معاون مرکز ملی فرش ایران با تاکید بر ضرورت برنامه‌ریزی برای شناساندن فرش دستباف ایرانی، گفت: دنیا به خوبی فرش دستباف ایران را نمی‌شناسد و به همین دلیل است که صادرات فرش دستباف در حد شایسته این هنر-صنعت اصیل ایرانی نیست.

مجتبی فیض‌الهی در گفتگو با خبرنگار مهر از اعزام هیات‌های تجاری به کشورهای مختلف از جمله چین و آفریقای جنوبی خبرداد و گفت: به منظور توسعه صادرات فرش دستباف ایرانی، شرکت در نمایشگاههای جهانی برنامه‌ریزی شده است.

معاون امور بازاریابی مرکز ملی فرش ایران افزود: در همین راستا تا کنون فرش دستباف ایرانی در نمایشگاههای دموتکس شانگهای، دوحه قطر، نمایشگاه تخصصی لبنان، چین و روسیه شرکت کرده و در آن تلاش شده تا به معرفی بهتر و بیشتر فرش ایران پرداخته شود تا تجار این کشورها به خرید فرش دستباف ایرانی ترغیب شوند و خوشبختانه تا حدودی در این کار موفق عمل شده است.

وی تصریح کرد: شرکت در نمایشگاههای آذربایجان، باکو، ایتالیا، میلان، هانوفر و قزاقستان نیز از تکلیفات و برنامه‌های پیش‌بینی شده برای نیمه دوم سال جاری است.

معاون امور بازاریابی مرکز ملی فرش ایران با اشاره به آسیب‌های شناخته شده در کشورهای هدف گفت: بیشترین مشکل فرش ایران در کشورهای دیگر، عدم شناخت مردم آنجا با فرش دستباف ایران است که مرکز ملی فرش ایران برای این کار راهکارهایی را سنجیده است و به مجرد تخصیص بودجه برای تبلیغات فرش در کشورهای خارجی، در راستای معرفی فرش دستباف و حضور مستمر جهت جلوگیری از فروش فرش رقبا به نام فرش دستباف ایران اطلاع‌رسانی‌های لازم را انجام خواهیم داد.

این مقام مسئول در مرکز ملی فرش اعلام کرد: در ادامه توسعه صادرات فرش دستباف اکنون زمان آن رسیده که به برگزاری نمایشگاه بزرگ تهران بپردازیم؛ بنابراین نمایشگاه مهرماه سال جاری با یک روز تاخیر نسبت به سال‌های گذشته از دوم مهرماه به مدت یک هفته آغاز خواهد شد.

وی با اشاره به افزایش تعداد متقاضیان برای شرکت در نمایشگاه نسبت به سال گذشته اعلام کرد: از تمام تجار، بازرگان و تولیدکنندگان فرش در سراسر کشور برای حضور در این رویداد دعوت به عمل آمده است که استقبال این افراد و تجار خارجی از نمایشگاه سال جاری بی نظیر بوده و نسبت به سالهای گذشته روند صعودی به خود گرفته است.

فیض‌الهی از دعوت 70 کشور برای شرکت در این نمایشگاه نام برد و افزود: تا کنون 45 نفر برای حضور در نمایشگاه اعلام آمادگی کرده اند البته به جز این نفرات یک هیات تجاری از دانمارک و یک هیات تجاری از چین در این نمایشگاه حضور خواهند داشت که مرکز ملی برای آنها برنامه هایی از قبیل دیدار از اتاق بازرگانی و برگزاری جلسات با اعضای این اتاق، دیدار با اتحادیه صادرکنندگان فرش در نظر گرفته است تا آنها بتوانند برنامه های تجاری خود را بر مبنای این جلسات برای آینده تدوین کنند.

وی اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود که فروش نمایشگاه سال جاری بسیار بهتر از سال‌های قبل باشد؛ زیرا بر اثر افزایش نرخ ارز سود تاجران در این کار بیشتر خواهد شد؛ البته ما تلاش کرده‌ایم تا بیشترین خدمات را در این نمایشگاه ارائه دهیم و انتظار داریم تا تجار هم بهترین خرید را داشته باشند.

فیض‌الهی به اهداف برگزاری این نمایشگاه اشاره و تصریح کرد: در این نمایشگاه چند هدف دنبال شده است که می توان به تجمیع همه بافندگان فرش و تاجران در یک مجموعه اشاره کرد زیرا اگر تاجرو تولیدکننده‌ای بخواهد با انواع طرح‌های فرش ایران آشنا شود؛ هزینه گزافی را نیاز دارد؛ اما در این نمایشگاه بدون پرداخت هزینه با تمامی مدل‌ها و نمونه‌های فرش دستباف ایرانی آشنا خواهد شد ور در ادامه قراردادهایی را منعقد می کنند که منجر به توسعه صادرات می شود.

وی اعلام کرد: در راستای انطباق فرش دستباف با دکوراسیون ایرانی، پاویون مرکز در سال جاری با دکوراسیون ایرانی مزین می‌شود تا در آینده این امر را نهادینه کنیم که در دکوراسیون ایرانی فرش دستباف نقش مهمی را ایفا می کند که یک نوع کالای گرانقیمت برای سرمایه گذاری هم محسوب می شود.