به گزارش خبرگزاری مهر، منیژه آرمین داستاننویس حوزه ادبیات انقلاب و دفاع مقدس بیان این مطلب افزود: در اینکه دفاع هشت ساله مردم ایران در مقابل دشمنان، یک دفاع مقدس بوده هیچ شکی نیست، اما اگر صرفا بخواهیم بر تقدس این دفاع تاکید کنیم، نمیتوان داستانها و رمانهای خوبی در این زمینه تولید کرد.
آرمین ادامه داد: مطلق دانستن تقدس جنگ تحمیلی شاید منجر به خلق آثار خوبی در حوزههای خاطرهنویسی، شعر و ... بشود اما برای نوشتن رمانهای موفق تاکید بر این تقدس کافی نیست.
وی با تاکید بر اینکه دفاع مقدس و کسانی که در این دفاع فعال بودند، ابعاد گوناگونی داشته اند، اظهارکرد: نمیتوانیم بگوییم همه کسانی که به جبهههای جنگ رفتند ایثارگر و جانباز بودهاند؛ امروز هم از شهدا که بگذریم، کسانی را میبینیم که از حال و هوای آن روزها و آرمانگرایی موجود در آن فضا فاصله گرفتهاند و این نکات بعد از گذشت حدود 25 سال از اتمام جنگ تحمیلی نشان دهنده برخی پیامدها و ابعاد چند بعدی دفاع مقدس است.
این منتقد ادبی تاکید کرد: اگر قرار است آثار ادبی دفاع مقدس ما در جهان تاثیر گذار باشد نویسندگان و سیاستگذاران فرهنگی و هنری کشور باید تلاش کنند از این نگاه یک بعدی به دفاع مقدس فاصله گرفته و از پیله آرمانگرایی در زمینه خارج شوند.
آرمین در ادامه با اشاره به شاخصههای بومی شدن، مسائل هستی شناختی و روان شناسانه در رمان تصریح کرد: داستان نویسان دفاع مقدس باید این شاخصههای مهم در داستان نویسی را بشناسند و تلاش کنند آنها را در داستانهایشان اعمال کنند.