همایش ملی الگوی هویت اسلامی ایرانی در افق چشم انداز 1415 اسفندماه سال جاری برگزار ‏می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از اهداف و آرمان‌های بزرگ انقلاب اسلامی پایه‎گذاری اندیشه و تفکر نوین مبتنی بر مبانی دینی، اعتقادی و الهی و پارادایم نظری برخاسته از آموزه‏های مکتب حیات‏بخش اسلام ناب محمدی(ص) بود.

بی تردید یکی از مسایل اساسی و پایه‏ای در این رابطه تبیین و تحلیل، بازشناسی، ایده‏پردازی و ارایه مدل و الگوی عملی مبتنی بر آموزه‏های دینی، اسلامی، انقلابی در دهه چهارم است. یکی از عرصه‏هایی که به شدت نیازمند ایده‎پردازی، تبیین و الگوپردازی است، عرصه هویت درچارچوب "الگوی اسلامی-ایرانی" پیشرفت است.

در همین رابطه مؤسسه مطالعات ملی و مرکز تحقیقات هویت و تمدن آوا؛ همایش ملی "الگوی هویت اسلامی-ایرانی در افق چشم انداز 1415 ه.ش" را با هدف فراهم سازی عرصه برای تعامل علمی، بحث و تبادل نظر، اندیشه‎ورزی و تدوین چارچوب مفهومی و الگوی هویت ملی مطلوب مبتنی بر آموزه‎های دینی و اسلامی و مؤلفه‎های فرهنگ و تمدن ایرانی با همکاری نهادها، رسانه‏ها، مؤسسات علمی، آموزشی و پژوهشی و صاحبان فکر و اندیشه و نخبگان دانشگاهی برگزار می‏نماید.

از کلیه اساتید، صاحب‏نظران، پژوهشگران و دانشجویان دعوت می‏شود تا با مشارکت در این همایش و ارایه مقاله در قالب محورهای اعلام شده، بر غنای محتوایی آن بیفزایند. مقالات منتخب در کتاب مجموعه مقالات همایش به چاپ می‏رسد و تعدادی از مقالات برگزیده و برتر پس از تأیید هیئت تحریریه، در فصلنامه"علمی-پژوهشی" مطالعات ملی منتشر خواهد شد.

محورهای همایش بدین شرح است: الف مباحث نظری 1- مبانی و شاخص‎های هویت اسلامی در آموزه‏های دینی و اعتقادی؛ 2- مبانی هستی شناختی، معرفتی و روش شناختی تحقق هویت اسلامی- ایرانی در ایران 1415؛ 3-مبانی معرفتی و هستی شناسانه هویت اسلامی-ایرانی در منظومه آراء امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری.

ب: مباحث راهبردی و آینده پژوهانه

4- ابعاد، مؤلفه‏ها و تهدیدات هویت اسلامی- ایرانی در اندیشه‏های امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری؛ 5- جایگاه هویت اسلامی- ایرانی در اسناد حقوقی و قانونی(قانون اساسی- سند چشم انداز و...)؛ 6- نقش و جایگاه علما، حوزه‏های علمیه، دانشگاه‏ها و نخبگان علمی در تولید هویت اسلامی-ایرانی در افق چشم انداز؛ 7- نقش و جایگاه رسانه‏ها و مراکز آموزشی در تدوین، نهادینه سازی و تحقق هویت اسلامی-ایرانی؛ 8- فرا تحلیل مطالعات هویتی در ایران از منظر رویکردهای نظری، مؤلفه‏های هویت ملی، سطح تحلیل، یافته و مدل تجویزی؛ 9- فرصت‏ها و آسیب‏های تحقق هویت اسلامی-ایرانی در افق چشم انداز؛ 10هویت اسلامی-ایرانی و ساختار نظام بین المللی و نظام سلطه در افق چشم انداز.

علاقمندان می‏توانند مقالات خود را تا تاریخ پنجم بهمن ماه سالجاری به HAMAYESH.MELLI@YAHOO.COM یا به نشانی پستی تهران، خیابان انقلاب، خیابان دانشگاه، خیابان شهدای ژاندارمری، پلاک 43، مؤسسه مطالعات ملی، دبیرخانه همایش ارسال نمایند.