مدیر عامل خبرگزاری موج با تاکید بر نابسامانی اقتصادی فعلی مطبوعات و رسانه‌ها کشور خواستار برونسپاری خدمات اطلاع رسانی و خبری سازمان‌های عمومی و دولتی به خبرگزاری‌ها و رسانه‌های رسمی به جای فعالیت‌های سازمانی شد.

محمود رضا امینی مدیرعامل خبرگزاری موج با حضور در غرفه خبرگزاری مهر در نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها با اشاره به وضعیت اقتصادی مطبوعات ایران و در پاسخ به سوالی درباره امکان استقلال مالی مطبوعات کشور گفت: استقلال مالی اگر به معنی این باشد که مطبوعات منابع مالی کافی برای انجام کار حرفه‌ای خود داشته باشند، امری  اجتناب ناپذیر و لازم است. نمی‌شود تصور کرد که یک رسانه و فعالیتش تنها هزینه زا باشد و برای تامین این هزینه‌ها دائما دست نیاز به این سو و آن سو بلند کند.

وی افزود: البته بعضی رسانه‌ها مستحضر به سازمان های دولتی و عمومی هستند که آنها مایل به انجام مناسب رسالت مطبوعاتی و رسانه‌ای خود هستند و به همین جهت بودجه‌ای را به رسانه اختصاص می‌دهند. اما همین سازمان‌ها به خاطر اینکه نمی‌توانند مقایسه‌ای را نسبت به اقتصاد رسانه داشته باشند، بودجه مصوب آنها با کار رسانه‌ای که انتظار دارند تطبیق پیدا نمی‌کند.

مدیر عامل خبرگزاری موج ادامه داد: شکی نیست اصل بحث اقتصادی رسانه‌ها در کشور ما مغفول مانده و به عنوان یک ضرورت رسانه‌ای به آن توجه نمی‌شود. در ایران معمولا این اتفاق نمی‌افتد که ساختار برنامه‌ریز و اجرایی مطبوعات کشور ما به کمک خود رسانه‌ها تبیین شود و مهمتر از آن اقدامات عملی برای دستیابی به متابع مالی و تبدیل عملکرد به درآمد هم توسط رسانه‌ها انجام نمی‌شود

امینی تاکید کرد: قبل از این و در چند سال پیش خبرگزاری‌ها در کشور ما بولتنی داشت که مطبوعات آن را می‌خریدند و از آن استفاده می‌کردند. اما امروز به خاطر آزاد بودن استفاده از اخبار خبرگزاری‌ها توسط جراید، طبیعی است که روزنامه‌ها به صورت رایگان از تولیدات خبرگزاری‌ها بهره می‌برند و مشتری درآمدزا برای خبرگزاری‌ها نمی‌توان متصور بود و خب در این شرایط به صورت طبیعی خبرگزاری‌ها را  برای درآمد زایی به سمت تولید رپرتاژ آگهی‌های خاص هدایت می‌کند.

مدیرعامل خبرگزاری موج افزود: باید برای سامانه اقتصاد رسانه اندیشه‌ای کرد و یکی از مواردی که در این زمینه می‌تواند قابل توجه باشد این است که سازمان‌های عمومی و دولتی به جای اینکه خود رسانه داشته باشند و بخواهند درباره فعالیت‌های خود اطلاع رسانی کنند، اجازه بدهند که رسانه‌های موجود و رسمی موجود در کشور برای آنها و عقد قرارداد اطلاع رسانی انجام دهند. در واقع خدمات اطلاع رسانی درباره خود را برون سپاری کنند.

وی تاکید کرد: نبود این موضوع در حال حاضرمنجر به این شده که رسانه‌ها هزینه‌های هنگفتی را برای کار روابط عمومی و اطلاع رسانی متحمل شوند و در کنار آن هر یک از قوای سه گانه کشور هم در کنار این موضوع به این سمت رفته‌اند که رسانه منحصر به فرد و اختصاصی داشته باشند در حالی که می‌شود این کار را به رسانه‌ها رسمی سپرد. نبود این واقعیت به معنی آن است که مسیر رسانه‌ها سامان سیاسی و اقتصادی صحیح ندارد.