یاسوج – خبرگزاری مهر: معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: نظارت در حوزه خدمات دارویی باید به صورت مستمر انجام شود و تعامل مناسب میان نهادهای نظارتی در حوزه سلامت ضروری است.

به گزارش خبرگزاری مهر، رحمت الله افشار درنشست بررسی سیستم ارایه خدمات دارویی در استان افزود: نظارتهای مستمر و دقیق می تواند میزان تخلفات احتمالی را در این حوزه کاهش دهد.

وی با تاکید بر لزوم برخورد عادلانه سازمان های بیمه گر با واحدهای بهداشتی و درمانی بیان داشت: پرداخت مطالبات واحدهای بهداشتی، درمانی به ویژه داروخانه ها، بیمارستان ها و تمامی واحدهای پاراکلنیکی مطابق قانون، سبب پیشگیری از تعلل در ارائه خدمات خواهد شد.

رئیس اسناد پزشکی سازمان تامین اجتماعی استان نیز در این نشست گفت: تعامل بیشتر میان سازمانهای بیمه گر، گامی اساسی در راستای دستیابی به اهداف موردنظر خواهد بود.

پیام اکبری افزود: نظارت ها باید دقیق تر و برخورد با آنها قاطع تر باشد و نقش اصلی در این زمینه به عهده حوزه دارو و درمان است.

مصرف زیاد کافئین، رشد جنین را تحت تاثیر قرار می دهد

کارشناس آزمایشگاه مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: مصرف زیاد کافئین رشد و تکامل جنین را تحت تأثیر قرار می دهد.

فاطمه سیاوشیانی پور افزود: طبق آزمایشهای انجام شده ارتباط بین مصرف کافئین و بروز مشکلاتی مانند لب شکری، فقدان انگشتان دست و پا و بدشکلی‌های جمجمه‌ای در نوزاد ثابت شده است.

وی بیان داشت: مصرف مقادیر کم کافئین مشکلی را به وجود نمی ‌آورد، و زنان باردار باید از مصرف زیاد آن پرهیز کنند.

سیاوشیانی پور با بیان اینکه مواد غذایی حاوی کافئین باید از برنامه غذایی کودکان حذف شود، تصریح کرد: کافئین علاوه بر افزایش ترشح اسید معده، افزایش موقتی فشارخون و گشاد شدن برخی عروق، همزمان با تنگی عروق دیگر را به همراه دارد.

این کارشناس آزمایشگاه مواد غذایی عنوان کرد: مصرف زیاد کافئین سبب بروز بیماری کافئینیسم می ‌شود که علائمی مانند عصبانیت یا بی ‌خوابی را ایجاد کرده و در کودکانی که عادت به مصرف روزانه نوشابه دارند، این علائم مشاهده می ‌شود.

سیاوشیانی پور با اشاره به اینکه کافئین تا حدی اعتیاد آور است، تصریح کرد: افرادی که به خوردن مواد غذایی حاوی کافئین مثل چای و قهوه عادت دارند، با کاهش مصرف آن، دچار سردرد می‌ شوند.