مدیر اجرایی نهمین کنگره بین المللی ام اس ایران با اشاره به اهمیت نقش مهندسی پزشکی در تشخیص و درمان بیماریها گفت: رشته مهندسی پزشکی به واقع یک فیلد بین رشته ای است و تلاش می کند تا قواعد و قوانین مهندسی را در اختیار علوم تجربی قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، احسان ارجمند حقیقی گفت: متاسفانه در کشور ما پیوند مستحکمی بین حوزه های پزشکی و مهندسی پزشکی است برقرار نشده است و همین عامل سبب شده است تا مهندسی پزشکی نتواند آنگونه که باید در خدمت پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریها قرار گیرد.

وی افزود: این در حالی است که در خارج از کشور پیوند عمیق تری بین این حوزه ها برقرار شده است و دانشجویان مهندسی پزشکی با حضور در بخشهای مختلف درمانی و اتاق عمل از نزدیک با کمبود و مشکلات تجهیزاتی پزشکان و جراحان آشنا شده و برای رفع آن تلاش می کنند.

ارجمند حقیقی ادامه داد: از میان رشته های وابسته به مهندسی پزشکی مهندسی بافت پیوند عمیق تری با پزشکی دارد. مهنسی بافت فیلد جدید و نوینی است که تلاش می کند سلول درمانی را جایگزین دارو درمانی و سایر درمان های رایج کند. در مهندسی بافت تلاش می کنیم با پرورش و کشت سلولها، بافتهای زنده سالم و پرتوان را جایگزین بافتهای بیمار، معیوب و آسیب دیده کنیم.

وی گفت: این روش مدرن ترین روش در درمان بسیاری از بیماریهاست که البته در خیلی از پژوهشها در مراحل ابتدایی قرار دارد و تا مطرح شدن به درمان قطعی بیماریها، راه بسیاری دارد. دانشگاههای ما در حال حاضر ظرفیت اندکی در پذیرش مهندسی بافت دارند و باید در کنار افزایش این ظرفیت با توجه به نیازهای علمی کشور از پتانسیل دانشگاهها و مراکز علمی خارج از کشور و نیز مراکز تحقیقاتی غیردولتی داخلی بهره برد.

ارجمند حقیقی تاکید کرد: البته برخی پژوهشگاههای داخلی نظیر رویان اقدامات ارزنده ای در حوزه مهندسی بافت و سلولهای بنیادی انجام داده اند اما همچنان نیازمند گسترش مراکز تحقیقاتی خصوصا با حمایتهای دولتی هستیم.

وی گفت: دو سال پیش برای اولین بار کنفرانس مهندسی پزشکی در کشور در یک دانشگاه پزشکی برگزار شد که امیتاز بازآموزی نیز برای پزشکان بهمراه داشت اما این به تنهایی کافی نیست. باید در همه کنگره ها کنفرانسها و سمینارهای پزشکی که به طور سالیانه برگزار می شود موضوعات مرتبط با مهندسی پزشکی به ویژه مهندسی بافت هم گنجانده شود تا ارتباط سیستماتیک تری میان این حوزه ها برقرار شود.

ارجمند حقیقی ادامه داد: روشهای درمانی که در مهندسی بافت مطرح می شوند روشهای نوینی است که دورنمای بسیار روشنی را برای درمان بسیاری از بیماریها از جمله بیماری ام اس متصور می کند. اما برای آنکه بتوانیم در راستای این هدف حرکت کنم ابتدا باید بتوانیم این احساس نیاز را در جامعه پزشکی ایجاد کرده و سپس با همکاری متخصصان و پزشکان تحقیقات خود را دنبال کنیم.

مدیر اجرایی کنگره نهم ام اس در پایان با بیان اینکه خوشبختانه مدیریت کنگره و کمیته علمی در همان ابتدا از حضور مهندسان پزشکی در کنگره نهم ام اس استقبال کردند و شاهد آن بودیم که مقالاتی خصوصا از سوی مهندسان بافت به دبیرخانه کنگره ارایه شد، ابراز امیدواری کرد: این سرآغاز حرکت خجسته و مهمی است و امیدوارم سایر انجمنهای علمی کشور هم با بهره گیری از تجربیات کنگره نهم زمینه های حضور مهندسان پزشکی را فراهم آورند.

نهمین کنگره بین المللی ام اس، 11 و 12 آبان ماه امسال در هتل المپیک تهران برگزار می شود.