به گزارش خبرنگار مهر، ناصح قادری ظهر سه شنبه در مراسم افتتاح دوره آموزشی مدیریت پسماندهای عادی و خطرناک دفتر آموزش و آب و خاک سازمان که با حضور کارشناسان محیط زیست سراسر کشور در سنندج برگزار شد، اظهار داشت: 12 شهرک صنعتی مساحت 779.7 هکتاری از مساحت 28 هزار و 203 کیلومتری استان کردستان را به خود اختصاص داده است.
وی بیان کرد: 9 واحد صنعتی دارای سیستم فاضلاب است و شهرک صنعتی قروه و سقز دارای سیستم تصفیه فاضلاب صنعتی و چهار شهرک صنعتی سنندج، بیجار و دهگلان در حال ساخت است و در وضعیت موجود 50 درصد آنها دارای سیستم فاضلاب صنعتی هستند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست کردستان عنوان کرد: مکان یابی جایگاه های زباله در 10 شهر مرکز شهرستان استان به صورت اصولی انجام شده است که در این میان وضعیت موجود 15 شهر جدید الاحداث استان به مراتب بدتر بوده و علاوه بر مشکلات موجود باید تعیین جایگاه مناسب دفن زباله در این شهرها انجام شود.
قادری با اشاره به تولید زباله به تفکیک شهرستان ها در کردستان اعلام کرد: مقدار زباله تولید شده به تفکیک شهرستان ها با تعیین نوع زباله خانگی، صنعتی و بیمارستان شامل 10 شهرستان، 25 شهر، 27 بخش و 84 دهستان در استان کردستان وجود دارد که تنها در جمعیت شهری معادل 914 هزار 670 نفر روزانه 853 تن زباله خانگی، سه هزار و 470 کیلوگرم زباله عفونی بیمارستانی و 139 تن زباله صنعتی تولید می شود.
وی افزود: این زباله ها در جایگاه های زباله شهرهای استان تخلیه و روی هم انبار می شود و تنها در بعضی جایگاه ها عملیات دفن با خاک صورت می گیرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست کردستان اعلام کرد: در ارتباط با زباله خانگی درصد اجزاء آن شامل 74 درصد مواد فسادپذیر، 5.6 کاغذ و مقوا، 5.8 درصد پلاستیک، شش درصد شیشه، و پنج درصد هم سایر مواد موجود در زباله است.
قادری با بیان اینکه در پایان برنامه پنجم توسعه انتظار می رود که کلیه شهرک های صنعتی موجود استان دارای سیستم تصفیه فاضلاب شوند، بیان کرد: ضمن اینکه هشت شهرک صنعتی دیگر به شهرک های صنعتی استان به انضمام سه ناحیه صنعتی اضافه شده و برنامه ریزی در خصوص شهرک های مذکور به نحوی است که پس از اینکه 30 درص ظرفیت آنها تکمیل شود سیستم تصفیه فاضلاب صنعتی آنها به بهره برداری برسد.
وی بیان کرد: مراکز خدمات فردی، درمانگاه ها، کلینیک ها و پلی کلینیک های استان 601 واحد است که تحت مدیریت نیز هستند و این مراکز شامل 170 واحد بهداشتی، درمانگاه، کلینیک و پلی کلینیک، خانه بهداشت 119، آزمایشگاه 87، داروخانه 142، پرتو نگاری 39 و تواتبخشی 44 واحد است و دو واحد مدیریتی پسماند پزشکی نیز در استان کردستان فعالیت دارند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به اینکه سه هزار و 470 کیلو گرم در روز پسماند بیمارستانی تولید می شود، گفت: بانه، بیجار، دیواندره، قروه، کامیاران، دهگلان، دو مرکز سقز، دو مرکز مریوان و پنج مرکز خدمات درمانی و بهداشتی در سنندج زباله بی خطر تولید می کنند.
قادری در پایان یادآور شد: تبدیل زباله به مواد بازیافتی در استان در حال اجرا است که تبدیل مواد آلی خانگی به کود کمپوست، تبدیل 40 درصد ضایعات سنگبری ها و استفاده به عنوان خاک پوششی در جایگاه های زباله، تبدیل 30 درصد ضایعات پلاستیک و ظرف و استفاده مجدد در صنایع تولید لاستیک و پلاستیک، تبدیل 50 درصد روغن کارکرده و استفاده در صنایع تصفیه دوم روغن، تبدیل 10 درصد ضایعات کشتارگاهی و تبدیل به پودر گوشت و استخوان و 70 درصد ضایعات تبدیل گندم به آرد و استفاده از آن در سبوس سازی است.
لازم به ذکر است کارگاه آموزشی مدیریت پسماندهای عادی و خطرناک دفتر اموزش، آب و خاک سازمان با حضور کارشناسان محیط زیست سراسر کشور به مدت سه روز با حضور مدرسان کشوری در شهرستان سنندج در حال برگزاری است.