سمنان-خبرگزاری مهر: مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از اختصاص 4 هزار و 193هکتار از اراضی این استان به کشت انار خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، لطف الله رضایی صبح یکشنبه در محل سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در گفتگو با خبرنگاران ضمن بیان اینکه چهار هزار و 193 هکتار از اراضی این استان به کشت انار اختصاص دارد، افزود: حدود دو هزار و 770 هکتار آن بارور و مابقی نهال است.

وی با اشاره به اینکه سالانه حدود 500 هکتار به سطح باغ های انار استان سمنان اضافه می شود، افزود: از هر هکتار از باغ های استان 22 تن انار برداشت می شود.

رضایی ارقام عمده کشت شده انار در استان سمنان را، ملس ساوه، رباب تبریز، نادری بادرود و ارقام برتر بومی ازجمله گلو باریک ایوانکی، پوست سفید و پوست قرمز درجزین عنوان و پیش بینی کرد: در سالجاری 61 هزار تن انار از باغ های استان برداشت خواهد شد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در خصوص حمایت های این سازمان از توسعه باغ های انار گفت: احداث نهالستان استاندارد و تولید نهال شناسه دار با پرداخت تسهیلات برای بیش از 400 هزار اصله نهال ریشه لخت و گلدانی، پرداخت یارانه نهال به باغداران، پرداخت تسهیلات بانکی ارزان برای توسعه باغ ها و اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار از جمله این حمایت ها است.

رضایی، خرید ادوات مکانیزاسیون، صنایع فرآوری و بسته بندی، اجرای برنامه های مشارکتی (IPM) برای کاهش میزان آلودگی به آفات و بیماری ها به خصوص کرم گلوگاه انار و صدور گواهی محصول سالم، اجرای برنامه های آموزشی و ترویجی با برگزاری همایش و جشنواره که درنهایت منجر به تولید محصول سالم و عاری از هرگونه سموم شیمیائی و مطابق با بسیاری از استانداردهای جهانی و جزو محصولات ارگانیک می شود را از دیگر اقدامات حمایتی سازمان جهاد کشاورزی از باغداران استان سمنان ذکر کرد.

وی با اشاره به اینکه در 35 کشور جهان انار کشت و به صورت تجاری تولید می شود، گفت: در بین این کشورها ایران دارای بالاترین سطح زیر کشت و تنوع ارقام انار است و بعد از آن هندوستان، جمهوری های تازه استقلال یافته آسیای مرکزی و اسپانیا قرار دارند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در خاتمه یادآوری شد: سال گذشته از دو هزار و 622 هکتار باغ های بارور انار حدود 55 هزار تن محصول برداشت شد.