قم - خبرگزاری مهر: مدیر کل تبلیغات اسلامی استان قم با بیان اینکه مساجد ظرفیت بالایی دارند گفت: عجین شدن فعالیت‌های فرهنگی با مسائل هنری جاذبه خاصی را برای مخاطبان ایجاد می‌کند و کانون‌های فرهنگی و هنری نشان دادند به خوبی از پس این کار برآمده‌اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام عباس اسکندری در حاشیه بازدید از نمایشگاه "محراب اندیشه" ( اولین نمایشگاه توانمندی‌ها و دست آوردهای کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان قم) اظهار داشت: رسالت انبیاء و اولیاء تربیت انسان بوده و انجام هرگونه فعالیت فرهنگی، هنری و تبلیغی اگر منجر به تربیت انسان نشود نتیجه‌ای نخواهد داشت.

وی با بیان این که اسلام از نهادها، محتوا و مربیان قدر و توانمند در عرصه تربیت تعریف جامعی دارد، تصریح کرد: رسول خدا(ص) ائمه اطهار (علیهم السلام)، علما و مبلغان دینی الگو ها و شاخص مربیان تربیتی هستند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی قم افزود: اسلام قرآن، سیره، سنت و روش پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع)، و مجموعه معارف دینی را محتوای تربیت قرار داده است.

وی با اشاره به این که اسلام در بحث نهادهای تربیتی از ریشه شروع کرده و خانواده را اولین و مهمترین نهاد تربیتی قرار داده است، افزود: خانواده در بحث تربیت نقش بسیار مهمی دارد و از این رو اسلام در مورد انسجام خانواده ها، ارتباط اعضای خانواده، حقوق پدر و مادر نسبت به فرزندان و بلعکس سفارش ها و هدف گذاری های تربیتی خاصی دارد.

حجت الاسلام اسکندری عنوان کرد: بعد از خانواده با محله و مرکزی به نام مسجد رو به رو هستیم و حتی در منابع اسلامی برای کسانی که همسایه مساجد هستند احکامی ذکر شده است.

وی با بیان این که مسجد نهاد مقدسی در امر تربیت است ابراز داشت: بعد از مسجد محل، مساجد جامع به عنوان محلی که در آن نماز جمعه اقامه می‌شود از دیگر نهادهای تربیتی هستند که در اسلام مورد توجه واقع شده‌اند.

مدیر کل تبلیغات اسلامی قم با بیان این که در مساجد جامع و نماز جمعه مسائلی مربوط به بلاد اسلامی، وضعیت جامعه و تقوای الهی مطرح می‌شود، افزود: در فرهنگ اسلام افراد نمی‌توانند فقط به مسائل خودشان بپردازند و باید از مسائل دیگر جوامع اسلامی و غیر اسلامی آگاه و در مسیر کمک به آنها تلاش کنند.

حجت الاسلام اسکندری افزود: بعد از مساجد جامع، چتر تربیتی اسلام بسیار وسیع و سالی یک مرتبه در سطح بین المللی، در کنگره حج صورت می‌گیرد تا حاجیان علاوه بر انجام اعمال عبادی در جریان ریزترین مسائل جهان اسلام قرار گیرند، که این برنامه جامعی است که اسلام برای رشد پیروانش در اختیار آنها قرار داده است.

عجین شدن فعالیت‌های فرهنگی با مسائل هنری جاذبه خاصی را برای مخاطبان ایجاد می‌کند

وی در ادامه با اشاره به برپایی نمایشگاه دست آوردها و توانمندی‌های کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد استان قم یادآور شد: عجین شدن فعالیت‌های فرهنگی با مسائل هنری جاذبه خاصی را برای مخاطبان ایجاد می کند و کانون های فرهنگی و هنری نشان دادند به خوبی از پس این کار برآمده اند.

مدیر کل تبلیغات اسلامی قم گفت: برپایی نمایشگاه محراب اندیشه کار بسیار ارزشمندی است که ذوق و شوق، اخلاص، خلاقیت و اهتمام مسئولان و اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد نسبت به ترویج فرهنگ و معارف اهل بیت(ع) را به تصویر کشیده است.

وی تصریح کرد: مساجد ظرفیت بالایی دارند و برپایی اینگونه نمایشگاه‌ها را باید حداقل بهره وری از مساجد بدانیم و سعی کنیم با اتحاد هیئت امنا، ائمه جماعت، بسیج، اعضا و مسئولان کانون‌ها به کمک مردم محل و نهادهای فرهنگی استان از حداکثر ظرفیت مسجد استفاده کنیم.