مجید بوجارزاده در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه ایران و ترکیه همواره همکاری صمیمانهای در حوزه های مختلف اقتصادی و انرژی داشتهاند، تصریح کرد: بر این اساس، هرگاه مسیرهای مختلف صادرات گاز به ترکیه با مشکل مواجه شده، ایران آمادگی خود را برای جبران گاز وارداتی قطع شده اعلام کرده است.
سخنگوی شرکت ملی گاز ایران، افزود: به همین منظور، همزمان با مشکل ایجاد شده در مسیر خط لوله گازی قفقاز جنوبی (باکو- تفلیس- ارزروم) و توقف عرضه گاز آذربایجان به ترکیه نیز صادرات گاز ایران به ترکیه افزایش پیدا کرده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه پیش از این اتفاق، درخواست ترکیه برای واردات روزانه 22 تا 23 میلیون مترمکعب گاز از ایران بود، اظهار داشت: این درحالی است که ترکیه پس از قطع واردات گاز از آذربایجان، درخواست افزایش واردات گاز از ایران را داشت و هم اکنون به میزان سقف قرارداد برداشت انجام میشود.
وی در پایان یادآوری کرد: شرکت ملی گاز ایران آمادگی دارد در صورت نیاز بیشتر ترکیه به گاز طبیعی، حجم صادرات خود را افزایش دهد.
به گزارش مهر، به دلیل انفجار چهارشنبه شب (12 مهر) در مسیر خط لوله گازی قفقاز جنوبی (باکو- تفلیس- ارزروم)، عرضه گاز آذربایجان به ترکیه با این خط لوله متوقف شد.
عرضه گاز طبیعی میدان شاه دنیز آذربایجان به ترکیه بنا به درخواست شرکت بوتاش متوقف شد، اما صادرات گاز خط لوله قفقاز جنوبی به گرجستان ادامه دارد؛ آذربایجان سالانه 6 میلیارد و 600 میلیون مترمکعب گاز به ترکیه ترانزیت می کند.
از سوی دیگر مقامات تهران - آنکارا آگوست 1996 میلادی قراردادی 25 ساله امضا کردند که بر اساس این توافق، مقرر شد سالانه 10میلیارد مترمکعب گاز ایران به ترکیه صادر شود.
در حال حاضر تاسیسات تقویت فشار و شبکه انتقال گاز ایران از ظرفیت انتقال روزانه 30 میلیون متر مکعب گاز به ترکیه را برخوردارند.