به گزارش خبرگزاری مهر، علی باقر زاده در دیدار با نماینده دفتر منطقهای یونسکو افزود: سواد آموزی یک فرایند سازمان یافته برای ایجاد و تثبیت مهارت خواندن، نوشتن ، محاسبه کردن، روخوانی قرآن کریم و کاربست آن در زندگی فردی و اجتماعی بزرگسالان بیسواد و کم سواد جامعه است که برای تعالی و تکامل خودشان و طی مراتب حیات طیبه صورت میگیرد.
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی با اشاره به اینکه یونسکو، آیینه تمام نمای دانش و تجارب کشورها و محل میثاق عموم برای رسیدن به اهداف جمعی است افزود: وجود دفتر منطقه ای یونسکو در جمهوری اسلامی ایران یک فرصت مناسب برای استفاده از دانش و تجربه به شکل بومی و سنجیدن موقعیت جمهوری اسلامی ایران نسبت به سایر کشورها است.
به گفته باقراده، جمهوری اسلامی ایران در زمینه سواد آموزی دارای تجارب و موفقیتهای زیادی است که میتواند این تجربیات را به سایر کشورها منتقل کند. در طول بیش از 33 سال فعالیت سواد آموزی، آمار بیسوادی از 50 درصد به کمتر از 15 درصد در گروههای سنی کاهش یافته است که در گروه سنی زیر 50 سال این عدد حدود شش درصد است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه تقریبا بیش از 70 درصد فعالیتهای سواد آموزی در حوزه زنان و مناطق روستایی متمرکز شده است، افزود: فاصله بیسوادی در مناطق شهری و روستایی از حدود 35 درصد به کمتر از هشت درصد کاهش یافته است که این فاصله در گروهای جنسی مختلف نیز از 23 درصد به کمتر از هفت درصد کاهش یافته است.
باقرزاده ادامه داد: تهیه و تولید بیش از 400 عنوان کتاب ساده برای نوسوادان، کسب پنج جایزه بین المللی و آموزش بیش از 70 هزار نفر از اتباع بیگانه مقیم کشور گوشهای از اقدامات سازمان نهضت سواد آموزی در جمهوری اسلامی است.