کرمانشاه – خبرگزاری مهر: افزایش آموزشگاه های زبان های خارجی در شهر کرمانشاه مسئله ایست که اگر با نگاهی دقیق تر به آن توجه شود، علت آن را می توان در بسیاری از مسائل رایج در اجتماع و نگرش های غلط موجود نسبت به آموزش دانست که سبب افت کیفیت آموزش در بسیاری از موارد شده است.

 به گزارش خبرنگار مهر، با افزایش اشتیاق مردم به تحصیلات دانشگاهی و استفاده از علوم وارداتی، خانواده های کرمانشاهی نیاز آموزش زبان را بیش از گذشته احساس کرده اند و همین مسئله باعث رشد بازار کاری جدید و پرسود برای آموزشگاه ها در شهر شده است.

با عبوراز خیابان های اصلی شهر و قسمت های پر رفت و آمد شهرک های اطراف کرمانشاه، آموزشگاه های زبان به راحتی دیده می شوند به طوری که می توان گفت در هر منطقه و گاهی نیز در هر خیابان، یک آموزشگاه زبان های خارجی وجود دارد.

مسئله آموزش به متقاضیان زبان مسئله ای عادیست اما افزایش مکان های آموزش زبان یا به اصطلاح آموزشگاه های زبان های خارجی بدون در نظر گرفتن افزایش کیفیت آموزش و نیاز جامعه امریست که باید با تامل به آن نگریست.

نیاز محور نبودن آموزش زبان در بعضی از آموزشگاه ها

یکی از اساتید آموزش زبان در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص مشکلات موجود در بعضی از آموزشگاه های زبان کرمانشاه گفت: عدم توجه به نیاز زبان آموز در مسئله آموزش زبان از مهم ترین مشکلات موجود در آموزشگاه های زبان است.

وی افزود: روش های قدیمی آموزش به دلیل عدم توجه به نیاز زبان آموز، دیگر بازدهی چندانی ندارند و متاسفانه بسیاری از آموزشگاه های زبان به همین شیوه زبان های خارجی را آموزش می‌دهند.

این کارشناس ارشد زبان تاکید کرد: شیوه های آموزش باید جدید و مشوق زبان آموز به فراگیری باشد.

وی ادامه داد: بسیاری از زبان آموزان به دلیل ناکارآمد بودن شیوه های آموزش در مدارس و دانشگاه های به آموزشگاه ها مراجعه می کنند اما به دلیل متفاوت نبودن شیوه های تدریس در آموزشگاه با مدارس و دانشگاه و عدم ایجاد اشتیاق در فرد، وی بعد از گذشت مدتی از ادامه فراگیری منصرف می شود.

تاثیرات منفی رشد بی رویه آموزشگاه ها بر آموزش زبان

یکی از مدیران سابق آموزشگاه های زبان های خارجی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: افزایش تاسیس آموزشگاه ها بر مسئله آموزش و کیفیت آن تاثیرات منفی زیادی گذاشته است.

محمود حسینی افزود: با زیاد شدن تعداد آموزشگاه های زبان، مسئله رقابت دیگر در کیفیت آموزش به کنار رفته است و رقابت های تبلیغاتی جای خود را به آن داده است.

وی تصریح کرد: تعدادی از آموزشگاه ها برای افزایش درآمد خود، به جای استفاده از اساتید با سابقه و دارای شیوه های کارآمد آموزش، به تبلیغات در سطح شهر می پردازند وهمین مسئله باعث پایین آمدن کیفیت آموزش شده است.

سردرگمی خانواده ها در انتخاب آموزشگاه بهتر

خانواده هایی که مایل هستند فرزندانشان از کودکی زبان را بیاموزند در بسیاری از موارد به دلیل زیاد بودن تعداد آموزشگاه ها و سخت بودن انتخاب گزینه بهتر و کارآمد تر در آموزش نمی توانند انتخاب درستی را انجام دهند.

تعدادی از والدین در گفتگو با خبرنگار مهر به این موضوع اشاره کردند و اظهار داشتند که همین مسئله باعث هدر رفت وقت و هزینه آن ها شده است.

یکی از والدین زبان آموزان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: به دلیل زیاد بودن تعداد آموزشگاه ها انتخاب آموزشگاه بهتر سخت شده است.

وی افزود: والدین مجبورند به تبلیغاتی که آموزشگاه های انجام می دهند اعتماد کنند اما بارها متوجه شده اند که جز شعارهای تبلیغاتی چیز دیگری عایدشان نمی‌شود.

کارا نبودن شیوه های آموزش زبان در آموزشگاه ها برای دانشجویان

دانشجویان به عنوان یکی از مهم ترین افرادی که به آموزش زبان به طور جدی به دلیل مرتبط بودن آن با آموزش های دانشگاهی، نیاز دارند از قشرهایی هستند که به کیفیت آموزش در آموزشگاه ها معترض هستند.

یکی از دانشجویان مهندسی دانشگاه آزاد کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: به دلیل اینکه بسیاری از درس های تخصصی نیاز به آموزش زبان دارند، دانشجویان باید زبان انگلیسی را برای موفقیت در درس های خود فرا گیرند و به همین علت باید به آموزشگاه ها آزاد مراجعه کنند.

وی افزود: دانشجو با مراجعه به آموزشگاه در بیشتر موارد نمی تواند آنچه که نیاز دارد را بیابد و آموزش های موجود نیز برای وی مفید نیستند.

وی تصریح کرد: دوره های موجود تخصصی آیلتس و تافل هم به دلیل عدم برنامه ریزی در آموزشگاه ها و خوب نبودن شیوه های آموزش برای دانشجویان استفاده چندانی ندارند.

لزوم توجه مسئولان مربوطه به آموزشگاه ها زبان

بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در آبان ماه سال ۹۰ آموزشگاه های زبان های خارجی باید زیر نظر آموزش و پرورش فعالیت کنند و علت این تغییر کارا نبودن آموزش های ارائه شده در آموزشگاه های موجود اعلام شد.

این تغییر درحالی انجام شد که قبل از آن آموزشگاه های زبان زیر نظر وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی فعالیت می کردند و مجوز تاسیس خود را نیز از این وزارت خانه دریافت می کردند.

حال با این تغییر نیاز است مسئولان با توجه به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی توجه خود را به کیفیت سطح آموزش در این آموزشگاه ها بیشتر کنند.

گزارش: علی حسینی