بیرجند - خبرگزاری مهر: اجرای 23 طرح جامع امامزادگان و وجود 594 موقوفه در فردوس از اخبار اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی گفت: 23 طرح جامع امامزادگان خراسان جنوبی هم ‌اکنون در حال اجراست.

 حجت ‌الاسلام محمد طاهر گرایلی اظهار کرد: تهیه  طرح جامع  با داشتن ضمانت اجرایی مناسب می ‌تواند فرایند عمرانی بقاع متبرکه را به سامان رسانده و از هر گونه طراحی و ساخت و ساز غیر اصولی و سلیقه ‌ای که علاوه بر افزایش هزینه‌ ها سبب هدر رفتن منابع ملی نیز است، جلوگیری کند.

وی افزود: اداره کل اوقاف و امور خیریه نیز با درک این واقعیت،  مستند به مفاد سند راهبردی خود و با تلاش کارکنان و کارشناسان خود برای منطقی کردن تصمیمات و تحقق برنامه پنج ساله پنجم کشور مصمم است گام‌های مهم و اثربخشی را در تهیه طرح‌های عمرانی بقاع متبرکه و اماکن مذهبی بر دارد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی، هدف از تهیه طرح جامع از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه را تحقق بخشیدن به سند راهبردی و اهداف ابلاغی سازمان، ایجاد وحدت رویه در تهیه طرح‌ های جامع و تایید طرح‌ های پروژه‌های عمرانی و اولویت‌ بندی در طراحی نقشه ‌های فاز یک و دو عنوان کرد.

گرایلی تصریح کرد: برای تهیه طرح جامع اقداماتی باید از سوی هیئت‌های امنا بقاع متبرکه و ادارات اوقاف و امور خیریه شهرستان‌ها انجام پذیرد و طرح‌های عمرانی به منظور تصویب به سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ارسال شود.

وی گفت: طرح‌های جامع امامزاده شاه سلیمان علی (ع) خوسف، آستان امامزادگان شهدای باقریه بیرجند، آستان امامزاده بی ‌بی زینب خاتون (س) سربیشه، آستان امامزادگان فردوس و آستان امامزاده سیدعلی (ع) نهبندان از جمله طرح‌ های در دست اقدام است.

وجود 594 موقوفه در فردوس

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه فردوس گفت: 594 موقوفه در فردوس وجود دارد.

حجت ‌الاسلام دادخدا خدایی افزود: تثبیت پلاک‌های ثبتی موقوفات و بقاع متبرکه از اولویت های مهم اداره  اوقاف و امور خیریه فردوس است.

وی افزود: طرح سند کردن موقوفات با هدف جلوگیری از تعرض، سوء ‌استفاده از موقوفات و دست ‌اندازی سودجویان با ابلاغ برنامه پنج ‌ساله پنجم توسعه از ابتدای سال گذشته با شدت بیشتری  پیگیری می شود.

خدایی گفت: شهرستان فردوس دارای 594 موقوفه و سه هزار و 445 رقبه است که از سال گذشته تاکنون 15 درصد پلاک‌های وقفی در روستاها، 77 درصد اراضی در نقاط شهری و 52 درصد رقبات شهرستان اعم از آب، اراضی، عرصه و اعیان از سند ثبتی برخوردار شده است.

وی از صدور سند مالکیت برای 997 موقوفه و رقبه در سطح شهرستان فردوس خبر داد و افزود: امیرحسنخانی، آب بلده با هفت هزار و 200 فنجان و صفویه با پنج هزار و 250 فنجان آب از مهم‌ ترین و پردرآمدترین موقوفات شهرستان فردوس به شمار می‌ رود.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه فردوس با اشاره به اینکه فرآیند اخذ اسناد مالکیت نیاز به زمان طولانی دارد، تصریح کرد: با توجه به نیروی کم در اداره برای اجرای این طرح برنامه برون ‌سپاری امور را پیش گرفتیم تا در زمان کوتاه‌ تری اسناد مالکیت برای موقوفات صادر شود.