مدیر کل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی از تصویب کنوانسیون آمادگی مقابله در برابر آلودگی نفتی در دریا خبر داد و گفت: مسئولان نفتکش که آلودگی دریایی را گزارش نکنند از 20 میلیون ریال تا 5 میلیارد ریال جریمه می‌شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا قادری در همایش ملی جستجو، نجات و مقابله با آلودگی دریا اظهار داشت: در سال 91 طرح ملی آمادگی مقابله با آلودگی نفتی در دریا و رودخانه های قابل کشتیرانی مصوب و از سوی هیئت دولت برای اجرا ابلاغ شد.

وی افزود: تفاهم نامه ای با سازمان محیط زیست در بخش مقابله با آلودگی و نجات تنظیم شد، بر اساس این کنوانسیون عوامل محیط زیست دریایی اهمیت پیدا می کند و موجب توسعه پایدار دریایی می شود.

مدیرکل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با تاکید بر اهمیت ویژه حفظ محیط زیست دریایی، گفت: فردا مانوری در راستای اجرای کنوانسیون مقابله در برابر آلودگی نفتی اجرا می شود، ضمن آنکه ما به کنوانسیون ملی جبران خسارات ملحق هستیم.

قادری تصریح کرد: کنوانسیون مسئولیت ناشی از آلودگی نفتی سوخت کشتی ها همان کنوانسیون های جبران خسارت آلودگی نفتی است که ایران به آن ملحق شده است.

وی به وظایف دولت در بخش ایمنی و حفاظت دریایی اشاره کرد و گفت: تفاهم نامه ای مشترک بین ایران و کشورهای همسایه در این راستا تدوین شده که بر اساس آن، تعیین مناطق حساس زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی، تعیین مناطق پرترافیک و پرخطر آورده شده است.

مدیر کل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی افزود: همچنین ارائه خدمات جستجو و نجات و مقابله با آلودگی دریایی و رسیدگی به سوانح دریایی در آبهای ایران ، الزامات ملی منطقه ای دولت ساحلی ، اجرای مفاد کنوانسیون های ملحق شده وتدوین لوایح آیین نامه و دستورالعمل ها از دیگر مفاد این تفاهم نامه است.

قادری با بیان اینکه دریای خزر از نظر توریستی و گونه های مختلف آبزی مزایای زیادی را برای ایران دارد، گفت: باید از آلودگی دریای خزر جلوگیری شود و به وسیله ایجاد مناطق مبارزه با آلودگی نفتی ، تجهیز بنادر و تجهیزات مبارزه با آلودگی و برگزاری دوره های آموزشی و مانور با آن مقابله کرد.

وی به اهداف کنوانسیون اشاره کرد و گفت: سرعت عمل در مقابله با سوانح فراهم شدن زمینه همکاری متقابل از سوی کشتی ها و حتی هواپیماها برای گزارش آلودگی، داشتن طرح اضطراری و مقابله با آلودگی نفتی بر روی کشتی های دولتی از اهداف این طرح است.

قادری تصریح کرد: بر اساس ماده 10 قانون حفاظت محیط زیست، مسئولان نفتکش موظف هستند که گزارش اولیه را ارائه دهند که در صورت عدم ارائه گزارش از 20 میلیون ریال تا 5 میلیارد ریال جریمه دارد.

مدیر کل ایمنی و حفاظت دریایی سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به نظارت بر عملکرد دستگاههای مرتبط در اجرای طرحهای ملی اضطراری، گفت: امیدواریم تا تمامی ارگان‌ها با توجه به این کنوانسیون همکاری و هماهنگی مضاعفی را برای طرح ملی مبارزه با آلودگی نفتی دریایی داشته باشند.

در ادامه حیدری معاون عملیات سازمان ادمداد و نجات اظهار داشت: در سال گذشته 3 هزار و 120 حادثه دریایی داشتیم که نیروهای امدادی در آن مشارکت داشتند و به ازای هر عدد حادثه جان یک انسان نجات پیدا کرد.

وی افزود: در این حوادث 3 هزار و 167 نفر نجات پیدا کردند که از این تعداد هزار و 820 نفر به مراکز درمانی و هزار و 327 نفر در محل حادثه مورد مداوا قرار گرفتند. حیدری تصریح کرد: بیشترین حادثه را ما در بخش جاده ای داریم که باید تدابیری برای آن اندیشیده شود.

وی گفت: میانگین غریق در دریای خزر سالانه 1005 نفر بوده که قصد کاهش آن را داریم، همچنین در روزهای عادی 160 پست نجات و در روزهای تعطیل 243 پست دریایی داریم که عمده ترین هدف آن کاهش مرگ و میر است.