خبرگزاری مهر- گروه بین الملل :در حالی که رئیس سازمان جاسوسی سیا روابط نامشروع را دلیل کناره گیری غافلگیرکننده خود از سمتش عنوان کرده است اما رسانه ها و تحلیلگران دلایل واقعی دیگری را در پشت پرده استعفای دیوید پتریوس ارزیابی می کنند.

 
روزنامه سوئیسی "نویه زوریخه سایتونگ" در مطلبی به بررسی حدس و گمانهایی که کارشناسان درباره دلایل کناره گیری "دیوید پتریوس"  رئیس سازمان جاسوسی آمریکا می زنند پرداخته و نوشت: بعد از استعفای ناگهانی پتریوس از ریاست سازمان سیا در روز جمعه تنور شایعات و حدس و گمانها درباره دلایل واقعی این کناره گیری داغ داغ است.
 
  در حالی که این فرمانده پرآوازه نیروهای ائتلاف در عراق و افغانستان، خیانت به همسرش و روابط نامشروع با  نویسنده زنی که قرار بود زندگینامه وی را بنویسد علت کناره گیری اش عنوان کرد اما در واشنگتن دلایل دیگری برای کناره گیری ناگهانی پتریوس مطرح می شود. سازمان جاسوسی آمریکا اخیرا به دلیل حمله تروریستی 11 سپتامبر سال جاری به کنسولگری آمریکا در بنغازی لیبی و مرگ سفیر آمریکا در این کشور شدیدا مورد انتقاد قرار گرفته است. اما نمایندگان دولتی چنین انتقادها یی را رد می کردند.
 
پتریوس تازه در سپتامبر سال گذشته بود که مسئولیت ریاست سازمان سیا را از لئون پانتا دریافت کرد. بعد از منصوب شدن وی در این سمت این احتمال داده شد که اوباما با این انتخاب می خواست نام پتریوس را از لیست نامزدهای احتمالی برای ریاست جمهوری آمریکا بیرون بکشد. کناره گیری پتریوس چند روز بعد از روی کار آمدن مجدد اوباما نیز بازار این حدس و گمانها را داغتر کرده است.
 
"نویه زوریخه سایتونگ" در بخش دیگری از این مطلب خاطر نشان کرد: با استعفای دیوید پتریوس، لیست جایگاههای خالی مقامات امنیتی در دولت اوباما طولانی تر می شود. وزیر امور خارجه آمریکا هیلاری کلینتون نیز قبل از انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده بود که دیگر علاقه ای به ادامه مسئولیت خود در سمت وزارت امور خارجه آمریکا ندارد. همچنین انتظار می رود که وزیر دفاع ایالات متحده نیز نخواهد به مسئولیت خود ادامه دهد.
 
"بن شاپیرو"، کارشناس محافظه گر آمریکایی،نیز استعفای رئیس سیا را رسوایی دیگری برای دولت اوباما دانسته که نشان دهنده آخرین سلسله از اقدامات دولت او برای مخفی کردن اطلاعات از مردم آمریکاست.
 
"دیلی میل" نیز درمطلبی این گونه بیان کرده است که قرار بود پتریوس، پنج شنبه هفته جاری درباره اتفاقات پیرامون مرگ سفیر آمریکا در لیبی در مقابل کمیته های اطلاعاتی مجلس نمایندگان و سنا پاسخ گو بوده و شهادت دهد اما با این استعفا او دیگر نمی تواند در این جلسه شرکت کند و شخص دیگری به نام ژنرال مایک مورل در این جلسه حضور پیدا خواهد کرد.
 
سناتور دایان فاینستاین،عضو کمیته اطلاعات سنا ،در مصاحبه با ان بی سی اظهار داشته است که رسوایی شخصی پتریوس نباید منجر به استعفای وی می شد. میزان رسوایی باید بسیار بزرگ باشد تا فردی وادار به استعفا شود.
 
روزنامه تاگس آلمان نیز در مطلبی این طور عنوان کرد که مسئله استعفای پتریوس دلایلی به غیر از یک رابطه ساده نامشروع را در پشت پرده دارد و این مسئله همچنان باز است.
 
این روزنامه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب به گفته های "پتر کینگ" از جمهوریخواهان کنگره آمریکا در آ بی سی نیوز اشاره کرده که اظهار داشته بود این مسئله یک تراژدی برای ژنرال پتریوس و یک فقدان بزرگ برای ایالات متحده است.
 
"روبرت بار" از جاسوسان سابق سازمان سیا و نویسندگان امروز آمریکا نیز این گونه اظهار نظر کرده است که تصور اینکه اف بی آی به دلیل فساد اخلاقی رئیس سازمان سیا را مجبور به کناره گیری کند امری عجیب و شگفت آور است. حدود چهار، پنج تن از روسای قبلی سازمان جاسوسی آمریکایی نیز چنین فسادهای اخلاقی داشتند اما این مسئله کاملا در خفا حل و فصل شده و یا تکذیب می شد. اینجا مسئله دیگری به غیر از روابط نامشروع مطرح است و ما به زودی آن را خواهیم فهمید.