به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علیرضا رهایی امروز در حاشیه همایش تخصصی ژئوسینتتیک ها در جمع خبرنگاران با بیان اینکه نمونه مهندسی ماهواره "آت ست" (AUT SAT) طراحی و ساخته شده است، افزود: به دنبال آن نمونه عملیاتی این ماهواره پایان یافته است و در حال حاضر در نوبت پرتاب قرار دارد.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه پایان ساخت این ماهواره به سازمان فضایی اعلام شده است، اظهار داشت: این ماهواره نسبت به ماهواره های ساخته شده در کشور در مدار بالاتری قرار می گیرد ضمن آنکه با دارا بودن وزنی برابر 85 کیلوگرم نسبت به سایر ماهواره ها از وزن بالاتری برخوردار است از این رو برای پرتاب آن نیاز به پرتابگری است که با توجه به موقعیت مداری و وزن (AUT SAT) توانمندیهای لازم را داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه در حال هماهنگی برای پرتاب این ماهواره هستیم، توضیح داد: در برخی از کشورها پرتابگرهایی در اختیار دارند که به طور همزمان چندین ماهواره را پرتاب می کند و یا پرتاب کننده هایی وجود دارد که به طور متوالی ماهواره ها را در مدار قرار می دهد.
رهایی با تاکید بر اینکه این موضوعات از سوی سازمان فضایی دنبال می شود، یادآور شد: مدت 6 ماه است که موضوع پرتاب ماهواره آت ست را در دستور کار داریم تا بتوانیم با پرتاب کننده ای متناسب این ماهواره در آن ارتفاع مورد نظر قرار دهیم.
وی از احتمال پرتاب این ماهواره تا پایان سال خبر داد و اضافه کرد: در صورت آماده شدن کلیه شرایط و همچنین همکاریهای بین المللی امیدواریم بتوانیم تا پایان سال جاری این ماهواره به فضا پرتاب شود.