شاهرود- خبرگزاری مهر: رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: همه مشکلات اقتصادی ایران را نباید به پای تحریم ها بگذاریم، بعضی از این مشکلات به دلیل ضعف مدیریتی مسئولان است.

کاظم جلالی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به این که نباید همه مشکلات کشور را به پای تحریم ها گذاشت، افزود: هر چند تحریم ها بی تاثیر نبوده اما مشکل ما خود تحریمی داخل کشور و ضعف  مدیریتی بعضی مسئولان است.

گرانی مرغ به دلیل تحریم ها نبود

وی همچنین از پدیده گرانی های اخیر با تاسف یاد و عنوان کرد: یکی از مهمترین این پدیده ها گرانی مرغ درست قبل از ماه مبارک رمضان بود که قویا مورد بررسی مرکز پژوهش ها قرار گرفت و گزارشات آن به مجلس تحویل شد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به این که تا قبل از گرانی مرغ، کنجاله سویا توسط چند نفر وارد ایران می شد اظهار داشت: مدتی قبل از ماه مبارک این واردات را انحصاری و در اختیار یک نفر قرار دادند و متاسفانه باعث آن اتفاقات شد.

جلالی با اشاره به این که در این زمینه بررسی های مفصلی انجام شده و گزارشات آن به دست مجلس رسیده است تاکید کرد: گروهی از این ماجرا سوء استفاده کردند و نگاه ها را به سوی تحریم بردند در حالی که تحریم کوچک ترین نقشی در زمینه گران شدن گوشت مرغ در ماه مبارک نداشت.

عدم تزریق به موقع ارز به بازار مشکلات بازار ارز را به وجود آورد

نماینده مردم شهرستان های میامی و شاهرود در مجلس شورای اسلامی مساله مهم دیگری که کشور با آن مواجه شد را قیمت ارز دانست و ابراز داشت: بد تدبیری باعث بروز چنین مشکلی در بازار ارز کشور شد.

وی علل بروز این تورم را عدم تزریق ارز به بازار درست زمانی که باید این کار انجام می گرفت دانست و اظهار داشت: درست در همین زمان ارز دانشجویی هم قطع شد و اتفاقات سوداگرایانه ای رخ داد.

لزوم تبدیل نقدینگی هنگفت مردم به سرمایه گذاری، اشتغال و تولید 

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با اشاره به این نکته که هم اکنون نقدینگی هنگفتی در دست مردم است، ادامه داد: تا این نقدینگی، به سرمایه گذاری، اشتغال و تولید تبدیل نشود اتفاق خوبی برای اقتصاد مملکت نخواهد افتاد.

جلالی ضمن تاکید بر اینکه این پول مانند سیل است که با هر شایعه ای به سمتی می رود و خرابی ایجاد می کند، گفت: این نقدینگی سرگردان یک روز به سوی بازار مسکن، روز دیگر به سوی بازار سهام یا بازار طلا جلب می شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر این نقدینگی ها را در بخش تولید، صنعت و کشاورزی کشور مهار کنیم می تواند نقش سازنده ای در اقتصاد این مملکت ایفا کند.

نقش آفرینی مافیای اقتصاد در سمت و سو دادن به سرمایه های سرگردان کشور

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر این اتفاق بیافتد درآمد بالامی رود اشتغال ایجاد شده و تولید افزایش می یابد و اگر رها بشود مافیای اقتصاد است که به این پول شکل می دهد که به کدام سمت برود یک شایعه مسیر را مشخص می کند چون سرمایه گذار می خواهد پولش را تثبیت کند سود هم بگیرد.

تسهیل در مقابل تحریم، سیاست پیشنهادی مرکز پژوهش ها

جلالی سیاست پیشنهادی مرکز پژوهش ها را سیاست تسهیل در مقابل تحریم نام برد و ابراز داشت: در شرایطی که تولید تهدید می شود، ما هم اگر تولید کننده را در فاز تحریم مجدد قرار دهیم، کار غلطی است، باید در این مرحله سیاست انبساطی در پیش گیریم و تولید کننده را تقویت کنیم.

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیش نویس قانون 22 ماده ای که در مرکز پژوهش ها تدوین شده و تا هفته آینده به صحن علنی مجلس راه پیدا می کند ادامه داد: اگر مدیریت ها را درست کنیم و به کارها تسهیل ببخشیم به زودی از این گردنه سخت عبور خواهیم کرد.

وی در خاتمه با اشاره به این که باید در مشکلات موجود "تواصو بالصبر" کنیم، تصریح کرد: صرف فشار آوردن به مسئولان دردی را دوا نمی کند.