چابهار - خبرگزاری مهر: مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: ظرفیت تخلیه و بارگیری بندر چابهار از شش میلیون تن در سال به مرز 20 میلیون تن تا سال 2030 خواهد رسید.

سیاوش رضوانی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: سازمان بنادر و دریانوردی در راستای توسعه محور شرق مطالعات و عملیات اجرایی افزایش ظرفیت بندر چابهار را در دستور کار خود داده است.

وی با اشاره به پیشینه بندر چابهار گفت: این بندر در سال 1362 با احداث چهار پست اسکله نصب سریع و با ظرفیت 800 تن ایجاد شد که متناسب با نیاز روز افزون کشور با احداث دو پست اسکله دیگر ظرفیت بندر به دو و نیم میلیون تن افزایش یافت.

وی افزود: به دلیل نقش استراتژیک بندر چابهار در توسعه محور شرق، طرح مطالعات توسعه محور شرق تا سال 84 به پایان رسید و در سال 1386 با به اجرا گذاشتن مناقصه بین المللی عملیات اجرایی این طرح عظیم آغاز شده است.

مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در خصوص دلایل طولانی شدن فاز یک این طرح عظیم بیان داشت: به دلیل قرار گرفتن زیر ساخت های اصلی از جمله مطالعات زیر بنایی طرح، تجهیز کارگاه ها، ایجاد موج شکن و همچنین لایروبی اجرای فاز نخست با زمان بیشتری همراه بوده است.

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی اسکله بندر چابهار به طول هزارو 100 متر آغاز شده است، افزود: برای اجرای این پروژه چهار هزار تن بتن در قالب 11 تیپ مورد نیاز است که تاکنون دو هزارو 150 قطعه بتنی به اوزان سه تن تا 80 تن تهیه و آماده سازی شده است.

رضوانی اظهار داشت: در فاز نخست این پروژه ایجاد دو ترمینال کانتینری و ترمینال کالای چند منظوره و مطابق با استانداردهای روز دنیا در حال احداث است و به منظور پهلوگیری کشتی های تجاری عمق آب به میزان منفی 17 متر در نظر گرفته شده است.

وی همچنین با اشاره به برنامه ریزی سازمان بنادر در راستای لایروبی این بندر به میزان 17 میلیون متر مکعب گفت: به دلیل استقامت و بستر مقاوم این بندر در سه ماهه نخست سالجاری تنها 13 هزار متر مکعب در این بندر لایروبی انجام شده که به منظور تسریع در این عملیات تقاضای استقرار دومین دستگاه لایروب داده شده است.

وی افزود: در حال حاضر حوضچه و کانال موجود در بندر شهید کلانتری لایروبی شده است و تا اواخر سالجاری طی برنامه ریزی انجام شده سه پست اسکله جدید و تا خرداد ماه سال آینده پسکناره های لازم در قالب طرح مهر ماندگار اجرا خواهد شد.

مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه 50 درصد از اعتبار این طرح به میزان 341 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ارزی تامین و پرداخت خواهد شد، بیان داشت: سازمان بنادر و دریانوردی در این رابطه به منظور تسریع و پیشرفت این طرح نسبت به تامین اعتبار به میزان 150 میلیارد تومان از محل منابع داخلی و فروش اوراق مشارکت اقدام کرده است.

وی در خصوص اهمیت توسعه بندر چابهار گفت: این بندر به دلیل موقعیت استراتژیک و دستیابی به آبهای آزاد بین المللی جایگاه ویژه ای در مبادلات ایران با سایر کشورهای منطقه دارد و به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران، یکی از نقاط کلیدی در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان بوده و در کریدور شمال - جنوب نقش مهمی ایفاد خواهد کرد.