به گزارش خبرنگار مهر، رحمت الله نوروزی شامگاه چهارشنبه در مراسم اختتامیه همایش دانش، صنعت و تجارت پنبه افزود: کارگروه پنبه باید از سه جنبه مکانیزه کردن کاشت پنبه، رونق کارخانه های پنبه پاک کنی و بهره گیری از نظرات اندیشمندان و جوهره فنی کارشناسان متخصص در دستور کار قرار گیرد.
به گفته نماینده مردم علی آباد کتول و بخش کمالان، با وجود آسیب دیدگی های موجود در بخش کشاورزی و رتبه پایین صنعت و مشکلات عدیده تهیه کود، سم، بذر و غیره در گلستان، کمیسیون کشاورزی مجلس آمادگی کامل برای کاهش و رفع مشکلات دارد تا با استفاده از نتایج این همایش و حمایت از طرح های تحقیقاتی در جهت احیا و توسعه کشت پنبه و رفع مشکلات موجود آن تلاش و اقدام شود.
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی ، تخصیص یارانه به پنبه کاران را از اقدامات ضروری کشور برای افزایش سطح کشت و تولید محصول پنبه بیان کرد.
سید علی طاهری گفت: تشکیل پژوهشکده پنبه و دانه های روغنی از نگرانی های دیگر در عرصه کشت پنبه است که باید برای تسریع راه اندازی آن اقدام شود.
قیمت پنبه پاسخگوی هزینه ها نیست
وی ادامه داد: قیمت فعلی پنبه پاسخگوی هزینه های آن نیست و خرید پنبه نیز به گونه ای است که کشاورز را برای کشت این محصول ترغیب نمی کند و بنابراین لازم است با توجه به این موارد، کشاورزان را، تشویق و زحمات آنان را جبران کرد.
طاهری، همچنین خواستار کاهش هزینه های تولید با به کارگیری فناوری های نوین در کشت این محصول شد و گفت: با فعالیت دوباره سازمان پنبه در گلستان شاهد تحول و احیای محصول پنبه با دلسوزی بیشتر خواهیم بود.
وی در ادامه از برگزارکنندگان این همایش علمی تخصصی قدردانی کرد اما از حضور نیافتن وزیر جهاد کشاورزی و یا یکی از معاونان وی ابراز ناراحتی کرد و اظهارامیدواری کرد که با تسریع در عملیاتی شدن نتایج پژوهش های این همایش ، شاهد اقدامات ارزشمند در این بخش و رساندن استان گلستان و به تبع آن کشور به جایگاه طلای سفید و محصولات مرتبط با آن باشیم.
عدم فعالیت کارگروه پنبه در گلستان
طاهری، همچنین از عدم فعالیت کارگروه پنبه در گلستان ابراز ناراحتی کرد و گفت: انتظاربود که سند نوشته شده در هنگام تشکیل این کارگروه پیگیری شود اما تاکنون اقدام و حرکتی در این زمینه صورت نگرفته است.