به گزارش خبرنگار مهر، محبوب زارع بعد از ظهر دوشنبه در سمینار آموزشی مدیریت بحران در ارومیه افزود: حوادث غیر مترقبه بالغ بر سه هزار و 840 میلیارد ریال به استان خسارت زده است.
وی ادامه داد: در این مدت سه نفر بر اثر صاعقه،چهار نفر بر اثر سیل و یک نفر بر اثر طوفان در سطح آذربایجان غربی جان خود را از دست داده اند.
زارع با اشاره به اینکه حادثه سیل در مناطق مختلف استان هر ساله با میزان شدت و حوضه جغرافیایی متفاوتی اتفاق می افتد که در دوحوزه انسانی و منابع طبیعی خسارتهای جبران ناپذیری ایجاد می کند افزود : تخریب پوشش گیاهی را دراتفاعات و مراتع بر اثر چرای بیش از ظرفیت دام ها، تصرف مسیل های طبیعی توسط مردم و احداث منازل مسکونی، تاسیسات کشاورزی و صنعتی از جمله عوامل تشدید کننده آثار و خسارتهای سیلاب ها است.
وی اظهار داشت: تهیه نقشه پهنه بندی خطر سیل، حفاظت و جلوگیری از دخل و تصرف غیر مجاز در حریم و بستر رودخانه ها و مسیل ها، کمک به طرح های مطالعاتی شهری و روستایی در جهت تعیین محدوده های خطر و تعیین مناطق امن جهت توسعه، کمک به هدفمندسازی صنعت بیمه در تمامی بخشها، تلاش برای ایجاد سیستمهای پیش بینی و هشدار دهنده سیل از جمله برنامه های کاری مدیریت بحران استان است.
مدیرکل مدیریت بحران آذربایجان غربی در بخش دیگری از سخنان خود گزارشی از آخرین وضعیت کمک رسانی و بازسازی مناطق زلزله زده در استان آذربایجان شرقی ارائه کرد و افزو : بازسازی 2 هزار و 288 واحد مسکونی در 25 روستای شهرستان هریس با تلاش دستگاهای عضو شورای مدیریت بحران استان در حال اجرا است.
وی اعلام کرد: پیش بینی می شود پیش از فرارسیدن فصل سرما بخش عمده از این واحده به خانواده های روستایی تحویل شود.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی نیز در این سمینار با تشریح مبحث مدیریت ترافیک و حمل و نقل و تاثیر آن در مدیریت بحران بر شناسائی ظرفیت ها و زیرساخت های حمل و نقل استان و نقش آن در سرعت بخشیدن به امداد رسانی در حوادث غیر مترقبه و مقابله با بحران ها تاکید کرد.
جواد محمودی با اشاره به اهمیت و ضروت ساماندهی سیستم حمل و نقل متناسب با شرایط بحرانی در زمان وقوع حوادث گفت : داشتن سیستم حمل و نقل سریع و کارآمد در برنامه ریزی های مدیریت بحران از جایگاهی ویژه ای برخوردار است بطوریکه وجود تحرک و قابلیت نقل و انتقال سریع نیروهای امدادی و اقلام مورد نیاز به مناطق بحران زده و خروج آسیب دیدگان از محل حادثه ، یکی از نیازهای مهم در مدیریت بحران و کاهش اثرات بلایای طبیعی است.
وی در ادامه با تشریح مباحث مختلف در حوزه حمل و نقل و مدیریت بحران افزود : دسترسی نیروهای امدادی به سیستم سریع و قابل اطمینان ترابری که بتواند در زمان تعیین شده بیشترین میزان کالا و نیروهای امدادی را به منطقه بحران زده انتقال دهد یکی از ضرورتهای حیاتی در یک سیستم جامع و کارآمد مدیریت بحران است.
محمودی در ادامه همچنین با تاکید بر ساماندهی اطلاعات حوزه حمل و نقل در استان تصریح کرد : باید بانک اطلاعاتی جامع از مشخصات ناوگان حمل و نقل عمومی و دولتی به همراه مشخصات فنی شبکه راهها و معابر عمومی در استان ایجاد شود تا با برنامه ریزی و مدیریت صحیح بتوان در زمان وقوع حوادث بیشترین کارآمدی را برای انجام ماموریتهای مورد نظر فراهم ساخت.
با هدف بررسی زمینه های وقوع بحران و بررسی راهکارهای مقابله و کاهش اثرات آن با حضور مدیران و معاونان دستگاه های اجرایی استان سمینار آموزشی مدیریت بحران در ارومیه برگزار شد.