گرگان - خبرگزاری مهر: روز عرفه از ایام باشکوه و عظیم است که درها برای پذیرش تضرع های عاشقانه بندگان ذات اقدس الهی گشوده می شوند و باز هم آن دادار مهربان خواهان بازگشت اشرف مخلوقات به بارگاه امن است.

به گزارش خبرنگار مهر، آری عرفه روزی است که حق تعالی بندگان خویش را به اطاعت وعبادت خود دعوت کرده و  سفره جود خود را برای آنها گسترانیده است، شیطان را دراین روز در غل وزنجیر می کشند و بازهم زمینه پیروزی انسان بر نفس را فراهم می کند.

امام صادق( ع)فرموده اند: اگر شخص گناهکار نتواند در شب های قدر نتواند از قدر ومنزلت خود به نحو احسنت استفاده کند و بهره گیرد، می تواند در این روز از امتیازات برخورداری از رحمت الهی بهره مند شود.

وجه تسمیه روزعرفه:

عرفات جمع عرفه وبه معنای شناخت است واز آن جا که آن جا وادی شناخت ومعرفت خدا ونفس خود است عرفات نام گرفته است.

1-آورده اند که زمانی جبرئیل مناسک حج را به ابراهیم خلیل الله می آموخت ، چون به عرفه رسید به او گفت (عرفت) و او پاسخ  بلی را داد – لذا به این نام خوانده شد.

2-همچنین آورده اندکه مردم از این جایگاه به گناه خود اعتراف می کنند و بعضی آن را از جهت تحمل رنج وصبری می دانند که برای رسیدن به آن باید متحمل شوند ، چرا که یکی از معانی عرف صبر و شکیبایی است.

3- همچنین در روایتی آمده است که آدم و حوا پس از هبوط در بهشت و آمدن به کره خاکی در این سرزمین یکدیگر را یافتند و به همین دلیل عرفات و این روز عرفه نام گرفته است.

عرفات همایش شناخت سرور شهیدان

ج)صحرای عرفات همایش شناخت وخودسازی سرورشهیدان امام حسین (ع): امام حسین( ع ) در بعد از ظهر روز عرفه همراه با فرزندان و یاران خود در صحرای عرفات وقوف کرد، وی درآنجا بزرگترین همایش شناخت و خودسازی را در قالب ژرف ترین کلمات به ظهور رسانید.

برخی موضوعات: 1-ایشان دعای خود را با ستایش خداوند آغاز می کند ستایشی زیبا و یکتا، "ستایش خداوندی را سزا است که چیزی قضاوتش را دور نمی سازد و از اعطا و بخشش او جلوگیری نمی کند وهیچ آفریننده ای آفرینش او را ندارد و او را سخاوتمندی بی انتها است".

2-بیان گوشه ای از نعمتهای بی پایان خداوند که انسان را درتمام مراحل رشد تکامل دربر گرفته و یاد از مهر مادر و مواظبت و پرستاری آنان را از الطاف خداوند می شمرد.

3- به شکر نعمت های الهی اشاره می کند و خود را از ادای یک شکر نیز عاجز می داند.

4-استغفار و انابه عاجزانه به درگاه خداوند وطلب مغرفت از بارگاه حق تعالی

هرفرازی از این دعا دریچه ای از عشق و نور ومحبت و توحید را در دل انسان می گشاید ایشان با این دعا درصدد است انسان و خدا را بشناساند و نزدیکی آن دو را به هم نمایان کند .این نیایش منطقی ترین رابطه انسان با انسان را توضیح می دهد .

5-فراگیری راه تعلیم و تربیت از خدا

بخشی از دعای عرفه با بیان زیبای دکتر شریعتی : خدای من مرا از سیطره ذلت بار نفس نجات بده و پیش ازآنکه خاک گور بر اندام نشیند از شک وشرک رهایی ام بخش. خدای من! چگونه نومید باشم درحالی که تو امید منی ! چگونه سستی بگیرم درحالی که تکیه گاه منی ! خدای من اگر آنچه خواسته ام عنایت فرمایی محرومیت از غیر آن زیان ندارد واگر عطا نکنی وهرچه ازآن منفعت ندارد یارب یارب یارب.

6-شناخت ودرخواست بهترین مسئلت ها

7-تعلیم مفاهیم وادبیات قرآن

پی نوشت ها کافی (ج)2صفحه 66، فرهنگ دهخدا ج 10ص 15818، سول جعفریان ،آثار اسلامی مکه ومدینه ،نشر مشعر، مفاتیح الجنان
.............................
حجت الاسلام نورالله ولی نژاد؛ مدیرکل تبلیغات اسلامی گلستان