به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد حسن ابوترابی فرد با اشاره به اینکه نگاه ما به اقتصاد نگاه درستی نبوده است، افزود: ما در بسیاری از زمینه ها موفق بوده ایم مثل اقتدار سیاسی، امنیتی یا فرهنگی به طوریکه اقتدار سیاسی نظام مقدس جمهوری اسلامی معادلات جهان را دربرابر سلطه تغییر داده است اما نباید کشوری که 1150 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته است امروز با چالش های کمبود ذخیره ارزی مواجه باشد.
وی توجه به روستاها را باعث افزایش اقتدار سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور دانست و اظهار داشت: در برنامه ریزی کلان برای توسعه روستاها خوب عمل نکرده ایم، همانطور که در افزایش درآمد سرانه، کاهش فاصله طبقاتی، افزایش تولید و ثروت ملی و نگاه ویژه به اقتصاد آنطور که باید درست عمل نکرده ایم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ایجاد صندوق ذخیره توسعه ملی در سال 1389را از اقدامات خوب مجلس برشمرد و عنوان کرد: در حال حاضر این صندوق بیش از 40 میلیارد دلار ذخیره ارزی دارد که اگر این اتفاق 15 سال پیش می افتاد اکنون بیش از 500 میلیارد دلار ارز داشتیم و می توانستیم در زمینه های مختلف از آن استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: متاسفانه در اقتصاد برنامه و نقشه راه نداشته ایم، ما به تولید و ایجاد بنگاه های کارآفرین توجه نکرده ایم.
وی ایران را مجموعه متراکم ثروت خواند و خاطرنشان کرد: اگر ما درآمد نفت را مثل یک کارآفرین نمونه که طی چند سال با یک وام کم، سرمایه و تولید را افزایش داده است، هزینه می کردیم آیا حالا مشکل اقتصادی داشتیم؟ آیا نباید درآمد نفت تبدیل به یک سرمایه و درآمد پایدار برای کشور شود؟
ابوترابی فرد تبدیل روستاها به مرکز تولیدکننده ثروت و پشتوانه جدی برای اقتصاد کشور را خواستار شد و اضافه کرد: در این بین نقش دهیارها بسیار مهم است، همان نگاهی که به شهرداری ها می شود باید به دهیاری ها هم بشود و ما باید امکانات و تجهیزات به آنها بدهیم.
نایب رئیس مجلس افزایش قیمت دلار را نتیجه فشارهای سیاسی دانست و گفت: افزایش ناگهانی قیمت دلار به زیرساخت های اقتصادی مربوط نیست و اگر همین امروز برخی فشارهای سیاسی کم شود قطعا خیلی اتفاقات خواهد افتاد ولی با تمام این تحریم ها باز کشور ما از این بحران عبور خواهد کرد و افزایش بهره وری، پرداخت مالیات و وابسته نبودن به درآمد نفت از راه کارهای مهم ما باید باشد.