به گزارش خبرنگار مهر، مشکلات متعدد در استفاده از سیم های مسی موجب شد تا متولیان امر به فکر جایگزین کردن این سیم ها با کابلهای خودنگهدار شوند، طرحی که تاکنون بخشی از آن در استان لرستان اجرا شده است.
یکی از معضلات شبکه های توزیع هوایی به ویژه در حاشیه شهرها، سرقت سیم های مسی به علت گران قیمت بودن آنهاست که استفاده از کابل های خودنگهدار به دلیل وجود هسته فولادی و سیم آلومینیومی، خطر سرقت هادی از شبکه را تا حد صفر کاهش می دهد.
کابل های خودنگهدار مزایای زیادی دارند که متوقف شدن فعالیت سارقان سیم برق تنها یکی از این مزایا است، کاهش استفاده غیرمجاز از برق نیز از دیگر مزایای این طرح است که امکان استفاده غیرمجاز از برق را تا حد بسیار زیادی کاهش داده است و خرید انشعاب مشترکانی که به صورت غیرمجاز از برق استفاده می کنند، به اقتصاد صنعت برق کمک خواهد کرد.
کاهش خاموشی ها ناشی از اتصالی و پارگی سیم ها، ارزان بودن کابل ها، بی نیازی به شاخه زنی درختان در سطح شهر و روستا، زیبا سازی و بهبود ساختار مبلمان شهری، اصلاح انشعاب های مشترکان در محدوده کابل خودنگهدار، سبک بودن کابل های خودنگهدار و کاهش تجهیزات شبکه از دیگر مزایای این جایگزینی است.
این در حالیست که مطابق آخرین آمار وزارت نیرو این طرح ابتکاری موجب صرفه جویی پنج هزار میلیارد ریالی در صنعت برق شده است که رقم قابل توجهی محسوب می شود.
و اما در استان لرستان که یکی از استانهای پیشرو در این زمینه محسوب می شود تاکنون بخش زیادی از شبکه توزیع برق تبدیل به کابل خودنگهدار شده است، موضوعی که به گفته مدیر روابط عمومی شرکت توزیع برق استان لرستان انتقاد سارقان سیم برق را در پی داشته است به طوریکه برخی از این افراد در تماسهایی با این روابط عمومی گلایه های خود را اعلام کرده اند!
این در حالیست که پیش از این سرقت سیم های برق در استان منجر به خاموشی در چندین روستای استان و حتی بخش هایی از شهرهای لرستان شده بود که با استمرار اجرای این طرح امیدواری به رفع ریشه ای این مشکل شکل می گیرد.
محمد بحرینی مدیرعامل شرکت توزیع برق استان لرستان در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به جایگزینی کابلهای خود نگهدار به جای سیمهای مسی و فشار ضعیف برق در استان لرستان اظهار داشت: این اقدام از 29 مرداد ماه سالجاری در استان آغاز شده و با روند مطلوبی در حال انجام است.
وی با اشاره به مزایای جایگزینی کابلهای خود نگهدار به جای سیمهای سیمی عنوان کرد: جمع آوری و سرقت کابلهای خودنگهدار دشوار بوده و هزینه خرید آنها نیز برعکس سیمهای مسی بسیار کم است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان لرستان با اشاره به جمع آوری شش هزار اشتراک غیر مجاز در قالب اجرای این طرح در استان افزود: از این تعداد اشتراک غیر مجاز تا کنون بیش از سه هزار و 500 اشتراک به مجاز تبدیل شده است.
بحرینی با اشاره به استقبال شرکت توانیر کشور از اجرای این طرح در استان لرستان عنوان کرد: خوشبختانه شرکت توانیر از اجرای این طرح بسیار استقبال کرده و از شرکت توزیع برق لرستان به دلیل جایگزینی کابلهای خودنگهدار به جای سیمهای مسی تقدیر کرده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شش هزار و 400 کیلومتر شبکه فشار ضعیف برق در لرستان وجود دارد، بیان داشت: پیش از این 400 کیلومتر کابل خودنگهدار جایگزین این شبکه فشار ضعیف شده بود و از ابتدای اجرای این طرح در سال جاری نیز 600 کیلومتر انجام شده است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان لرستان ابراز امیدواری کرد که تا پایان سالجاری بیش از 2 هزار کیلومتر کابل خودنگهدار جایگزین شبکه های فشار ضعیف و سیمهای مسی برق در استان شود.
بحرینی با تاکید بر اینکه متاسفانه قیمت این کابلهای خودنگهدار نسبت به گذشته بیشتر شده است، تصریح کرد: با این وجود ما تلاش خواهیم کرد که مناطقی که بیم سرقت سیمهای مسی برق وجود دارد را در اولویت کاری خود برای جایگزینی کابلهای خودنگهدار قرار دهیم.
وی با تاکید بر اینکه اولویت شرکت توزیع برق لرستان جمع آوری سیمهای مسی برق در سطح استان است، ادامه داد: این اقدام در مناطق حاشیه ای شهرها و روستایی در اولویت قرار دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان لرستان با تاکید بر اینکه جایگزینی کابلهای خودنگهدار به جای سیمهای مسی در پرت شبکه بسیار تاثیر گذار خواهد بود افزود: همچنین جایگزینی این کابلهای خود نگهدارند در زیباسازی مبلمان شهری نیز تاثیر گذار است.
بحرینی کاهش خاموشی ها را از دیگر مزایای اجرای این طرح در استان دانست و گفت: با جایگزینی کابلهای خودنگهدار میزان خاموشی ها در استان کاهش چشمگیری داشته است.
به هر روی امید می رود با استمرار اجرای این طرح شبکه سیم های مسی با کابلهای خودنگهدار به طور کامل جایگزین و مردم در شهرها و رستاهای مختلف استان از یک شبکه ایمن و مطمئن برق بهره مند شوند.