به گزارش خبرگزاری مهر،سید مسعود میرکاظمی رئیس کمیسیون انرژی مجلس شب گذشته در برنامه تلویزیونی دیروز،امروز،فردا با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصادی مقاومتی است که بتواند در شرایط تهدید و فشار، رشد و بالندگی را داشته باشد و اقتصاد مقاومتی به هیچ وجه مفهوم اقتصاد مدافعی و یا ریاضتی را ندارد.
وی همچنین در خصوص نقش بخش خصوصی در اقتصاد مقاومتی افزود: اگر بخش خصوصی را در این مقوله به خدمت بگیریم نباید بخش خصوصی دچار نوسان شود و باید برای آن مرزهای تعریفشدهای را مشخص کرد و داشتن ثبات لازم برای رشد مشخص و بهبود شاخصهای کلان اقتصادی الزامی است.
به گفته وی، اگر قرار است به سمت بالندگی پیش رویم باید بتوانیم در مقابل تهدید اقتصادی دشمن مقاومت لازم داشته باشیم.
میرکاظمی خاطرنشان کرد: ما با اقتصاد گذشته نیز توانستیم بسیاری از تحلیلها و سیاستهای تخاصمی را پشت سر بگذاریم و به دستاوردهای بسیاری نیز دست یافتیم اما الگوی اقتصاد مقاومتی پرداختن به شرایط و ساختارهایی است که بتواند در هر شرایط همان رشد که در برنامه سند چشمانداز دیده شده است تحت هر شرایطی تحقق بخشد.
نماینده مردم تهران در ادامه اظهار داشت: هم اکنون در مجلس کمیسیون ویژه تولید ملی و اصل 44 فعال است که بحثهای جدی را راجع به اقتصاد مقاومتی شروع کرده اما برای اینکه بتواند این بحثها را به برنامه تبدیل کنند نیازمند زمان است و باید دیگر دستگاهها نیز به کمک آنان بیایند چرا که اقتصاد مقاومتی یک حلقه از مجموعه حلقههای سیاسی و اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است و بحث مقاومت کردن صرفا اقتصادی نیست.
میرکاظمی در ادامه گفت: کاهش رشد اقتصاد سبب کاهش اشتغال، سرمایهگذاری و فعالیت کسب و کار میشود که رکود فعالیت کسب و کار، درآمد سرانه را پایین میآورد و همین کم شدن درآمد سرانه خانوار باعث ایجاد اخلال و اختلاف میشود که با گذشت زمان ناهنجاریهای اجتماعی و دلزدگی از نظام را به وجود میآورد و ما باید با این هدفگیری دشمن مقابله کنیم.
وی در ادامه سخنانش گفت: بنگاههای خصوصی ما به شکلی خود را مدیریت کنند که بتوانند با حداقل امکانات و منابع بهترین خروجی را داشته باشند و وظیفه دولتمردان این است که فضای کسب و کار را به گونهای فراهم کنند که دغدغه بخش خصوصی بالابردن بهرهوری، تولید بیشتر و کیفیت باشد و این درگیریهای وام، مجوز و پروانههای لازم را از سر راه بخش خصوصی بزدایند.
رئیس کمیسیون انرژی اضافه کرد: سیاستهای کلی اصل 44 در شرایط مقاومتی باید بازنگری شود ،اگر نوع واگذاری سازمانها را در کشورهای دیگر مورد توجه قرار دهیم میبینیم که در کشوری مثل روسیه، این واگذاریها همزمان با چین انجام شد اما در چین یک جهش قابل توجهی مشاهده شد چرا که روسیه واگذاری شرکتها را بدون پرداختن به فضای کسب و کار انجام داد اما چینیها مالکیت را واگذار نکردند و تنها مدیریت را واگذار کردند که این سبب برداشتن موانع شد و امروز ما میبینیم که 500 میلیون نفر از مردم چین از خط فقر فاصله گرفتند.
نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به اینکه افزایش تولید باید تنوع بخشیدن به صادرات باشد توضیح داد: اگر ما بخواهیم از این اقتصاد نفتی خارج شویم چارهای جز این نداریم که از بخش تولید حمایت کنیم و اگر کشوری به یک یا دو کالا وابستگی پیدا کند مطمئنا نوسان قیمت آن کشور را دچار مشکل میکند چه برسد به اینکه تهدیدهای تحریمی نیز روی آن کشور اعمال شود.
وزیر سابق نفت وحدت و همدلی در جامعه و در بین مسئولین را لازم و ضروری دانست و گفت: ما نمیتوانیم بدون وحدت و همدلی با زاویه باز کردن بین بردارها با این تهدیدات دشمن مقابله کنیم کما اینکه الان در حوزه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی این همدلی و اتحاد برقرار است اما در حوزه اقتصاد باید کار جدی انجام داد و دشمن به دلیل کمرنگ بودن همین اتحاد و همدلی در حوزه اقتصاد، شرایط را برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران مناسب دید.