وزیر صنعت، معدن و تجارت از آمادگی این وزارتخانه در زمینه قرار دادن محصولات دانش بنیان در اولویت های اعطای ارز خبر داد و گفت: با تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می توان این تغییرات را در ساختار اولویت های 10 گانه اعمال کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی غضنفری در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه و جشنواره فناوری نانو با اشاره به رتبه جهانی ایران در حوزه نانو، افزود: با توجه به میزان تولیدات علمی کشور باید بررسی شود که این حجم تا چه اندازه توانسته به ایجاد شغل، درآمد زایی، تولید محصول دانش بنیان، ارز آوری و حل مشکلات کشور منجر شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به حجم سرمایه گذاری سایر کشورها در حوزه نانو فناوری؛ اظهار داشت: در سال 2010 در آمریکا 2 هزار و 240 میلیارد دلار، در روسیه هزار و 810 میلیارد دلار، چین 970 میلیارد دلار، اتحادیه اروپا 790 میلیارد دلار و در کره جنوبی 380 میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است.

وی میزان سرمایه گذاری ایران در حوزه نانو را 30 میلیون دلار ذکر کرد و یادآور شد حجم سرمایه گذاری ایران در این حوزه قابل مقایسه با سایر کشورها نیست ولی با این حال موقعیت علمی مناسبی را در دنیا به دست آورده است.

غضنفری میزان درآمدزایی ناشی از فناوری نانو در دنیا را 6.2 تریلیون دلار ذکر کرد و ادامه داد: به باور کارشناسان این میزان معادل اختراع برق بوده که تحول زیادی را در زندگی بشر به همراه داشته است.

وی با اشاره به کاربردهای وسیع این فناوری در سایر فناوریها، یادآور شد: به دلیل نوسات ارز 10 اولویت برای پرداخت ارز در نظر گرفته شده است که اولویت یک تا 3 به دارو و تجهیزات پزشکی و اولویت 3 تا 8 به مواد اولیه اختصاص یافته است. اولویت 9 و 10 به کالاهای تولید شده مشابه خارجی در نظرگرفته شد که ارز مرجع به آنها تعلق نمی گیرد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت از همکاریهای این وزارتخانه از تولیدات دانش بنیان خبر داد و خاطر نشان کرد: کالاهای دانش بنیان را در اولویت 10گانه برای اعطای ارز قرار خواهیم داد که با تایید معاونت علمی می توان این تغییرات را در ساختارهای اولویت دار اعمال کرد.

غضنفری همچنین با اشاره به ایجاد سامانه فناوری در این وزارتخانه اشاره و اضافه کرد: در این سامانه از 4 گروه متقاضیان فناوری، پژوهشگران، حامیان فناوری و انتقال دهندگان فناوری ثبت نام به عمل می آید و بر اساس نیاز آنها خدمات لازم ارائه می شود.