به گزارش خبرنگار مهر، ولیالله فرزانه صبح پنجشنبه در مراسم برداشت و سید میگوی وانامی از سواحل دریای مازندران اظهار داشت: مزیت سرمایه گذاری در بخش شیلاتی برای مازندران آشکار است.
وی افزود: پژوهشکده، ایستگاههای تحقیقاتی، دانشگاهیان و دانشجویان میتوانند در بالا بردن و ارتقاء سرانه توسعهای مازندران بخش اثرگذاری داشته باشند.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری مازندران با اشاره به اینکه توانمندیهای جوانان در واحدهای صنعتی باید الگوی مدیران دستگاههای اجرایی قرار گیرد پیشنهاد داد: مدیران ادارات مازندران در قالب تورهای صنعتی، قابلیتها و توانمندیهای جوانان را آشنا شوند.
فرزانه با بیان اینکه مازنیها از داراییهای علمی و تحقیقاتی استان آشنایی ندارند یادآور شد: وجود مراکز پژوهشی و تحقیقاتی استان از پتانسیلهایی بوده که میتواند در توسعه متوازن استان نقش اثرگذاری ایفا کند.
وی با اعلام اینکه توسعه شرکتهای دانش بنیان برای تحقق اقتصاد دانایی و محور و ورود علم در تولید و اشتغال در مازندران دنبال میشود افزود: سهم فارغالتحصیلان بیکار در مازندران بالا و سهم فارغالتحصیلان شاغل در ادارات استان پایین است.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری مازندران با بیان اینکه هم اکنون 110 هزار بیکار در استان داریم، افزود: حدود 40 هزار نفر از این بیکاران را فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند.
وی با اشاره به وجود 9 هزار شاغل در دستگاةهای اجرایی مازندران افزود: تنها 17 درصد این شاغلان دارای تحصیلات دانشگاهی بوده و به عبارتی 83 درصد کارکنان ادارات استان فاقد تحصیلات دانشگاهی هستند.
فرزانه تاکید کرد: باید فارغالتحصیلان بخش های مختلف شیلات، کشاورزی و آبزیان را در قالب ارایه پروژههای تحقیقاتی و شیلاتی به کارگیری کرد.
پورغلام رئیس پژوهشکده اکولوژی دریای خزر نیز در سخنانی با اشاره به 37 پروژه تحقیقاتی از سوی این پژوهشکده در سال 90 گفت: 145 مقاله از سوی محققان این پژوهشکده در قالبهای مختلف تحقیقاتی دریایی خزر انجام شده و از 25 پروژه دانشجویی در قالب پایاننامههایی با موضوعات دریای خزر حمایت شده است.
وی افزود: در 6 م ها نخست امسال حدود 50 مقاله در حوزههای مختلف تحقیقاتی در مورد دریای خزر از طریق این پژوهشکده صورت گرفته است.