تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۵

ایلام - خبرگزاری مهر: معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: دست‌بافته‌های سنتی ایلام نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی دریافت کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد بختیاری افزود: این دست‌بافته‌ها شامل گلیم نقش برجسته و جاجیم است.

به گفته وی در این داوری به بررسی شاخص‌هایی مانند مواد اولیه مصرفی بومی، روند تولید، اصالت محصول از لحاظ مواد، رنگ، طراحی، نوآوری در تولید و قابلیت بازیافت مواد اولیه آثار هنری پرداخته شده است.

بختیاری با بیان اینکه این دست‌بافته‌ها دارای نقوش هندسی و سنتی با تنوع رنگ‌های گیاهی و طبیعی است، تصریح کرد: این آثار که موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت شده‌، در نشست داوری، مهر اصالت یونسکو نیز راه یافته‌ است.

سد دویرج شهرستان دهلران در آذر سال جاری آبگیری مقدماتی می شود

استاندار ایلام گفت: سد دویرج شهرستان دهلران در آذر سال جاری آبگیری مقدماتی می شود.

محمود عباس زاده مشکینی از بازدید از سد دویرج افزود: این سد مهم اکنون از پیشرفت فیزیکی 91 درصدی برخوردار است.

وی ادامه داد: سد دویرج از نوع خاکی با هسته رسی و حجم مخزن 191 میلیون متر مکعب آب است.

استاندار ایلام از عملیات اجرایی دیوار آب بند این سد با 99 درصد پیشرفت فیزیکی خبر داد و گفت: برج آبگیر نیز با 80 درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست.

عباس زاده مشکینی اظهار داشت: کار دو هزار و 800 متر مکعب بتن ریزی از مجموع سه هزار و 500 متر مکعب بتن ریزی برج های آبگیر سد تاکنون انجام شده و عملیات برج آبگیر تا آذر سال جاری به پایان می رسد.

کاهش بین 10 تا 30 درصدی میزان تولید فرآورده های دامی عشایر

مدیر کل امور عشایری استان ایلام از کاهش بین 10 تا 30 درصدی میزان تولید فرآورده های دامی عشایر این استان خبر داد.

یارمحمد کریمی با اعلام این خبر گفت: با توجه به خشکسالی چند سال اخیر برخی از فراورده های دامی عشایر استان کاهش یافته است.

وی ادامه داد: در این زمینه مسئولان استان باید توجه ویژه به این قشر مولد و فعال جامعه داشته باشند.

کریمی میزان درآمد تولیدات دامی و لبنی عشایر این استان را معادل یک هزار و 400 میلیارد ریال در سال عنوان و افزود: عشایر نقش به سزایی در خودکفایی تولیدات دامی و صنایع دستی استان دارند.

مدیرکل امور عشایری استان ایلام بیان داشت: تولیدات دامی، لبنی و صنایع دستی عشایر بین 35 تا 40 درصد در استان مصرف و مابقی به سایر استان های کشور و همچنین کشورهای همجوار ارسال می شود.

رونمایی مجدد و احیای خانه اربابی شهر تاریخی سیمره

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت: رونمایی مجدد و احیای خانه اربابی شهر تاریخی سیمره که در حال حاضر در جغرافیای حوالی شهرستان دره شهر قرار دارد، بسیار ضروری است.

علی قاسم پوربا بیان این مطلب افزود: از جمله شاخص ترین نمادهای فصول 9گانه کاوش ها در شهر تاریخی سیمره بیرون آمدن خانه اربابی آن از دل خاک است.

وی با اشاره به اینکه این خانه در 1400 سال قبل یعنی دوره نخستین اسلام و عصر اواخر ساسانی ساخته شده است، افزود: مساحت خانه اربابی که مرکز حکومت منطقه سیمره در آن قرار داشته است بیش از 900 مترمربع برآورد شده است.

قاسم پور درباره اهمیت رونمایی مجدد از این خانه نیز گفت: با تکمیل کاوش‌ها بر روی این اثر و احیای مجدد آن می‌توان به بسیاری از نهفته‌های تاریخی شهر سیمره که هم اینک در دل خاک خفته است، دست یافت.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام اضافه کرد: معماری به کار رفته در این ساختمان که از آن به طور همزمان به عنوان مسکن و امور اداره اوضاع منطقه استفاده می شده است، اسلامی و ساسانی است.

آغاز برداشت برنج در شالیزارهای شهرستان دره شهر

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دهلران از اجرای روش آبیاری تیپ یا نواری برای نخستین بار در مزارع کشاورزی استان خبر داد

آذرنوش عموزاده با اعلام این خبر گفت: کار برداشت برنج در سطح 457 هکتار از مزارع برنج این شهرستان آغاز شده است.

وی ادامه داد: برداشت برنج از سطح 200هکتار از شالیزارهای این شهرستان تاکنون به پایان رسیده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دره شهر پیش بینی کرد: امسال یک هزار تن برنج سفید از این میزان سطح زیر کشت برداشت شود.

عموزاده تاکید کرد: در راستای تولید برنج در شالیزارهای این شهرستان نهاده های مورد نیاز در اختیار کشاورزان برنج کار قرار داده شده است.