به گزارش خبرگزاري مهر، پرويز اسماعيلي با يادآوري اينكه برقراري صلح ، حقوق بشر و برابري ملتها از پايه هاي بنيادين تاسيس جامعه ملل متحد است افزود: خاطره هاي تلخي از تاثير پذيري اين سازمان از مطامع سياسي قدرتها در برخي ملتهاي جهان و از جمله ملت ما و مردم فلسطين زنده است كه نشان مي دهد ابرقدرتها بر اساس تعريف از منافع خود به استفاده ابزاري از سازمان ملل روي آورده اند.
تغييراتي در ساختار سازمان ملل اميدوار كننده است كه استقلال اين سازمان از قدرتها و برابري ملتها را نتيجه دهد. دولتهاي ثروتمند و قدرتمند نبايد بتوانند براي ملتها تصميم بگيرند. |
مدير عامل خبرگزاري مهر |
وي در اين راستا به عملكرد تلخ سازمان ملل در عدم اقدام جدي در برابر تجاوز گري صدام در طول 8 سال دفاع مقدس، عدم برخورد لازم با رژيم اشغالگر قدس در حاليكه طي 50 سال اخير بيش از 700 قطعنامه درخصوص اين رژيم صادر شده؛ و همچنين بي حرمتي آمريكا به سازمان ملل متحد و ناديده گرفتن آن در جريان حمله به عراق و افغانستان اشاره و گفت: ايران از وفادارترين اعضاي جامعه بين الملل است و سازمان ملل بايد طوري تغيير كند كه هيچ دولتي هرچقدر كه ثروتمند و قدرتمند باشد نتواند براي ملتها تصميم بگيرد.
"سونيل نارولا" نيز در اين ديدار با تشريح اهداف توسعه هزاره سوم و برشمردن نكاتي از كار كارشناسي و گزارش دبيركل اين سازمان براي اصلاحات در سازمان ملل گفت: مبناي اين طرح بر سه پايه توسعه، امنيت و حقوق بشر استوار شده است ، گرچه در زمينه مالي انتظار مي رود كه كشورهاي قدرتمند حمايتهاي لازم را انجام و به تعهدات خود پايبند باشند.
وي با تاكيد بر لزوم انتشار بيشتر طرح ياد شده و محورهاي آن براي همه ملتها و از جمله مردم ايران افزود: طرح فوق بعد از حوادث عراق در سال 2003 و تشكيل يك كميته كاري بين المللي به انجام رسيده است و در نشست شهريور(سپتامبر 2005) آينده سازمان ملل با حضور رهبران كشورها مورد بحث قرار خواهد گرفت و پيش بيني مي شود بسياري از كشورها با مفادي از پيشنهادات مطرح شده نيز مخالف و يا موافق باشند. گرچه ما اميدواريم در اين زمينه نهايتا اجماع حاصل شود.
وي با تاكيد بر اين كه بسياري از فعاليتهاي خوب سازمان ملل در زمينه هاي مبارزه با فقر و گرسنگي، توسعه، بهداشت و امور عام المنفعه تحت الشعاع مسايل سياسي واقع شده است افزود: كارنامه ايران در مورد اهداف قيد شده در برنامه توسعه هزاره سوم بسيار عالي و در مقايسه با بيشتر كشورها با پيشرفت مناسب همراه است و ضروري است كه مردم ايران نيز از اين كارهاي بزرگ كه توسط خود دولت ايران صورت گرفته بيشتر مطلع شوند.