نتایج تحقیقات دانشگاه نورث وسترن نشان می دهد که مغز با تصمیمات بسیار پیچیده ای سرو کار دارد و می تواند این اطلاعات را از فرد پنهان کند تا فرد نداند که چگونه این تصمیمها اتخاذ می شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر، شاید تابه حال به دقت درباره این حقیقیت که برداشتن لیوان چای صبحگاه یک سری تصمیمات پیچده به مغز را نشان می دهد فکر نکرده باشید، اما حقیقت این است که شما باید تصمیم بگیرد دست خود را به کدام جهت حرکت دهید، لیوان را گرفته و به سمت دهانتان بلند کنید و تمام این حرکات باید بدون ریختن محتویات لیوان انجام شود.

یانگ کینگ لوسی شو نویسنده اصلی این تحقیقات و دانشجوی دکترای روان شناسی در دانشگاه نورث وسترن اظهار داشت: تحقیقات ما ارائه کننده یک نمونه برجسته است. وقتی یک شی را بلند می کنید، مغزتان به طور خودکار تصمیم می گیرد که چگونه ماهیچه های خود را براساس آنچه چشمانتان می بیند حرکت دهید. وقتی یک لیوان را از دسته بلند و با دست راست خود بلند می کنید باید یک پیچش موافق جهت عقربه های ساعت به مشت خود اضافه کنید تا جبران وزن اصافی را که در سمت چپ لیوان مشاهده می کند را کرده باشد.

شو اظهار داشت: ما در این تحقیق نشان دادیم که استفاده از این اطلاعات بصری بسیار قدرتمند و خودکار است و ما نمی توانیم آن را از کار بیاندازیم. وقتی که افراد یک شی سنگین را در یک جهت مشاهده می کنند نمی توانند احساس وزن آن را در همان جهت نادیده بگیرند، حتی زمانی که می دانند این وزن واقعی نیست.

محققان برای انجام این تحقیق دو آزمایش انجام دادند، در ابتدا از افراد خواسته شد یک چوب افقی را با که وزنه ای از سمت چپ یا راست آن آویزان شده بود را بگیرند، افراد به سادگی گزارش دادند که از کدام جهت آنها وزن را حس کرده اند و حتی زمانی که چشم خود را بستند توانستند به درستی این مسئله را بیان کند.

پس از آن محققان از یک سری آینه استفاده کردند تا تصویر شی را تغییر دهند و به نظر برسد که وزن در سمت چپ قرار دارد، وقتی که در حقیقت وزنه روی سمت راست قرار داشت. اگرچه از افراد خواسته شد گزارشی درباره این که در کدام سمت وزن را احساس می کردند ارائه کنند اما دید بصری به شدت بر جهت تأثیر گذاشت و آنها احساس می کردند که وزن از کدام طرف احساس می کردند، به ویژه وقتی که وزنه سبک تر بود.

در آزمایش دوم، محققان به سختی تلاش کردند که افراد را متقاعد کنند که اطلاعات بصری را به واسطه توضیح ماهیت حقه نادیده بگیرند، اما با این وجود افراد باز هم نتوانستند که این اطلاعات بصری را نادیده بگیرند، در حقیقت، این تأثیر روی همه به یک شکل است.

استیون فرانکونری از نویسندگان این تحقیق و استادیار روانشناسی شناختی در دانشگاه نورث وسترن اظهار داشت که مغز به طور مرتب برای ما تصمیم می گیرد و ما یا تصمیمات آن را نمی شناسیم و یا آن را درک نمی کنیم.

وی افزود: تصمیمهایی که مغز برایمان می گیرد معمولا هوشمندانه و براساس تجارب گسترده است. در این نمونه مطالعاتی مغز به طور خودکار از اطلاعات بصری برای احساس دست استفاده می کند. ما می توانیم نشان دهیم که این تصمیمها به واسطه دستکاری کردن اطلاعات گیرنده های مغز اتفاق می افتد.

این تحقیق با عنوان تأثیر بصری بر گشتاور چرخشی لامسه ای در شماره جدید مجله "درک" منتشر شده است.