به گزارش خبرنگار مهر، تعداد دانشآموزان رشته علوم انسانی در دبیرستان های شهرستان کنگان در سال های اخیر کاهش بسیار زیادی داشت به صورتی که امسال از 14 دانش آموز سوم دبیرستان رشته انسانی کنگان، تنها دو نفر قبول و مجوز ورود به پیش دانشگاهی را اخذ کرده اند.
بر این اساس و به خاطر اینکه تعداد دانش آموزان پیش دانشگاهی به حد نساب نرسیده برای این تعداد اندک قبول شدگان، کلاس های پیش دانشگاهی در کنگان برگزار نمیشود.
این دانش آموزان راه یافته به پیش دانشگاهی میتوانند در مدارس بزرگسالان کنگان شرکت کنند یا اینکه برای تحصیل در کلاسهای عادی پیش دانشگاهی باید به یکی از مدارس شهرستانهای همجوار بروند و تحصیلات این مقطع را در آنجا به پایان برسانند.
بیعلاقگی عامل افت تحصیلی در رشته انسانی
یکی از دانشآموزان پایه سوم رشته علوم انسانی کنگان در این باره به خبرنگار مهر گفت: علت اینکه از 14 نفر دانش آموز پایه سوم رشته انسانی تنها دو نفر قبول و به پیش دانشگاهی راه یافته اند را می توان نبود علاقه در بین دانش آموزان این رشته عنوان کرد.
وی افزود: اکثر دانش آموزان رشته انسانی بدون علاقه و به ناچار به این رشته وارد شده اند، به همین خاطر از انگیز کافی برای خوب درس خواندن برخوردار نیستند.
این دانش آموز اذعان داشت: با توجه به اینکه امسال کنکور پیش روی ماست، لذا سپری کردن پیش دانشگاهی در مدرسه بزرگسالان می تواند لطمه مستقیمی بر کنکور ما وارد کند.
وی ادامه داد: کیفیت و شیوه تدریس در مدارس بزرگسالان به مراتب پایینتر و کلیتر از مدارس عادی است لذا مطمئنا از این موضوع متضرر می شویم.
این دانش آموز همچنین افزود: راه دیگر این است که پیش دانشگاهی خود را در یکی از شهرستان های اطراف سپری کنیم که این موضوع نیز بار مالی بالایی را بر ما تحمیل خواهد کرد.
معاون اداره آموزش و پرورش شهرستان کنگان در این ارتباط به خبرنگار مهر گفت: به دلیل توسعه شهرستان کنگان از نظر فنی و همچنین توسعه فاز های پتروشیمی و گاز در این شهرستان، اکثر دانش آموزان به سمت و سوی رشته های فنی و علوم پایه می روند و به رشته های انسانی رغبت کمتری نشان می دهند.
محمود رضایینیا به دلایل کاهش حضور دانشآموزان در این رشته تحصیلی اشاره کرد و افزود: در کل عدم علاقه، عامل اصلی ریزش دانش آموزان پایه سوم رشته انسانی است.
نداشتن تضمین شغلی از عوامل افت تحصیلی است
مدیر مدرسه ملاصدرا کنگان در خصوص علل افت تحصیلی و ریزش دانش آموزان رشته علوم انسانی، نداشتن تضمین شغلی را یکی از عوامل ریزش دانش آموزان رشته علوم انسانی دانست و اذعان داشت: عدم اشتغال فارغ التحصیلان رشتههای علوم انسانی در مراکز دولتی و غیر دولتی در شهرستان کنگان به دلیل نداشتن تخصصهای مورد نیاز از عوامل اصلی این موضوع است.
خلیل غلامی با اشاره به کمبود ظرفیت هنرستانهای فنی و کار و دانش افزود: با توجه به نیازهای چند سال آینده شهرستان کنگان به حرفههای مختلف و تاکید مسئولان آموزش و پرورش مبنی بر حضور دانش آموزان به سمت و سوی هنرستانها، ولی با گذشت چندین سال از این ماجرا متاسفانه هنوز ظرفیت این مراکز آنگونه نیست که نیاز دانش آموزان و خانواده آنان را برآورده سازد و این موضوع عامل دلسردی و بی انگیزگی دانش آموزان از دلایل افت تحصیلی محسوب می شود.
محتوای کتب درسی با آینده شغلی مرتبط نیست
وی ادامه داد: محتوای کتب درسی و عدم ارتباط برخی از این مفاهیم با زندگی و شغل آینده دانش آموزان از مواردی ست که باعث افت تحصیلی در نظام آموزشی شده است.
غلامی گفت: عمومیت یافتن روش حفظی در دروس مختلف به ویژه درس های رشته انسانی و فرار بودن مفاهیم کتب درسی در این رشته، یکی دیگر از عوامل این مقوله است که باعث می شود یادگیری خوب صورت نگیرد و نهایتا دانش آموز از درک مطلب باز می ماند و در نتیجه مفاهیم به سرعت فراموش می شود.
وی افزود: اغلب دانش آموزان رشته علوم انسانی علاقه و رغبت چندانی به این رشته نداشته و از سر اجبار به این رشته روی آورده اند.
.......................
گزارش: مصطفی صفایی