محمد جواد بلورچی در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص زمین لرزه اخیر در آذربایجان شرقی اظهار داشت: گسل های مختلف در این منطقه شناسایی شده است و در تاریخ زمین لرزه جدی را تا کنون نداشته است اما دو زمین لرزه در روز در این منطقه اتفاق افتاد.
وی ادامه داد: زمین لرزه اخیر در این مناطق متوسط است و در این روستاها از سیمان استفاده کرده اند که همین امر سبب شد سقف برخی از خانه ها فرو نریزد.
مقاوم سازی را به عنوان اصلی جدی مورد توجه قرار دهیم
مدیر کل دفتر بررسی مخاطرات زمین شناختی، زیست محیطی و مهندسی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور
تاکید کرد: در آذربایجان و ایران نیازمند مطالعه جدی در خصوص زمین شناسی هستیم و مقاوم سازی را به عنوان اصلی جدی مورد توجه قرار دهیم.
بلورچی گفت: نقشه های زمین شناسی به ما کمک می کند که از محیط پیرامون شناخت داشته باشیم.
10درصد تولید ناخالص داخلی ایران صرف جبران خسارت های طبیعی می شود
وی با بیان اینکه باید مراقب باشیم که به این زمین آسیب نرسانیم تا آسیب نبینیم، اضافه کرد: از 43 مخاطره ثبت شده در جهان 32 مخاطره در ایران اتفاق می افتد که ده درصد تولدی ناخالص داخلی کشور صرف جبران این خسارت می شود.
جایگاه ایران در شاخص مخاطرات طبیعی ایران و جهان سوم است
مدیر کل دفتر بررسی مخاطرات زمین شناختی، زیست محیطی و مهندسی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: جایگاه ایران در شاخص مخاطرات طبیعی ایران و جهان سوم است.
بلورچی تصریح کرد: تعداد مخاطرات در جهان رو به افزایش است که تغییرات اقلیمی یکی از علت آن است و علت دیگر افزایش ثبت داه ها است.
وی ادامه داد: امروزه تعداد مرگ و میر رو به کاهش است به دلیل اینکه انسان می داند که کجا زندگی کند.
مدیر کل دفتر بررسی مخاطرات زمین شناختی، زیست محیطی و مهندسی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور اظهار داشت: تعداد نفرات در معرض خطر بلایای طبیعی در جهان در سیر صعودی شدید دارد، سیل توفان و زمین لرزه و آسیا بیتشرین تمرکز در جهان را دارد.