به گزارش خبرنگار مهر، در فراخوان این همایش آمده است، سال 1390 را میتوان نقطه عطفی در تحولات حوزه آموزش و پرورش ایران به شمار آورد، زیرا با رونمایی از سند تحول راهبردی آموزش و پرورش و نیز نقشه جامع علمی کشور، تصریح شد که این اسناد مبنای تمامی سیاستگذاریها، برنامهریزیها و تولید اسناد تحولی در نظام آموزش و پرورش ایران قرار گیرد.
بر این اساس جریانی آغاز گردید که ناظر به تجدیدنظر اساسی در نظام آموزش و پرورش ماست. این تغییرات نوعاً وعدههایی نظیر اصلاح مدارس، تقویت یادگیری دانشآموزان و افزایش موفقیت آنها را به همراه دارد.
از سوی دیگر، هر نهضت اصلاحی هم به منزله عامل تغییر و هم پاسخ به آن است. جریان اخیر تحول نظام آموزش و پرورش ایران به منزله عامل تغییر در مفروضهها، ساختارها، برنامهها، قوانین، معلمان و مدیرانی است که انتظار می رود آنها را به مرحله اجرا گذارند. رؤیاهای راهبران دولتی، به منزله عاملان اصلی تغییرات کلی در نظام آموزش و پرورش بر اساس مأموریت دولت، در وزارت آموزش و پرورش و نیز آموزش عالی مشهود است. این رویه ناظر بر راهبری کشور به سوی بهبود تربیت دانشآموزان است. ضمن اینکه این تحولات پاسخ به تحولات جاری در جهان نیز به شمار میرود.
از آن جا که نوآوری زمانی میتواند قرین توفیق شود که چارچوب نظری تغییر، راهنمای دستاندرکاران تغییر باشد، هدف غایی این همایش زمینهسازی برای به خدمت گرفتن دیدگاههای فیلسوفان تربیتی در باب این تحولات در نظام آموزش و پرورش رسمی ایران امروز، برای ترسیم وضع مطلوب آموزش و پرورش در ایران فرداست.
اهداف همایش
- تبیین جایگاه و نقش فلسفه تعلیم و تربیت در تحول نظامهای آموزش و پرورش
- تبیین جایگاه و نقش فلسفه تعلیم و تربیت در برنامههای تحول در نظام آموزش و پرورش ایران و سایر کشورهای جهان
- ترسیم چشمانداز تحولات مطلوب آموزش و پرورش ایران از دیدگاه فلسفه تعلیم و تربیت
محورهای همایش
الف) جایگاه و نقش فلسفه تعلیم و تربیت در تحول نظام آموزش و پرورش
ب) جایگاه و نقش فلسفه تعلیم و تربیت در برنامههای تحول در نظام آموزش و پرورش ایران و سایر کشورهای جهان
ج) ترسیم چشمانداز تحولات آموزش و پرورش ایران از دیدگاه فلسفه تعلیم و تربیت
علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوه ارسال مقاله می توانند به http://pesi4.um.ac.ir/ مراجعه کنند.