مصرف می شود را تولید کند، درحال حاضر، باد یک بخش کوچکی از انرژی را که جهان مصرف می کند تشکیل داده است. بنابراین رسیدن این سطوح امکان پذیر است.
مارک جاکوبسون استاد مهندسی مدنی و زیست محیطی گفت: اگر به جای هر توربین بادی 100 توربین جدید در جهان وجود داشت می توانستیم این میزان انرژی را تولید کنیم.
جاکوبسون نویسنده تحقیق دیگر است که در مجله مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است. این تحقیق، در مقایسه با تحقیق کلدیرا نیروی بالقوه کمتری برای باد در نظر گرفته است اما با این اوصاف باز می تواند در آینده نزدیک انرژی را بیشتر از چیزی که در حال حاضر در جهان مصرف می شود، تولید کند.
وی اظهار داشت: هزینه های اولیه و کمکهای مالی در رابطه سوخت فسیلی به آغاز این تحقیقات صدمه زده است. قیمت اندک گاز طبیعی نیز مانع توسعه این فناوری شده است.
هنری لی استاد انرژی و محیط زیست دانشگاه هاروارد که مسئول بخش انرژی در ایالت ماساچوست بوده اظهار داشت: مشکلات اندکی در رابطه با تأمین انرژی جهانی به وسیله باد وجود دارد و نخستین مورد آن بالا بودن این هزینه است. علاوه براین برافراشتن تمام توربینهای بادی مورد نیاز نیازمند زمین و افزایش چشمگیری خطوط انتقال قدرت است.