رئیس اتحادیه صنایع دستی کشور گفت: متاسفانه در نمایشگاههای بین‌المللی بسیار دیرهنگام حاضر می‌شویم به عنوان مثال در نمایشگاه میلان دقیقه 90 پراکنده و فرعی حاضر شدیم اما کشورهای دیگر از مدتها قبل بازاریابی‌ها را انجام داده بودند و پشت صحنه حمایت می شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، منوچهر عبدلی در نشست هم اندیشی تبیین راهکارهای تحقق اهداف توسعه صنایع دستی و صادرات آن که روز یکشنبه در سالن فجر مجموعه ارگ آزادی برگزار شد، گفت: برداشتن نگاه حمایتی و حاکمیتی از صنایع دستی می‌تواند ضرر بزرگی برای این صنعت باشد.

وی با بیان اینکه بودجه عمرانی صنایع دستی از دهه 80 حذف شده و نیازمند بازسازی است گفت: داشتن برنامه منسجم و برنامه ریزی منطقه‌ای نیاز اصلی صنایع دستی است. همچنین بازارچه‌های صنایع دستی می‌تواند امکان فراهم آوردن بودجه عمرانی را داشته باشد.

عبدلی افزود:‌ صنایع دستی یک صنعت لوکس است که به ویترین سازی احتیاج دارد. ما تا کالا را جلوی دید نگذاریم مشتری به سراغش نمی‌آید. همچنین تحقیقات میدانی درباره کالاها نداریم.

وی گفت: در سفارت چین بیش از 150 نفر به صورت مستمر بازار صنایع دستی ایران را رصد می‌کنند. توزیع کنندگان صنایع دستی کالاهای ما را بسیار سریع مونیتورینگ کرده و تغییرات ایجاد شده در بازارها را بررسی می‌کنند اما ما بدون برنامه هستیم.

عبدلی افزود: هم اکنون در کشورهای ترکیه، قطر، چین، عراق و برزیل در حال بازاریابی برای صنایع دستی هستیم.