به گزارش خبرنگار مهر، سپیده مرتجی صبح پنج شنبه در آستانه روز جهانی کمردرد نسبت به پایین آمدن سن ابتلاء به کمردرد در استان هشدار دارد و گفت: کمردرد در زمره بیماری های کار قرار دارد شیوع کمردرد در بین کارمندان و مشاغل بسیار بالا است.
نامناسب بودن فضای کار عامل کمردرد مشاغل
وی با اشاره به ضرورت آموزش کارمندان و کارگران در حیطه ورزش در محل کار، اظهار داشت: نامناسب بودن حرکات فیزیکی شغلی و غیر استاندارد بودن میزها و صندلی ها عامل کمردرد مشاغل است که باید رسانه ها در این زمینه آموزش ها و توصیه های لازم را در دستور کار قرار دهند.
مرتجی ادامه داد: در حال حاضر شیوع انواع این بیماری اغلب از سن چهل سالگی به بالاست و در زنان بیشتر از مردان دیده شده است.
شیوه نادرست زندگی عامل این بیماری
مرتجی شیوه نادرست زندگی را عامل این بیماری دانست و گفت: شیوه زندگی در شیوع کمردرد به عنوان یکی از بیماری ها ی مکانیکی بسیار تاثیرگذار است.
وی اضافه کرد: بی توجهی به ورزش های منظم روزانه، تغذیه نامناسب، طولانی نشستن (بیش از 15 دقیقه)، بلند کردن نامناسب اجسام، استفاده از کفش های غیراستاندارد، و بد خوابیدن از مهمترین دلایل ابتلا به کمردردهای مکانیکی و بیماری های لگنی و ستون فقرات است.
مرتجی همچنین در خصوص راه های کاهش درد این بیماری گفت: کمردردهای مکانیکی که شایع ترین آن آسیب دیدگی و بیرون زدگی دیسک است با فعالیت بدنی تشدید می شود و راه کاهش درد آن استراحت و تقویت ماهیچه های کمری با نرمش های خاص است.
کمردردهای التهابی یکی دیگر از انواع کمردردها
وی کمردردهای التهابی را یکی دیگر از انواع کمردردها خواند و یادآور شد: عامل این نوع کمردرد بیماری های روماتیسمی است که خشکی کمر در ابتدای صبح مهم ترین نشانه آن است و استراحت موجب تشدید آن می شود.
مرتجی انجام فعالیت های ورزشی منظم به طور روزانه را از عوامل پیشگیری این بیماری خواند و تاکید کرد:
استفاده از الگوی تغذیه مناسب و سرشار از کلسیم، رعایت نکات بهداشتی در خوابیدن، نشستن و جابجایی اجسام را از سایر عوامل تاثیرگذار در پیشگیری از ابتلا به کمردرد است.