اسدالله گرجی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: قرآن کریم سرچشمه قانون زندگی و سعادت ابدی است و توجه به یادگیری آن سرچشمه تقویت ایمان است.
وی افزود: توجه ویژه به آیات نوربخش قرآن هدایتگر واقعی زندگی و سعادت اخروی است و این از مهترین عوامل برای رسیدن به جایگاه والای انسانی است.
وی ادامه داد: توجه به دستورات قرآن عامل بسیار قوی در جلوگیری از خطا و اشتباه انسان ها است و به تبع آن بهترین عامل برای بازپروی و اصلاح و تربیت پیشگیری از وقوع جرم است.
مدیرکل زندان های کردستان یادآور شد: کاهش آسیب در زندان ها با اجرای برنامه های خاص تقویت و توسعه می یابد که مهمترین آن آموزه های دینی و علوم قرآنی است.
گرجی زاده بیان کرد: ایجاد بسترهای مناسب برای اصلاح و بازپروری شخصیت مددجویان از مهمترین عوامل و برنامه های پیش بینی شده سازمان است که اداره فرهنگی مبای تمام برنامه های فرهنگی را بر این اساس برنامه ریزی کرده است.
وی برگزاری کلاس های مختلف قرآنی اعم از ترتیل و قرآن و حفظ قرآن و تدریس احکام قرآن و تفسیر قرآن کریم به طور مستمر و با بهره گیری از اساتید مجرب در کنار برنامه ها و کلاس های آموزشی و فنی و حرفه ای را از مهمترین برنامه های این اداره به منظور بازپروری شخصیت به خطا رفته مددجویان عنوان کرد.
مدیرکل زندان های کردستان با تاکید به برنامه های تدوین شده سازمان و در حال اجرای این اداره کل در زندان های استان در راستای فعالیت های فرهنگی و تربیتی گفت: پر کردن اوقات فراغت مددجویان با هدفمند کردن و سمت و سو دادن به آن در راستای برنامه های آموزشی و حرفه آموزی و تاکید و توجه به آموزه های دینی و علوم قرآنی بهترین اقدام در راستای اهداف اصلاحی سازمان و تحقق این مهم است.
گرجی زاده افزود: خوشبختانه زندان های کردستان با توجه به فرهنگ بومی و منطقه ای و با وجود مربیان دلسوز و کارکنان این مجموعه به این مهم دست یافته است و این علاوه بر کاهش آسیب در زندان ها اصلاح پذیری را در مددجویان بالا برده است.
وی اظهار داشت: در کنار این فعالیت ها، برنامه های اجرا شده در ساختار فیزیکی زندان با طبقه بندی درست مددجویان از جمله احداث بند قرآنیان یک و دو که مددجویانی که حافظ و قاری قرآن هستند در آن نگهداری می شوند و هر روز به تعداد دانش آموختگان قرآنی که به مربیان دیگر مددجویان تبدیل می شوند افزوده می شود می توان اشاره کرد.
مدیرکل زندان های کردستان همچنین احداث بندهای مشاوره که کاهش آسیب در آن به صفر رسیده است، بندهای پاک و ایجاد محیطی سالم و عاری از سیگار در زندان، توجه به ورزش و برگزاری مسابقات و رقابت های ورزشی در بین مددجویان، متادون تراپی و ترک اعتیاد و مشاوره درمانی، کتابخانه زندان مرکزی سنندج که به ثبت ملی رسیده است و تشکیل گروه های دف نوازی و مداحی که چشم هر بازدید کننده ای را به خوب جلب کرده است را از دیگر برنامه های اصلاحی در ساختار فیزیکی زندان دانست.
گرجی زاده در پایان بیان کرد: اداره کل زندان های کردستان سعی دارد در اجرای برنامه های فرهنگی و تبدیل زندان به یک محیط کاملا آموزشی و فرهنگی خود را به عنوان نمونه کشوری معرفی کند.