به گزارش خبرنگار مهر، سجاد لطفی دانشجوی رشته مکانیک دانشگاه آزاد اسلامی خوی صبح پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران هدف از طراحی و ساخت این دستگاه را کنترل انرژی زلزله و کاهش صدمات تلفات ناشی از زلزله اعلام کرد.
وی ادامه داد: این دستگاه با قرار گرفتن در لایه های زیر زمینی در هر منطقه زلزله خیز می تواند به میزان 60 درصد از قدرت تخریبی زلزله کاسته و انرژی ناشی از زلزله را به انرژی الکتریکی تبدیل کند.
مخترع خویی گفت: این دستگاه از شش قسمت اصلی شامل دو لایه فولادی گوی های سربی، چرخ دنده های متصل به گوی های سربی ،ژنراتورهای مولد برق و تجزیه کننده انرژی برق است.
لطفی با بیان اینکه این دستگاه می تواند در ابعاد مختلف ساخته شود، اظهارداشت: در وسط گوی های سربی با استفاده از امواج مغناطیسی قفل مکانیکی ایجاد می شود تا از انتقال قدرت و انرژی زلزله از لایه ای به لایه دیگر زمین جلوگیری کرده و انرژی آن را به گوی سربی انتقال می دهد و گوی های سربی آن را به انژی الکتریکی تبدیل می کنند.
وی ادامه داد: با استفاده از این دستگاه 60 درصد انژی زلزله کنترل و با انتقال به گوی های سربی به الکتریسته تبدیل می شود تا اثرات تخریبی زلزله کاسته شود.
این دانشجویی خویی این دستگاه را در مدت 2.5 سال ساخته است گفت: برای ساخت این دستگاه 6.5 میلیون تومان هزینه شده است.
دستگاه اختراعی این دانشجو به شماره 76656در ثبت شرکتها به ثبت رسیده است و هم اینک در مرحله ثبت بین المللی است.